Bitkilerin Sağlıklı Büyümesi İçin Neye İhtiyaçları Vardır?

Birçoğumuz hem evlerimizde hem de işyerlerimizde daha doğal bir görünüm elde etmek için bitkileri kullanıyoruz. Çünkü bitkiler çevre estetiğini gösterebilir ve havayı tamamen değiştirebilir. Ancak, bu noktada, bitkilere dikkatlice bakmalı ve ölmediklerinden emin olmalısınız.

“Bitkilerin sağlıklı büyümesi için neye ihtiyaçları var?” Bu soruyu soran insanlar genellikle toprak ve suya cevabını bulurlar. Bununla birlikte, bitkilerin büyümesi için gereken maddeler ikisi ile sınırlı değildir. Bu makalede, bitkilerin tek tek ihtiyacı olan maddelerle ilgileneceğiz. Hazırsanız, makalemizi okumaya başlayalım.

Bitkilerin sağlıklı büyümesi için ne gerekli

Bir bitkinin büyümesinde 8 farklı faktör vardır. Bu faktörler bazı bitkiler için gerilebilir. Bununla birlikte, diğerleri için bu temel faktörler dikkate alınmalıdır. Bir bitki yetiştirmek istediğimizde, gerekli tüm araştırmaları yapmalıyız. Dikilecek yeri göz önüne alındığında, hangi bitkinin uygun olduğunu bulmalıyız. Böylece bitkimizi büyütmeye başlayabiliriz. Bitkilerin sağlıklı büyümesi için gereken ana faktörler aşağıdaki gibidir.

Gündüz farkı olmayan farklı

Yukarıda listelenen 8 faktörün yararı nedir? Buna ek olarak, bunlara dikkat etmezsek, bitkilerde ne tür sorunlarınız var? Birlikte, bu gereksinimleri incelemeye başlayalım.

Gündüz

Bitkilerin zaman ışığı büyümeleri için etkilidir.

Bitkilerin büyümesi gün boyunca, yani gün boyunca başlayacak. Her bitkinin de kendi gününe ihtiyacı vardır. Bu nedenle, gündüz göz önüne alındığında bitkimizi seçmeliyiz. Aksi takdirde, istediğimiz verimliliği elde edemeyiz. Böylece, hem finansal hem de zaman açısından olumsuz bir durumla karşılaşırız. Doğru bitki seçimi yapılırsa, sabahları bir veya iki çiçek varken, bitkinin akşam çiçeklerle dolu olduğunu görebiliriz.

Işık

Bitkilerin enerji kaynağı hafiftir. Bazı bitkiler çok fazla güneş ışığı isterken, diğerleri yeterince ışık alır ve gölgeyi tercih eder. Doğru bitki yapılmazsa, bitkinin büyük miktarda gün ışığına maruz kalmasına neden olabiliriz. Yine, gölgeyi sevmeyen bir bitki dikersek, bitkiyi dağlık yerde strese sokabiliriz. Her iki durumda da, gerekli verimliliği elde edemeyiz veya bitkinin ölmesine neden olabiliriz.

Var olan

Su, bitkilerin en temel ihtiyaçlarından biridir.

Her tesisin ihtiyaç duyduğu su miktarı farklıdır. Bazıları yaz aylarında susuzluğa dayanırken, diğerleri kötü etkilenir. Yine, bazı bitki çeşitleri, bazılarının doğal yağmur suyunda veya bataklık bir ortamda büyümesi gerekir. Bu nedenle, sulama sırasında tesisin konumlandırılacağı alan dikkate alınmalıdır. Bataklıklar ve toprak gibi nemi iyi tutan yerleri göz önünde bulundurmalıyız. Aksi takdirde, bitkiler susuz veya aşırı suya maruz kaldıkları için ölebilir.

Isı farkı

Bitkilerin ısı farkına dayalı olup olmadığına değişir. Örneğin, bazı bitkiler ani ısı değişikliğinden etkilenmez. Bununla birlikte, etkilenen bitki türleri de mevcuttur. Dağlarda küçük bitkilerin daha iyi büyüdüğü görülmektedir. Çünkü bu tür bitkiler değişen ani ısı değişikliğini tolere etmişlerdir. Bir bitki alırken, gün boyunca sıcaklık farkını göz önünde bulundurmamız gerekir.

Sıcaklık

Sıcaklık ayrıca bitkilerin büyümesini de etkiler.

Her bitkinin kendi sıcaklığı vardır. Bitkiler bu sıcaklığı aldıklarında daha iyi büyür. Uygun sıcaklık ortamı yoksa, yenilebilir bitkiler gerekli beslenme değerlerine sahip olamaz. Yine, bazı bitkiler düşük optimum sıcaklığa sahipken, bazı bitkiler düşüktür. Bu nedenle, bir bitki seçerken, gün boyunca çevrenin ne kadar sıcak olduğuna dikkat edilmelidir. Aksi takdirde, bitki için kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.

