
Dünya hakkındaki görüşümüzü değiştiren kitaplar, genel olarak bu olağan düzende gözlerimizin önünde ne olduğunu hatırlatan şeyleri de tanımlayabilir. Bu kitaplardaki mesaj, enerji ve içerik bunu çok hissettiriyor. Kitaplar arasında bazı dönemlerde yasaklanmıştı. Okumak, yayınlamak ve hatta barındırmak gerçekten ciddi suçlar olacaktır.
Kitap önerilerime geçmeden önce, bu çalışmaların göreceli bir tavsiyeye sahip olmadığının altını çizmek istiyorum. Mevcut tavsiyeyi yapacağım çalışmalar zaten kendi şubelerinin en iyisi olarak biliniyor.
Felsefi film önerileri ve felsefi filmlerin bir listesi aracılığıyla IMDB puanlarına göre yazarlarımız tarafından hazırlanan listeye ulaşabilirsiniz.
Dünya görüşümüzü değiştiren kitapların listesi
Okuduktan sonra dünyaya baktığımız yönü değiştiren bazı kitaplar var. Farklı bir bakış açısı daha geniş bir açı verir. Bu kitaplar her insan yaşamında önemli değişikliklerin başlangıcına yol açabilir. Dünyaya bakış açınızı değiştirecek en önemli 5 kitabı inceledik.
1984 – George Orwell
1984 kitabı, evreni ile bugünün toplumlarına çok yakın bir çizgi sunuyor.
Dünyayı dünyayı algılamak için tek kullanımlık ve ütopik bir yol olarak ayırt edersek, bize satılan hayalleri ütopik olarak adlandırabiliriz ve gerçekte deneyimlediğimiz dispotiktir. Sanat her zaman kapitalizmin destekçilerinden biri olmuştur. George Orwell 1946’da bu rüyadan uyandı. Siyaset, toplum ve yaşam yönünü hızla kavradı. İnsan organik yapısının baskı unsuru altında ne kadar hızlı gelişebileceğini ve kontrol edebileceğini gösterdi. İş hakkında çok fazla ipucu vermek istemiyorum, bu kitabı baştan okumak isterim.
Aslında, George Orwell’in “başka bir eser olan hayvan çiftliği Olan farklı bir destan. Lenin’in Sovyetler Birliği hayalini ve Stalin tarafından yaratılan korku toplumu ile ilgilenen bir çalışma. Bunu bir dipnot olarak tavsiye etmeliyim.
Küçük Prens-Antoine de Saint-Exupéry
Küçük Prens, dünyanın en iyi yazan kitaplarından biridir. İçerdiği felsefe sayesinde, böylesine geniş bir kitleye değinmeyi başardı.
“Aee’ye aşık oldun mu?”, Hikayeyi veya konuyu anlatmadan önce sormak zorunda kaldım. Küçük prens aslında, modern toplum ve sermaye dünyasındaki tüm ihtiyaçlarımız altında ezilen kimliğimizi kurtarmak için mücadele eden bilincimizin sembolüdür. Başından sonuna kadar sembolik anlamlarla dekore edilmiş bu kitap, hem çocuklar hem de yetişkinler için yüksek kaliteli bir iştir.
Bağlantıya tıklayarak Little Prens’in ayrıntılı incelemesine ulaşabilirsiniz.
Dönüşüm – Kafka
Gregor Samsa’nın bir bürokrasi labirentinin dünyanın en çok takip edilen eserlerinden biri olduğu hakkındaki hikayesi.
“Gregor Samsa bir sabah ezici rüyalardan uyandığında, kendini yatağında dev bir böcek olarak buldu.” Dönüşüm, bürokrasi ve bireyin yaşam ve yaşamın anlamı anlamında toplumda varoluş mücadelesi, ondan beklendiği mükemmel bir iştir. Bu çalışmayı Gregor Samsa’nın hikayesi ve alt meseti olarak tanımlamak mümkündür. Alt mesajdaki durum incelenirken, üst hikaye Gregor Samsa olayı hakkında konuştu.
Tutamayanlar – oguz atay
Tutunayanlar kitabı dünyayı ve Türkiye’yi Ooğuz Atay’ın bakış açısından kültürel ve canlı bir yol olarak inceler.
Ooğuz Atay, Turgut Özben’in hikayesi, bu çalışma Türkiye’nin en güçlü yazı -modern çalışmasıdır. Çok iyi bir sosyolog olan Ooğuz Atay, durumu ve hayatı inceliyor. Böylece Turgut’tan Oguz ve Oguz’a tüm Türkiye’ye tanık oluyoruz. Başarı ve başarı kriterlerini ve iyi şanslar için yaşadığımız fenomenleri inceler.
Nietzsche Ağladığında – Irvin D. Yalom
Nietzsche, tarihin en güçlü filozoflarından biri olarak bilinir. Nihilizm üzerine çalışmaları birçok düşünüre atıfta bulunmuştur.
Nietzsche’nin düşüncesi ve zekası onu Nihilist felsefenin en güçlü isimlerinden biri haline getirdi. Yaşamı boyunca yaşadığı sağlık sorunları da gelişimini baştan sona etkiledi. Kitapta, Nietzsche’nin aşk ağrısı ve içindeki bu acının problemleri ele alıyor.
IMDB puanlama sistemine göre, bağlantıya tıklayarak en çok izlenen eserlerden biri olan dekalog hakkındaki inceleme videosuna ulaşabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın