
Bambu mobilya yapımında tercih edilir, çünkü güzel bir ahşap görünüme sahiptir ve hemen kolayca şekillendirilmez ve kırılmaz. Ancak bu artık tek bir kullanım alanı değil. Çünkü bambu ağaçları evlerde dekoratif olarak da kullanılır. Ancak, bir süre sonra evde bambu yetiştirenler “Bambu neden sarı?” sorunun cevabını araştırmak.
Çünkü bambu dalları ve yaprakları bir süre sonra sarıya başlar. Bu durumun bu yüzden ve bu durum karşısında ne yapılacağını öğreneceksiniz.
Bambu sarardı, ne yapmalıyım?
Bambu bitkilerinde dış faktörlere bağlı olarak bazı istenmeyen değişiklikler gözlenebilir. Aşırı güneş ışığı, beslenme yetmezliği ve susuzluk gibi bu etkiler de bir tür hastalıktan kaynaklanabilir. Bu etkiler aşağıdaki gibi listelenebilir;
Kollarda ve gövdede sararma, kökten sararma, vücutta kırışıklık, bölgesel veya tüm vücutta yumuşama.
Bambuda, sararma alanlarını bitkiden ayırarak ve bitkiyi daha iyi besleyerek bu problemleri çözmek kolaydır. Bununla birlikte, bambinizin sarı olmaya başladığı yerde çok önemlidir. Genel olarak, bambu dalların kökten veya ortasından sarı. Yine yeşillendirme ve güçlendirme süreci bambu İçin daha kolay. Çünkü bambiniz kökten sarı olmaya başladıysa, kesmeye veya balmumlamaya gerek yoktur.
Kökten, Bamba’ya yapmanız gereken tek bir şey var. Bambuyu’yu büyüttüğünüz sudan ayırmanız ve daha yoğun beslenmeye hazırladığınız besin suyuna koymanız gerekir. Bu besleyici suyun nasıl hazırlanacağına dair kaynaklarda çok farklı yöntemlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak Bambu bakımı Çerçevedeki ana mantık bu; Beslenme olarak hazırladığınız suda şeker gibi bir karbonhidrat kaynağı koyun. Bu noktada, çeşitli kaynaklardaki farklı mineral takviyeleri için sebze sularının veya farklı baharatların yerleştirildiğini de görebilirsiniz.
Yumuşatma gibi sorunlardan kaçınabilirsiniz. Sararan bölgelerinden ayrılan BAMB’nizin 15 gün besleyici su olması, yeniden yeşil ve filiz için yeterlidir. Ancak, bu sürenin farklı kaynaklarda 1 aya kadar uzatıldığını görebilirsiniz.
Bambu kesimi mi?
Bambular bazı durumlarda kesilebilir.
Bu sorunun cevabı, bambunun sarı olmaya başladığına bağlı olarak değişebilir. Kökten bir sararma varsa, herhangi bir kesime gerek yoktur. Bununla birlikte, dallarda ve yapraklarda bir sararma varsa, bamboyu sararmanın başladığı yerden kesmelisiniz. Ayrıca kesildikten sonra bambu mumlama Süreci unutmamalısınız. Bambu ağda işleminde amaç, kesilmiş yerin temasını oksijenle kesmektir. Bu nedenle, kesilmiş yer tamamen eritilmiş mum veya sıcak silikon ile kaplıdır. Hava ile teması kesilen bölge, oksijenin çürütülebilir etkilerinden korunmaktadır.
Aynı süreç bambu Ayrıca geçerlidir; Sararma yaprakları kök ve balmumdan kesilir. Bununla birlikte, bambu bitkisinin köklerini besleyici bir suya koymanız gerekmez.
Bambularının yapraklarının sarı olmaya başladığını fark eden insanlar.Bambu Yapraklar kesilmiş mi?Çoğu insan bambu bitkisinin bambu yapraklarını veya dallarını kestiğinde ve balmumu yaptığında öldüğünü düşünür.
Evde bitki yetiştirmek isterseniz, en kolay 15 bakımımıza da bakmalısınız.
Sık sorulan sorular
Bambu suyuna ne yerleştirilir?
Sudaki şeker miktarını artırarak, bambularınızın daha sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz.
Bambu ne seviyor?
Bambular gölgenin altında büyümeyi sever.
Bambu bitki güneş gibi mi?
Işık almayı sevseler de, doğrudan olmaları iyi değildir.
Bir yanıt bırakın