Kapıya Sıkışan Parmağa Ne İyi Gelir?

Kapıya yapışmış parmak için iyi olan nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Bu soruların cevaplarını hiç araştırdınız mı? Bilindiği gibi, parmaklar gün boyunca en çok kullandığımız organlardan biridir. Eller ve parmaklar, yemek ve iş yapma gibi birçok eylemle yapılır. Bu nedenle, yaygın olarak kullanılan parmaklarımız hasar, reçel ve darbe için çok uygundur.

Günlük yaşamda bize gelen kazalardan biri, kapıya yapışmış parmaktır. Peki, herhangi bir hasar alırsa ne tür bir önlem alınmalıdır? Örneğin, kapıya sıkışmış parmak için iyi olan ne?

Her şeyden önce, kazanın büyüklüğü tedavi aşamasında çok önemlidir. Parmağımız çok şiddetli bir darbe sonucunda sıkışmışsa, kırılabilir. Bu gibi durumlarda, uzman bir doktora bir uzman alınmalıdır. Ancak, bölgedeki hasar küçükse, ev arıtma yöntemleri daha uygun olacaktır.

Kapıya sıkışmış parmak için tedavi önerileri

Evde kendi yöntemlerinizle parmağınız için çözümler üretebilirsiniz.

Parmak sıkışması veya incinmesi için bazı tedavi yöntemleri vardır. Bu tedavi yöntemleri doğru uygulanırsa ortaya çıkan şikayetlerden kurtulmak mümkündür. Tedavi için kullanılan yöntemler genellikle:

Buz uygulaması

Her yerde sıkışmış parmağına hemen müdahale etmek çok önemlidir. Uygulanabilecek en etkili tedavi yöntemlerinden biri, sıkışmış bölgeye buz uygulamaktır. Buz hasarlı alana yerleştirildiğinde, ağrı büyük ölçüde azalacaktır. Ayrıca şişme veya morarma önlenecektir.

Bununla birlikte, buz ciltle doğrudan temas etmemelidir. Bir havlu veya torbadaki tuzağa düşmüş alana uygulanmalıdır. Buzun cilde doğrudan teması da kılcal damarlara zarar verebilir. Bazen, buzu parmağından çekip bir süre bekledikten sonra, tekrar koymak doğru olurdu. Aynı zamanda buz tedavisi 15-20 dakika uygulanmalıdır. Bu günde birkaç kez yapılmalıdır.

Zeytinyağı

Sıkıştırmanın etkisiyle zarar görmeye yardımcı olacak bir başka tedavi yöntemi, hasara göre bölgeye zeytinyağı uygulamaktır. Kan akışı, zeytinyağı ile alan alanına dikkatli ve yavaşça masaj yapılarak hızlandırılabilir. Zeytinyağı da iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Günde bir kez yapılması önerilir.

Parmak Egzersizleri

Reçelden sonra hasar gören parmak da bir dizi egzersizle iyileşebilir. Bunu yapmak için, her şeyden önce, parmaklarınızdaki bir halka gibi çıkarılmalıdır. Daha sonra, avuç içi yavaşça kapatıldıktan ve açıldıktan sonra, parmakların altından üst kısmına masaj yapılır. Bu egzersiz günde en az 3 kez tekrarlanmalıdır. Parmak egzersizleri bölgenin hızla iyileşmesini sağlar. Egzersiz sırasında stres topu kullanılarak da etkili olabilir.

Aloe vera jel tedavisi

Kapıya sıkışmış parmağına biraz aloe vera jel uygulamak da etkili bir tedavi türüdür. Uygulanan jel yaklaşık 15-20 dakika tutulur. Sonra durulama işlemi başlatılır. Bu tedavi günde birkaç kez masajla yapılmalıdır. Çünkü aloe vera jelinin anti -enflamatuar ve iyileştirici etkisi vardır.

Bandaj tedavisi

Bandaj tedavisi, buz uygulamasından sonra uygulanabilecek bir yöntemdir. Elastik bandaj şişlik veya morarma parmağının üzerine sarılmalıdır. Bununla birlikte, bandaj sıkıca sarılmamalıdır, böylece parmak üzerindeki kan akışını etkilemez. Sarılı parmağında şişme, ağrı ve morarma devam ederse, bir sağlık merkezine ulaşılmalıdır.

EPSOM Tuz Tedavisi

Epsom tuzu tedavisi, hasarlı parmağın tedavisinde kullanılan bir başka yöntemdir. Büyük kap ılık su ile doldurulur ve iki çay kaşığı Epsom tuzu eklenir. Tuz eriyene kadar iyice karıştırılır. Tedavi, kapıya yapışmış parmak için hazırlanan tuzlu karışımda 20-30 dakika bekleyerek tamamlanır.

EPSOM tuz tedavisi günde en az iki kez tekrarlanmalıdır. Çünkü Epsom tuzundaki kemikler için iyi olan bir magnezyum madde vardır. Sıkışmış parmağında magnezyum şişme, iltihaplanma ve ağrı hızla azalacaktır.

Uyuşturucu tedavisi

Eczanelerdeki ağrı kesiciler ve kas gevşetici kremler hasarlı alan için iyi olacaktır. Bununla birlikte, bu kremler kesinlikle doktor kontrolünden sonra kullanılmalıdır. Uyuşturucuların düzenli kullanımı üzerindeki istenen etki kısa sürede ortaya çıkacaktır.

Parmak sıkışması kurtarma süresi nedir?

Birkaç hafta içinde parmağınız restore edilecektir.

Parmağın sıkıştırılmasından sonra, bölgede kırma veya ezme gibi ciddi sorunlar meydana gelebilir. Hasarlı bölgede bir ara görülürse, bir doktora ulaşılmalıdır. Kırık tedavisinde hasar gören parmak sıvıya alınır. Alçı işleminden sonra, bölgenin iyileşme süresi yaklaşık 5-8 haftadır.

Sıkışmış parmağında kırılma yoksa, normal buz tedavisi en yararlı yöntemdir. Buz işlemi ile parmak 1 hafta içinde restore edilecektir.

“Tırnak morarma için iyi olan nedir?” Makalemize de bir göz atabilirsiniz.

Sık sorulan sorular

Parmağın kırıldığını nasıl anlarım?

Parmağında şiddetli ağrı, şişlik ve çürük varsa, parmak kırılır. Tedavi bir doktorun gözetimi altında yapılmalıdır.

Kırık bir parmak hareketi mi?

Kırık parmağına gerekli tedavi uygulandıktan sonra, alan bandajla sarılır. Sarılı parmak yaklaşık 2 hafta boyunca hareket ettirilmemelidir.

Parmak kırıkları tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmemiş parmak kırıklarında, deformite, anlama zorlukları ve hareket sınırlaması gibi olumsuz durumlar meydana gelebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*