Boyalı Kuş Kitap Konusu ve İncelemesi

Jerzy Kosinski tarafından yazılan boyalı kuş, bir çocuğun gözünden savaş hikayesini anlatıyor. Okur okur okur görmez sizi çok etkileyecek olan iş, birçok sorunu eleştiriyor. Bu unutulmaz işteyiz “Kuş Kuş Kitabı Konu ve İnceleme” Makalemizi yazdık.

İçeriğimize başlamadan önce, bu çalışmanın dünyadaki savaşlar ve yıkım üzerinde bir etkisi olmasını diliyoruz. Kitap bize bunun bir savaşın kazananı olmadığını ve çocukların en çok kaybettiğini söylüyor. Çalışmayı okumadıysanız, zaman geçirmenizi ve filmi izlemenizi öneririz. Hazırsanız, tüm savaşların biteceği umuduyla içeriğimizi okumaya başlayalım.

Boyalı kuş kitabı konusu

Boyalı kuş kitabının konusu savaşta kurban olan bir çocukla ilgilenir.

Boyalı kuş kitabının konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında ailesi tarafından korumak için para için başka bir yere gönderilen çocukla ilgilidir. Kosinski, bu işi yazarken kendi deneyiminden ilham aldı. Çünkü yazarımız savaşın yok edilmesini yaşadı. Buna ek olarak, yazdığı boyalı kuş Kosinki’nin il ve en önemli çalışmasıdır.

Yayınlarının ilk günlerinde, çalışma birçok eleştiriye maruz kaldı. Komünizmi yaydığı düşünüldüğünde bile yasaktır. Kitabı okuduğumuzda birçok sorun olduğunu görüyoruz. Bunlardan ilki bir çocuk için savaşın psikolojik krizi. Diğeri, ailelerin yaşadığı zorlu durumlardır. Aynı zamanda, işte bir çocuğa neden olabileceğinde açıklanır.

Siyah saçlı ve siyah olan çocuk ailesi tarafından birine verildikten sonra, işler beklendiği gibi gitmez. Çocuk, yerden bir yere sürüklenmeye ve çok kötü olaylarla karşılaşmaya başlar. Çalışmada savaş, umut, acı karışık. Savaş zulmüne ek olarak, insanlara işkence yapmaları söylenir. Yine, hala “iyi” olmayı tercih eden insanlar da dahildir.

Boyalı Kuş Kitabı İncelemesi

Rahatsız edeceğiniz boyalı bir kuş, ama bazen umut bulacaksınız. Belki de karanlık savaşın devam ettiği bu dünyada. Şimdi savaş ve çocuklar, yetişkinler ve savaş, marjinalleşme hakkındaki soruşturmalarımızı sunacağız. Eğer hazırsanız, başlayalım.

Savaş ve Çocuk İncelemesi

Savaşların en büyük etkisi çocuklar üzerinedir.

Çalışmada savaş bir çocuğun gözünden anlatılır. Zaten zor bir durumda olan çocuk, mümkün olduğunca kötülükle karşılaşır. Özellikle bir esmer olduğu için, marjinalleşmesi çocuğun lanetli hissetmesine neden olur. Yine, sürekli olarak farklı saç ve göz renginin ne kadar üstün olduğunu düşünür. Çünkü sürekli olarak “Yahudi ve Çingene” olarak marjinalleştirildi.

Ancak, bir çocuğun işte masumiyeti de göze çarpıyor. Savaş sırasında olmasına rağmen, hala içinde bir umut olduğunu görüyoruz. Çünkü çocuk kötü bulduğu yerlerden kaçma eğilimindedir. Deneyimlerini kabul etmiyor ve sunmuyor. Belki de köyden köye giden gerçekten iyi insanlarla bir yer bulma umudu.

Sonunda bir yurtta gider ve ailesi tarafından bulunur. Ancak, tekrar deneyimlediği travmalar, tekrar tam refahı olacak. Burada bir çocukta savaşın etkilerinin kolayca bitmediğini görüyoruz. Yine kaçıyor, çünkü savaş sırasında “iyi” insanlara çakışana kadar kaçtı. Hem marjinalleşmeye hem de kısıtlamaya boyun eğmedi.

