Görsel Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir?

Modern psikoloji ve nörolojinin gelişimi ile birçok farklı zeka ve öğrenme türü ortaya çıkmıştır. Çalışma ve insanların bölünmesinin yeteneklerine göre sınıflandırıldığı modern toplumun oluşumunun etkisinin bu konu üzerinde büyük bir etkisi vardır. Ünlü Amerikalı psikolog Howard Gardner’ın bu konudaki payı çok fazla. Zeka ve öğrenme türlerini “çoklu zeka teorisi” ile 9 farklı dala bölerek Gardner, “görsel ve mekansal zeka” nı da durdurdu. Peki, Görsel zeka nedirNasıl iyileştirilir?

Görsel zeka nedir?

Howard Gardner

“Görsel zeka nedir?” Soruyu cevaplamadan önce vurgulanacak ilk şey Howard Gardner’ın “Çoklu İstihbarat Teorisi” olmalıdır. 1983 yılında Amerikalı psikolog Howard Gardner tarafından çoklu istihbarat teorisi geliştirildi. Gardner, bu teoride tek bir zeka türü olmadığını, zeka ve öğrenme biçimlerini 9’a böldüğünü savundu. Bu 9 zeka türü:

Matematiksel Zeka Zekası Zekası Zeka Zekası İstihbarat İstihbarat Zekası Zeka İstihbarat İstihbarat İstihbarat İstihbarat Zekası

Görsel uzunluk zekası, bireyin dünyayı ve evreni görsel olarak algılama, analiz etme ve anlama yeteneğini ifade eder. Görsel zekası olan bireyler, kavramları canlandırır ve algılar.

Görsel zekaya sahip birinde, çevresini 3 boyutlu olarak algılama ve varlığın varlığının oldukça baskın olduğunu fark etme yeteneği. Bu bireyler ayrıca olaylara ve durumlara daha bütünsel (bütünsel) bakabilirler.

Görsel zekanın özellikleri

Görsel zeka ve görsel öğrenmenin ilk tanımı psikolog Linda Kreger Silverman tarafından yapıldı. Silverman, görsel öğrenen öğrencilerde birkaç ortak özellik olduğunu savundu. Bu özelliklerden bazıları:

Bir olay / durum / kavrama bütünsel (bütünsel) yaklaşmada iyidir. Güçleri geliştirdi ve olası sorunlara daha kolay çözümler buldu. Öğrenmek yerine görsel öğeleri kullanarak öğrenirler. Hızlı ve bütünsel algılar. Karmaşık ve zor durumlarda çözüm yaratma yeteneği oldukça gelişmiştir. Görsel hayal gücüyle ne düşündüklerini destekliyorlar.

Araştırmasıyla Silverman, öğrencilerin yaklaşık %30’unun görsel ve mekansal zeka ve öğrenmeye sahip olduğunu açıkladı.

Görsel zekası olan bireyler nasıl öğrenir?

Bulmacaların ve bulmacaların başarı göstermesi muhtemeldir.

Görsel-mekansal zekaya sahip bireylerin öğrenme tarzı genellikle bir öğrenme şeklidir. Bu görseller genellikle modellenebilir veya diyagram talimatları ve görsel ortam araçları olabilir. Görsel zekası olan bireyler dilsel konularda çok başarılı olmayabilir, çünkü kelimelerin görsel eşdeğerlerini zihinlerinde ziyaret ederek öğrenebilirler. Bu ezberleme, tekrarlama egzersizleri ve matematiksel formüller içerir.

Görsel zekaya sahip bireylerin bazı özellikleri:

Bireysel kelimelerden ziyade bir cümleye ve bu cümlenin anlamına odaklanırlar. Görsel olarak iyi olmayabilirler. Formüllerle öğrenmek yerine hikaye anlatma tekniği ile iyi öğrenirler.

Tüm dünyada, ilköğretim sistemi çoğunlukla işitsel istihbarat türüne uygun olarak öğrencilerin öğrenme yolları üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle, görsel zeka türlerine sahip bireyler ilk ve orta öğretimde başarıda zorluk çekebilir. Bu, böyle bir zekaya sahip bireyin / çocuğun daha az zeki olduğunu göstermez. Doğru yönelimler ve özel okullarla, bu öğrenme türüne sahip çocuklar da genç yaşta başarı elde edebilir. Bununla birlikte, standart öğrenme sistemi onlara uyum sağlamadığından, genellikle daha büyük yaşta zekalarını yönlendirebilecek ve kontrol edebilen bir konuma gelirler.

Görsel zekası olan çocuklar için okul

Görsel zekası olan çocuklar için, diğer zeka türlerine sahip çocuklarda olduğu gibi okul ve okul dersleri arasında seçim yapmak gerekebilir. Bu durumda, bu tür zekaya sahip çocuklar resim ve resim gibi sanatsal etkinliklere yönlendirilebilir. Ayrıca bilgisayar kullanımında tasarım bağlamında çok verimlidirler. Öğrenme formları onları görsel olarak algılamaya ittiğinden, bu tür zekaya sahip çocukların eğitim eğitim sürecinde kullanılması çok mantıklı olacaktır.

Görsel zekası olan bireyler için mesleki seçimler

Fotoğrafçılık, görsel zekası olan bireyler tarafından yapılabilecek mesleklerden biridir.

Görsel zeka olan öğrenciler; Video, televizyon, çizim, mimari, fotoğrafçılık, sanat, pilot, mimari, danışmanlık, moda tasarımı, moda, görsel reklam ve iç mimarlık gibi mesleklerde yüksek başarı elde edebilirler.

Görsel zekası olan çocuklar, bir şeyi algıladıkları ölçüde görsel olarak öğrenebildikleri için onlara yönlendirilmeyebilirler.

Çocuğunuzun bu öğrenme tarzına eğilimli olabileceğini düşünüyorsanız, öğrenmeyi daha çekici hale getirmenin bir yolu görsel yardımdan yararlanmaktır. Resimler, grafikler, tablet oyunları ve videolar, çocuğunuzun öğrenmesini daha ilginç ve daha erişilebilir hale getirmenin etkili bir yolu olabilir. Aynı şey bu öğrenme stilini paylaşan yetişkinler için de geçerlidir.

Bunu çocuğunuzun öğretmeniyle de paylaşabilirsiniz. Çocuğunuz aktif eğitime katılırken, onu alternatif unsurlarla okula daha alıştırabilir ve öğrenme yöntemi için kolaylaştırabilirsiniz.

Görsel zeka nasıl geliştirilir?

Görsel zekanın ana eğitim ve eğitim alanında birçok dezavantajı olmasına rağmen, aslında son derece başarılı olabilecek avantajları da vardır. Doğru yönelim ile geliştirildiğinde, görsel zekası olan bireyler alanlarında yüksek başarı elde edebilirler. Buna ek olarak, estetik endişelerin önem kazandığı bu yüzyılda, bu zekaya sahip olan bireyler, uzmanlık alanlarında da büyük finansal kazanç elde edebilirler. Görsel zekayı geliştirmenin bazı yolları:

İnsan silüetlerini hayal etmek ve çalışabileceğiniz bir alanın rotasına bakmadan çalışabileceğiniz bir alanın rotasını kullanabileceğiniz bir alanın rotasını kullanmaları için çizim ve notları okurken video oyunlarını izlerken video oyunlarını izlemek için tasarımlar oluşturarak haritalar ve planlama programları. Bu renklerle uyumlu olacak diğer alternatif renklerin izlenmesini ve düşünülmesini hayal edin

Görsel zekayı iyileştirmek için, yukarıdaki faaliyetlerin bazılarını uygulamak çok yararlıdır. Gelişmiş görsel zeka hem estetik algıyı geliştirir hem de hızlı öğrenme sağladığı için pratik yaşamda büyük başarı getirir. Görsel zekanın gelişimi çocuk için çok önemli olsa da, bir yetişkin hayatının herhangi bir zamanda kendi görsel zekasını geliştirmek isteyebilir. Bu faaliyetler yetişkin bireyler ve çocuklar için çok yararlı ve geliştiricidir.

Sık sorulan sorular

Görsel zekamı geliştirmek için ne yapabilirim?

Dijital ve manuel çizimler, tiyatro izleyin, bulmaca vb. Oyunlara dönmek görsel zekayı geliştirir.

Görsel zekası olan çocuklar hangi mesleği seçmelidir?

Mimarlık ve grafik tasarım gibi alanlar, görsel zekaya sahip bireylerin daha başarılı olabileceği alanlardır.

Görsel zeka için özel eğitim alınmalı mı?

Öğrenciler okul derslerinde yeterince başarılı olmazlarsa, görsel zeka teknikleri için anlatılar sunan eğitimcilerden ders almanız önerilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*