Dicetel Nedir – Sözlük Anlamı Ne?

Dexpass nedir?

Dexpass iki aktif madde içeren bir ilaçtır: deksketoprofen trometamol ve parasetamol. Deksketoprofen trometamol, steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAID’ler) adı verilen bir ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. Parasetamol basit bir ağrı kesici ve ateş düşürücüdür.

Dexpass aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:

Osteoartrit (eklemlerdeki tahribat ve kireçlenme), romatoid artrit (inflamatuar eklem hastalığı) ve ankilozan spondilit (çoğunlukla omurga eklemlerinin sertleşmesinin eşlik ettiği ağrılı ilerleyici romatizma) belirti ve semptomlarının tedavisi Akut gut artriti (guta bağlı ağrılı eklem iltihabı) ) Akut kas-iskelet sistemi ağrıları (örneğin bel ağrısı, boyun ağrısı, diş ağrısı, migren, adet ağrısı) Ameliyat sonrası ağrı (ameliyat sonrası ağrı)

Dexpass Nasıl Kullanılır?

Dexpass yetişkinlerde günde 1-2 defa alınır. Her doz 1 adet 25/300 mg film kaplı tablet veya 2 adet 12,5/150 mg efervesan tablettir.

Dexpass yemeklerden sonra bol su ile alınmalıdır.

Dexpass’ın Yan Etkileri

Dexpass’ın yaygın yan etkileri şunlardır:

Bulantı Kusma Karın ağrısı İshal Hazımsızlık Baş ağrısı Baş dönmesi Yorgunluk

Dexpass’ın daha az görülen yan etkileri şunlardır:

Kabızlık Gaz Mide yanması Sindirim güçlüğü Mide ülseri Bağırsak kanaması Karaciğer enzimlerinde artış Böbrek fonksiyonlarında bozulma Alerjik reaksiyonlar (deri döküntüsü, kaşıntı, kurdeşen, nefes darlığı, yüz şişmesi) Astım

Dexpass’ın ciddi yan etkileri şunlardır:

Güneşe aşırı duyarlılık Alerjik reaksiyonlar (anafilaksi) Gastrointestinal kanama Karaciğer yetmezliği Böbrek yetmezliği Aseptik menenjit Pankreatit Hemorajik pnömoni Stevens-Johnson sendromu Toksik epidermal nekroliz

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Dexpass Kullanımı

Dexpass’ın hamilelik ve emzirme döneminde kullanımının güvenli olup olmadığı tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle hamile veya emziren kadınların Dexpass kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Dexpass’ın Diğer İlaçlarla Etkileşimi

Dexpass diğer bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle Dexpass’ı kullanmadan önce kullandığınız diğer ilaçlar hakkında doktorunuza veya eczacınıza mutlaka bilgi verin.

Dexpass ile etkileşime girebilecek ilaçlar şunlardır:

Kan sulandırıcılar (warfarin, klopidogrel, aspirin) Kortikosteroidler Lityum Metotreksat Diüretikler ACE inhibitörleri Beta blokörler Kalsiyum kanal blokerleri Antibiyotikler (klaritromisin, eritromisin) Antifungaller (ketokonazol, itrakonazol) Antiepileptikler (fenitoin, karbamazepin) Antidepresanlar (sitalopram, fluoksetin)

Dexpass’ın fiyatı

Dexpass fiyatı, tablet adedine ve kutudaki etken madde miktarına göre değişmektedir. Dexpass’ın 25/300 mg film kaplı tablet fiyatı yaklaşık 20 TL, 12,5/150 mg efervesan tablet fiyatı ise yaklaşık 15 TL’dir.

Dexpass’ın saklanması

Dexpass oda sıcaklığında (25°C’nin altında) ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Dexpass’ı çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın.

**Sonuç olarak Dexpass iki etken madde içeren bir ilaçtır. Osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit, akut gut artriti, akut

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*