Bebeklerde Vücutta Kırmızı Lekeler Neden Olur? Tehlikeli mi?

Bebeklerde yenidoğan döneminden sonra çeşitli cilt hastalıklarının ortaya çıkması doğal bir durumdur. Ciltleri yetişkinlerden daha hassas bir yapıya sahiptir. Böyle bir sorunla karşılaşılsa da, endişelenmesine rağmen genellikle normal kabul edilir. Çünkü yenidoğanların hastalık türlerine karşı çok fazla bağışıklığı yoktur ve bu direnci kazanabilmeleri gerekir. Bu şekilde, vücuttaki bebeklerde sık sık kırmızı lekeler görülebilir.

Özellikle annelik duygusunu ilk kez deneyimleyecek olanlar, bebeklerin derisinde çeşitli kızarıklık ve kırmızı lekeler görerek endişelenebilir. Bununla birlikte, yenidoğanlar dış faktörlere karşı savunmasızdır, çünkü rahimden ayrılırlar ve tamamen savunmasız bir ortama girerler. Bu nedenle, hassas cilt yapıları bazı rahatsızlıkların oluşmasına izin verir. Bu noktada, kırmızı lekeler hakkında endişelenmek yerine duruma neden olan unsurları incelemek ve belirlemek en iyisidir.

Doğal olarak karşılanmasına rağmen, bebeklerde cilt hastalıkları nadiren önemli sorunlar getirebilir. Bu nedenle, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilecek bir ayrım yapmak ve semptomları algılamak için, bu konuda yeterli bilgiye sahip olmanız gerekir. Peki, bebeklerde vücuttaki kırmızı lekelerin diğer nedenleri nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Bebeklerde neden kırmızı lekeler vücutta?

Kırmızı lekeler birçok farklı neden olabilir.

Yeni doğan dönemden gelen bazı dermatolojik bozukluklar ebeveynleri paniğe götürse de, genellikle endişe yoktur. Çünkü bebeklerin vücudunda kızamık ve kırmızı lekelerin oluşumu normal olarak kabul edilir. Bununla birlikte, bu tür sorunlar birçok faktör nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu nedenle, uzman tavsiyesi almak ve doktorunuza danışmak en iyi seçenektir. Aşağıdaki başlıklarda soruna neden olabilecek unsurları görebilirsiniz.

Cilt kuruluk

Cilt kuruluğu, bebek derisinde en yaygın problemlerden biridir. Çünkü bebeklerde nem depolama kapasitesi oldukça düşüktür. Bu nedenle, cilt onarımı uygulanması ve hijyenik bakım rutini nemlendirme dermatolojik rahatsızlığı ortadan kaldıracaktır.

Usilik

Özellikle sıcak havalarda, döküntü, yani sıcak döküntü, ter bezlerinin tıkanması nedeniyle meydana gelir. Yaz aylarında veya sıcak ortamlarda, bebekleri kalın giysilerde giydirmek bu rahatsızlığa neden olur. Bu nedenle, cildin rahat bir nefes alabileceği pamuk ve ince giysiler, döküntü oluşumunu önleyecektir.

Kedi

Döküntü bebeklerde oldukça yaygındır. Bu rahatsızlık kızarıklık ve kabarık oluşumun kaynağı olabilir. Kızarıklığın nedeni, bebek bezinin cilde ovalayarak ovalamasıdır. Bu nedenle, bebeğin cildinin kuru ve temiz olması koşuluyla bu sorunu önlemek mümkündür. Ek olarak, kıyafetlerin yoğun kimyasallara maruz kalması bunun gerçekleşmesine neden olabilir. Bu nedenle, kıyafetlerin bebek derisi için uygun kimyasallarla temizlenmesi önerilir.

Rive

Kovan olarak da bilinen ürtiker, bebeklerde sıklıkla karşılaşılan bir cilt bozukluğudur. İlaç ve gıda alerjisi nedeniyle ortaya çıkar. Genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, 6 haftadan fazla süren şişlik için derhal doktorunuza danışmalısınız. Kurdeşen oluşumunu önlemek için, bebeğinizin alerjilerini tespit etmeli ve bu yiyeceklerden veya ilaçlardan uzak tutmalısınız.

Çok sık öpüşmek

Öpücük hastalığı, bebekleri çok sık öpmenin bir sonucu olarak bulaşıcı mononükleoz neden olur, ağzındaki tükürük ve tükürük bebeğin hassas cildine. Vücutta ve kollarda kırmızı döküntülere neden olur. Bununla birlikte, 2 ila 3 haftalık bir süre içinde kendiliğinden iyileşebilir.

Alerjik reaksiyonlar

Bebekler genellikle birçok elemana tepki verebilir, çünkü düşük dirençli ve düşük bağışıklık yapısına sahiptirler. Bunlar; Toz, yiyecek, ilaç vb. olarak sayılabilir. Bu nedenle, bu koşullara bağlı kızarıklık ve kırmızı lekeler meydana gelebilir. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız, doktorunuza danışmak ve bebeğinizin alerjilerini tespit etmek önemlidir.

