Panocer Nedir 2024-2025 Güncel Bilimsel Bilgiler – Sözlük Anlamı Ne?

Panocer nedir?
Panocer, 40 mg etkin madde içeren, proton pompa inhibitörleri (PPI) adı verilen ilaç grubuna ait bir ilaçtır. Midedeki asit üretimini azaltarak çalışır.

Panocer ne için kullanılır?
Panocer aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır: Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD): Mide asidinin yemek borusuna sızması (reflü) sonucu yemek borusu mukozasının iltihaplanması ve tahrişidir. GÖRH’nin başlıca belirtileri; göğüste yanma, ekşime, boğaz ağrısı, öksürük ve ses kısıklığı. Mide ülseri: Mide mukozasında oluşan yaradır. Duodenal ülser: Duodenal mukozada oluşan yaradır. Zollinger-Ellison sendromu: Mide asidi üretimini artıran bir hormon üreten pankreas tümörü veya tümör benzeri oluşum. Helicobacter pylori enfeksiyonu: Mide ve duodenum ülserlerinin en sık nedeni olan bakteriyel bir enfeksiyondur. Reflü özofajit: Yemek borusunun alt kısmında GERD’ye bağlı iltihaplanma ve tahriş. Barrett özofajiti: GERD’ye bağlı olarak yemek borusunun alt kısmında meydana gelen hücresel değişiklikler. Barrett özofajiti özofagus kanseri riskini artırır.

Panocer Nasıl Kullanılır?
Panocer genellikle yemeklerden önce günde bir kez alınmalıdır. Tabletler çiğnenmeden bir miktar su ile yutulmalıdır. Panocer dozu, tedavi edilen duruma göre doktorunuz tarafından belirlenecektir.
Panocer’ın Yan Etkileri
Panocer’in en sık görülen yan etkileri şunlardır: Baş ağrısı Karın ağrısı İshal Kabızlık Gaz Bulantı Kusma Tat alma bozuklukları İştah kaybı Yorgunluk Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve kısa sürede kendiliğinden geçer. Daha ciddi yan etkiler de ortaya çıkabilir. Bunlar şunları içerebilir: Alerjik reaksiyonlar: Döküntü, kaşıntı, nefes almada zorluk, şişme Karaciğer sorunları: Anormal karaciğer fonksiyon testleri, karaciğer iltihabı, karaciğer yetmezliği Osteoporoz: Özellikle uzun süreli kullanımda risk artar B12 vitamini eksikliği: Özellikle uzun süreli kullanımda risk artar süreli kullanım Safra Kesesi hastalıkları: Özellikle uzun süreli kullanımda risk artar

Panocer’ı Kimler Kullanmamalıdır?
Aşağıdaki durumlarda Panocer’i kullanamazsınız: Pantoprazole veya diğer proton pompası inhibitörlerine alerjiniz varsa Hamileyseniz veya emziriyorsanız 18 yaşın altındaysanız

Panocer ve Diğer İlaçlar Arasındaki Etkileşim
Panocer diğer bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle Panocer’i kullanmaya başlamadan önce kullandığınız tüm ilaçlar hakkında doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz.
Panocer’ın saklanması
Panocer’ı çocukların erişemeyeceği bir yerde, oda sıcaklığında (15-25 °C) saklayın.
Çözüm
Panocer, mide asidi üretimini azaltarak çalışan etkili bir ilaçtır. GERD, ülser, Zollinger-Ellison sendromu ve diğer gastrointestinal hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ancak Panocer’in bazı yan etkileri olabileceğinden kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*