Savaş ve yetişkinler üzerindeki etkisi

Çocukta olduğu gibi, savaşın harika dediğimiz yetişkinlerde büyük etkileri var. Özellikle, bir ailenin kendi çocuklarını başka birinin korumasına bırakması çok etkileyicidir. Çünkü bu savaştan kurtuluş yok ve aile onu çocuğunun hayatta kalması için terk etmek zorunda kaldı. Anne ve babanın sadece bir umudu var, çocuklarının hayatta kalması.

Öte yandan, çocuğun gittiği yerlerdeki yetişkinler gözlerimize çarptı. Zor koşullar altında dolaşan çocuk, önce batıl inançlarla dolu birine gider. Kendini lanetliyor çünkü burada bir esmer. Yine, insanlığın savaşları nedeniyle Tanrı’ya bir yönelim var. Savaşın acısından kaçmak için, Tanrı ve dine gelen her şey normalleştirilmeye çalışılır.

Çocuk gittiği yerlerde ona yardım etmek istiyor olsa da, yapamazlar. Çünkü bu sefer kendilerini riske atacaklar ve öldürülecekler. Bununla birlikte, çocuğu alan yetişkinlerin çoğu, bir çocuğun görmemesi gereken durumlar da yaşar. Bu savaşın kötü durumlarından biridir. Çünkü İkinci Dünya Savaşı ile, ezici güç algısı yetişkinler aracılığıyla çalışmada verilmektedir.

Marjinalleşme algısı

Kitap “kuş” olarak sembol olarak kullanılır.

İkinci Dünya Savaşı sırasında dolaşan çocuk çok fazla marjinalleşmeye tabidir. Bu nedenle kendini suçluyor ve sonra hayatı sorguluyor. Ama gittiği her yerde, saç ve göz rengi yüzünden kendini nefret ediyor. Bir çocuğun marjinalleşmesi de çocukta daha fazla travmaya yol açar. Kendisini hayata karşı tamamen yabancılaştırır.

Marjinalleşme çocuğa yansır ve çocuk bunun neden böyle yaratıldığını sorguladı. Sonunda, böyle kötü bir dünyada iyi olmadığı sonucuna varıyor. Çocuğun masumiyetiyle hayatta kalmaya çalışır. Sürekli bir çıkış yolu bulmak istiyor. Yine, sarışın ve mavi olsaydı, ondan daha kolay kurtulacağını düşünürdü.

İşin sonu için inceleme

Çalışmada, çocuk rengi nedeniyle sürekli olarak marjinalleştirilir. Ancak, kitabın sonunda Sovyet askerleri tarafından bulundu. Şimdiye kadar, batıl inançlarla ve dışlama ile karşı karşıya olan çocuk, onlarla yolu geçtiklerinde farklı fikirlere dönmelerine neden oluyor. Materyalist perspektife olan inancın değiştirilmesi ve çocuğun ordusu siyasi bir eleştiri beklemek siyasi bir eleştiri getiriyor.

Kitabın sonu nedeniyle, yıllardır komünizmin propagandası olduğu düşünülmektedir. Ancak Kosinski’nin Sovyetleri terk ettiğini ve Amerika’da yaşadığını söylemeliyiz. Kosinski, burada ne olursa olsun, her zaman umut olduğunu söylemek istiyor. Savaş elbette sona erecek ve o çocuk yaşamaya devam edecekti. Fakat nasıl yaşayacak, savaşın acı verici acısını yaşayan bir çocuk hayatına nasıl yol açacak? Bence düşünmemiz gereken soru bu.

İnsan psikolojisini tanımlayan eserleri okumaktan hoşlananlar, kitap özetimize ve Girl On the Cam’ın incelemesine bir şans vermelidir.

Sık sorulan sorular

Boyalı kuş ne anlatıyor?

Başarılı çalışma, savaşın bir çocuğunun nasıl etkilendiğini ve savaşın diğer kötü etkilerini açıklar.

Kaç sayfa boyalı kuş kitabı?

Boyalı kuş adı verilen toplam 239 sayfa uzunluğundadır. Ancak bu, kitabın yayınlandığı yayın evine göre değişebilir.

Boyalı kuş hangi ülkede?

İşteki olaylar Doğu Avrupa’da gerçekleşiyor. Ancak, birçok okuyucu olayların Polonya’da gerçekleştiğini düşünüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*