Bedensel Engel Nedir? Bedensel Engel Çeşitleri Nelerdir?

Doğum öncesi, sırasında ve sonrasında bazı nedenlerle kas, kemik ve sinir sistemindeki bozukluklar fiziksel bir engel olarak tanımlanır. “Fiziksel engel nedir? ” Sorular farklı cevaplar içerir.

Fiziksel becerilerin kaybı veya kazanılmaması çeşitli zorluklara neden olur. Engelli bireyler günlük yaşamda ihtiyaçlarını karşılamak ve topluluk yaşamına katılmakta zorluk çekerler. Bu nedenle, rehabilitasyon, bakım, koruma, destek ve danışmanlık hizmetleri çok değerli bir düzeydedir. Bu makalede Bedensel engel türleri Hakkında bilgi vermeyi hedefliyoruz.

Fiziksel engellerin türleri ve nedenleri nelerdir?

Fiziksel engel türleri doğumdan ve daha sonra kendi aralarında bölünür.

Doğumdan veya daha sonra ortaya çıkabilecek fiziksel engel türleri:

Omurga, kollar, bacaklar, eller ve parmaklar yokluk, tutarlılık, kısalık veya uzunluk yokluğunda görülebilir.

Fiziksel olarak engelli grubunda çeşitli kemik hastalıkları ve felçli bireyler sayılır.

Fiziksel engellerin nedenleri Birçok faktöre bağlı olarak değişir. Bu nedenler genetik olabilir veya dış faktörlere göre şekillendirilebilir. Genel olarak fiziksel engeller;

Oksijen yetersizdir, ateşli hastalıklar, trafik ve iş kazaları, çocuk felci ve ateşli hastalıklar, doğum hataları, göreceli evlilik ve doğumdan önce rahatsızlık, savaş ve terör durumları, doğumdan önce bebeğe maruz kalma, genç yaşta viral hastalıklardır.

Engellere neden olan durumlar tam olarak anlaşılmalı ve özel bireyler her aşamada toplumla entegre edilmelidir.

Fiziksel engelli bireylerin özellikleri

Fiziksel bir engele sahip olmak insanları çok zorlasa da, çeşitli fiziksel ve psikolojik tedavi yöntemleriyle ilerleme kaydetmek mümkündür. Fiziksel engelli bireylerin özellikleri Aşağıdaki gibi listelenebilir:

Düşük bir benlik algısı algıdır. Adaptasyon ve öğrenme bozuklukları mantıksız olduğu için görülebilir. Taşınamayan durumlarda diğer hareketler ekstra kısıtlanmıştır.

Bedensel engelleri olan bireylere karşı kötü hissedebilecek davranışlardan kaçınılmalıdır.

Çevrenizde engelli bir birey görürseniz, bakışlarınıza ve sergileyeceğiniz tutumlara dikkat etmelisiniz. Şu anda herhangi bir engelleri olmayan kimsenin engelli bir aday olduğu unutulmamalıdır.

Fiziksel engelli bireylerle iletişim önerileri

Fiziksel engelli hastalıkları ve yaşanan çeşitli zorlukları marjinalleştirmeden onları desteklemelisiniz.

Fiziksel Engelliler Bireylerle doğru iletişim kurmak için bazı küçük ama önemli ipuçları vardır. Bu ipuçları:

Tekerlekli sandalyede fiziksel olarak devre dışı bırakılan birey, konuşma sırasında ona yaslanmayın. Sandalyede otururken sandalyeyi mümkün olduğunca yakın tutun ve kilit sisteminin etkin olduğunu kontrol edin. Sandalyeyi itmeniz gerekiyorsa, itmeden önce izin almayı unutmayın.

Fiziksel engelli hastalıklar Ve onları çeşitli zorluklar için marjinalleştirmeden onları desteklemelisiniz. Özellikle sosyal alanlarda engelli bireylere gerekli saygıyı göstermektedir.

Herkes birbirini düşünürse ve yaşam alanlarıyla bu yönde ilgilenirse, insanlar arasında daha fazla sağlam köprü oluşturmak mümkündür. Karşılıklı sevgi ve saygıdaki engelleri ortadan kaldırmak yaşamı kolaylaştırır. Yazbuz.com sağlık ve tüm önemli konularda okuyucularıyla birlikte olmaya devam ediyor.

Sık sorulan sorular

[toggle title=”Bedensel Engelli Nasıl Olur?” state=”open”]Fiziksel engel, iskelet yapısındaki bozulma ve bu yöndeki kaslardaki zayıflığın bir sonucu olarak ortaya çıkar. Eklemlerdeki sertlik ve deformiteler engel oranını arttırır.[/toggle]

[toggle title=”Bedensel Engelli Raporu Nasıl Alınır?” state=”close”]Fiziksel olarak engelli bir rapor almak için Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen hastanelere danışmak gerekir. Daha sonra uzman doktorlar incelenir. Sonuç olarak, devre dışı bir rapor elde edilebilir.[/toggle]

[toggle title=”Ortopedik Engelli Ne Demek?” state=”close”]Kas ve iskelet sistemlerinde eksiklik ve yeteneği kaybı olanlara ortopedik engelli denir, yani fiziksel olarak engellidir. Yazbuz.com, sağlık alanındaki ve birçok konuda bilgileriyle kullanıcılarını takdir ediyor.[/toggle]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*