Soğuk

Bitkilerin çeşitlerine göre soğuk algınlığına ihtiyacı vardır. Bazıları 7 derecenin altında belirli bir süre boyunca soğuk algınlığına maruz kalmalıdır, diğerleri 60 derecenin altında hasar görür. Yine, bir dizi bitki sıfır derecenin altında tolere edebilir. Bununla birlikte, hava sıfır derecenin altına düştüğünde bazıları hasar görür. Bu fark göz önüne alındığında, bitkileri seçmek çok önemli bir konudur.

pH değeri

PH değeri, toprakta bulunan kireç (kalsiyum) oranının bir ölçüsüdür. Yine, bitkinin sahip olduğu toprak türüdür. Genel olarak, bitkiler 5.5-17.0 pH aralığında büyümelidir. Bazı bitkiler yüksek veya düşük pH’da tutulur. Bitkinin kılcal kökler tarafından alınmasını önler. Böylece, istenen verim bitkiden elde edilemez ve bitki büyümez.

Bitki

Bitkiler, insanlardan ve hayvanlardan çok farklı bir şekilde yiyecek alırlar.

Bitki besinleri, bitkisel ürünlerin suyla karıştırılarak üretilen çözünür minerallerdir. Bitki besinleri makro ve mikro elementlere ayrılır. Makro besin maddeleri bitkilerin geliştirilmesi için önemlidir. Bitkiler bu öğelerin çoğuna ihtiyaç duyar. Bitki için mikro -mineraller daha az gereklidir. Bu nedenle, başka bir isme “TRACE Mineralleri” denir. Şimdi aşağıdaki tabloda makro ve mikro elementlerin hangi olduğunu inceleyelim.

Makro ElemanlarMikro ElementlerNitotManganpotasiumborfosforCinkocalciumBetimummolbdensulfurkLorkobaltsodium

Tüm bunlara dikkat etmek zorsa, en kolay 15 tesisimize bakarak sizin için daha uygun bir bitki seçebilirsiniz.

Bitkiler gerekli besinleri nereden alır?

Bitkiler insanlar veya hayvanlar gibi beslenmez. Besinlerini elde etmek için güneşten veya başka bir ışık kaynağından aldıkları enerjiyi kullanırlar. Başka bir deyişle, hepimizin aşina olduğu bir süreç olan fotosentez yaparak besinlerini üretirler. Bu işlemin ana bileşenleri su, hava ve ışıktan oluşur. Bitkiler fotosentez gerçekleştirirken tüm havayı kullanmazlar. Sadece besinlerini üretecek kadar karbondioksit kullanırlar. Yine, fotosentez yaparken oksijen üretirler.

Bitkiler fotosentez yaparken kloroplast kullanırlar. Kloroplastlar, fotosentez sürecinin her iki bölümünün de meydana geldiği yerdir. Aynı zamanda, bu küçük yerler bitkiye yeşil renk veren pigmentler üretir. Bu pigmentin adına klorofil denir. Klorofil ayrıca bitkilerin güneş enerjisini emmesine yardımcı olur. Ek olarak, fotosentezde bitkiler tarafından kullanılan karbonhidratları veriyoruz.

Bitkiler yapraklarında “Stoma ında olarak adlandırılan deliklere sahiptir. Bu delikler bitkiler fotosentez yaptığında yeterli boyutta açılır. Bu nedenle, bitki kendisi için gerekli karbondioksiti alır. Bitki çok fazla suya maruz kalırsa, bitki hücreleri, bitkiler solunum sırasında şekerleri de beslediklerinde oksijen kullanırlar.

Sık sorulan sorular

Ev çiçeklerini büyütmek için ne yapmalı?

Bu makalede bahsettiğimize ek olarak, çiçekleri büyütmek için, yaprakların birbirine dokunmasını sağlayacak bir alan yaratmanız gerekir. Böylece, daha sağlıklı büyüyebilirler.

Çiçeklere vitamin olarak ne verilir?

Çiçekler için vitamin gübre görevi görebilecek farklı besinler vardır. Örneğin; Yumurta veya muz, fasulye vb. Yemek çiçeklerinizin toprağını güçlendirecektir.

Bitki heyecan verici nasıl kullanılır?

Vitamin ve mineral içeren gıdalardan oluşan sıvı karışıma hevesli veya çiçek bitkileri denir. Bu karışımı, suya suya 2-3 kaşık su ekleyerek kullanabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*