Göbek Deliğinde İğne Batma Hissi Neden Olur?

Önce “Göbekte iğne batma hissine neden olur mu?“Bu duygu sık sık ve bu her insanın başına gelebilir. Dahası, birçok farklı neden olabilir. Bu soruya bir cevap bulmak için makalenin geri kalanını okuyabilirsiniz.

Her şeyden önce, idrar yolu enfeksiyonu, hamilelik ve göbek ve çevredeki duygu nedeniyle çeşitli nedenler meydana gelebilir. Bu batma hissi, dokunulsa veya hafifçe dokunulsa bile hissedilebilir.

Diğer taraftan Göbek düğmesinde iğne batma Kadınlarda sıklıkla görülen bir şikayettir. Özellikle hamilelik sırasında, acıma, ağrı ve batma hissi zaten hassas göbek bölgesinde olabilir. Kadınlarda bu durum adet döneminde de görülebilir. Aynı zamanda, bulaşıcı bir hastalık nedeniyle hassas ve yumuşak bir doku olan göbek düğmesi etkilenebilir.

Göbek neden acıyor?

Göbek düğmesine üzülmesinin birçok nedeni olabilir.

Karın, insan vücudundaki hassas alanlardan biridir. Özellikle göbek, annenin ve bebeğin hamilelik sırasında plasenta ile bağlantı kurduğu çok önemli bir iletim mekanizmasıdır. Doğumla, bebeğin plasenta ile bağı kesilir. Yiyecek, solunum, dolaşım ve rahimdeki göbek tarafından sağlanan diğer tüm vücut fonksiyonları doğumdan sonra annenin vücudu yerine dışarıdan karşılanır.

Gördüğünüz gibi, çok hassas bir bölge olmanın yanı sıra, “Göbek neden acıyor?Sorunun tek bir cevabı yok.

Göbek çukuru Vücutta bölgesel bir problemi veya bulaşıcı bir hastalığın belirtisini gösterebilir. Dayanılmaz bir acınız, batma veya acıma varsa, en kısa sürede doktorunuza danışmalısınız.

Karın’da iğne batmanın nedenleri

İç organların bulunduğu karın boşluğunda, zaman zaman korkutucu ağrı, ağrı ve batma meydana gelebilir. Bunun birkaç nedeni olabilir. Önemli olan, bu bozuklukların tıbbi bir sorunun altında olup olmadığını belirlemektir. Dolayısıyla, ciddi bir sağlık sorunu olabileceğini düşünüyorsanız, her zaman doktorunuza danışın.

Bununla birlikte, hem erkekler hem de kadınların karın ile ilgili sağlık sorunları olabilir. Karın içinde iğne batma nedenleri, Genellikle aşağıdaki gibi:

Göbek düğmesinde yüzeysel bir enfeksiyon meydana gelebilir. Edrobe enfeksiyonu batmaya neden olabilir. Doğal olarak, bebeğin hareketleri göbekte az miktarda ağrı, ağrı, kaşıntı veya batma olabilir. Şiddetli ağrı veya ağrı varsa, bir doğum uzmanına danışılmalıdır.Menstrüel dönemde göbek deliği ağrısı Oldukça normal. Menstrüel dönemde geçici ve daha az ağrılı batma meydana gelebilir. Rahatsızlık karın içinde batmaya neden olabilir.

Karındaki duyarlılık enfeksiyonla ilişkili hastalıklar ve ilaç kullanımı nedeniyle meydana geldiğinde, bir doktoru incelemek yararlıdır. Ancak, bunun geçici olduğunu düşünüyorsanız, endişelenmenize gerek yoktur.

Eğer iğne batma hissi kısa sürede geçtiyse ve bunun günlük yaşamınızda bir sorun olmadığından eminseniz, tek yapmanız gereken alanı temiz tutmaktır. Bu noktada, düzenli olarak sıcak bir duş alıp karnını temiz tutabilirsiniz.

Erkeklerde göbek ağrısına neden olur mu?

Erkeklerde göbek daha sık temizlenmelidir, çünkü daha kıllıdır.

Erkeklerde göbek düğmesi ağrısıSaç, kir ve toz, kir birikiminden kaynaklanabilir. Bunun ana nedeni, erkeklerin karında büyük miktarda saç olmasıdır. Bu kıllar, kir ve toz tutarak göbeğin etrafında ağrıya neden olabilecek enfeksiyona neden olabilir. Aynı zamanda, saç foliküllerinin iltihaplanması da erkeklere acı verici bir süreç verebilir.

Sağlık ile ilgili içerik okumaktan hoşlanıyorsanız, sağlık sayfamız altında beğendiğiniz birçok makale bulabilirsiniz.

Sık sorulan sorular

Göbek’te batan his nasıl geçiyor?

Göbekte batma hissinden kurtulmak istiyorsanız, bu sorunun neden neden olduğunu belirlemek gerekir. Sağlık problemleri veya yüzeydeki cilt hassasiyeti nedeniyle karındaki batma duygusuna karşı tanıdan sonra etkili bir çözüm bulunabilir.

Menstrüel dönemde göbekteki iğne batma hissi normal mi?

Göbek düğmesi insan vücudunda çok hassas bir alan olduğundan, menstruasyon sırasında doğal ağrılardan dolayı rahatsızlık yaşayabilirsiniz.

Göbekte iğne batma hissi için hangi doktora ulaşılmalıdır?

Göbekte iğne batma şikayetiniz varsa ve bu sorun günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa, bir iç hastalıkları uzmanı tarafından incelenebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*