Egzama

Bebeklerde yaygın olarak görülen atopik egzama, genellikle altı aydan az bir süredir oluşan alerjenlerle ilişkilidir. Bu kendini ciltte kızarıklık ve kaşıntı şeklinde gösterir. Çoğunlukla yüz ve kafa alanında olmasına rağmen, daha sonraki yaşlarda vücudun diğer kısımlarına yayılabilir. Ortaya çıkan semptomları hafifletmek ve rahatsızlığı en aza indirmek için bebek derisi için uygun bakım kremlerini kullanabilirsiniz.

Atopik dermatit

Atopik dermatit, çevresel ve kalıtsal olarak oluşan bir egzamadır. Kalıtsal çerçevede, ebeveynlerden herhangi birinin bu hastalığa sahip olması mümkündür. Çevresel bağlamda, cilt bozulması nedeniyle ortaya çıkar. Bu rahatsızlığı artırmak için; Bağışıklık sistemini güçlendirmek, cildi nemli tutmak ve kortizon içeren ilaçları kullanmak çok önemlidir.

Yenidoğanlarda; Yüz, arka ve göğüs bölgeleri, “infantil akne”, yani akne kızarıklık yaygın bir fenomendir. Bu genellikle anneden bebeğe aktarılan hormonlarla açıklanır. Ek olarak, bebeğin doğum sırasında tamamen korunmasız bir ortama geçişi, mikrobiyolojik dış faktörlere daha dirençli olur. Bu nedenle, kırmızı lekelerin ve bozuklukların genellikle birkaç ay içinde kendiliğinden devam ettiğini görmek kaçınılmazdır.

Tüm bu kapsamda unutulmaması gereken en önemli unsur, bu tür rahatsızlıkların enfeksiyonunu yaratma potansiyelidir. Bu nedenle, rutin bir bakım uygulanmalı ve alerjenlere karşı önlemler alınmalıdır. Ayrıca çevresel etkileri olan faktörlerle donatılmalıdır. Aksi takdirde, erken dönemde doktorunuza danışmak en iyisi olacaktır.

Bebeklerdeki kırmızı lekeler tehlikeli mi?

Kırmızı lekeler sıklıkla karşılaşılır.

Bebeklerde kırmızı lekelere sahip olmak oldukça yaygındır. Çünkü yenidoğan henüz cilt ve cilt gelişimini tamamlamamışlardır. Bu nedenle, çoğu dermatolojik bozukluk kısa vadeli ve geçicidir.

Yenidoğan sırasında, bebekler daha hassastır ve henüz hastalıklara dirençli hale gelmemiştir. Bu nedenle, ciltte çeşitli kızarıklık ve kırmızı lekelerin ortaya çıkmasının doğal olması ve genellikle tehlikeli olmaması doğaldır. Bunlar, vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkmasına rağmen, yüz, arka ve boyun bölgesinde yaygın olarak görülür. Bu endişelenecek bir unsur değil. Ancak, bunun bazı sorunların bir habercisi olduğu unutulmamalıdır.

Normal bir rahatsızlık durumunda sorunu ortadan kaldırmak için, bebeğinize bebeğinize daha koruyucu ve hassas bir şekilde yaklaşmanız ve gözlemlemeniz çok önemlidir. Daha sonra çeşitli bebek bakım ürünleri ile bir rutin sağlayabilir ve lekelerin kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde, uzman doktorunuza başvurarak sorunun kaynağını çeşitli testlerle öğrenmek mümkündür.

Kırmızı noktalara karşı ne gibi önlemler alınabilir?

Bebeklerde, vücuttaki kırmızı lekeler, yeni gelişimsel gelişim döneminin normal metal aşamaları olarak görülebilir. Ancak, bu tamamen göz ardı edilmez. Bu nedenle, alınması gereken önlemler ve bu süreçte dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır. “Bebeğimin vücudunda kırmızı lekeler varsa. Ne yapmalıyım?” Endişeleniyorsanız, önce sakin kalmalı ve aşağıdaki unsurları değerlendirmelisiniz:

Dışarıdan tehlikeli herhangi bir tehlikeli en aza indirmek için çok fazla öpüşme ve aşırı şehvetli temastan kaçınmalısınız. Alerjik olabilecek yiyecekleri beslemekten kaçının. kullanmak.

Cilt problemleri yüzeysel olarak bakıldığında zararsız görünebilir, ancak bazı problemlerin en habercisi olabilir. Bununla birlikte, böyle bir durumda, bebeğinize karşı daha hassas ve koruyucu hareket ederek gözlem almalısınız. Tüm bu yolları denemeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Hangi çağlarda kırmızı lekeler meydana gelir?

Zamanında doğan bir bebekte, bağışıklık hızla gelişmez. Doğumdan 6 ay sonra, bu sistem kendini toplar ve savunma mekanizmasını oluşturur. Bu süreçte, cilt ve cilt ekleri de koruyucu özelliğin aktif olmasını sağlar. Bu nedenle, yenidoğan dönem, bebekler için çeşitli dermatolojik bozuklukların meydana geldiği bir faz olarak tanımlanabilir. İlk 6 ay ve 1 yaşındaki bebeklerde, vücuttaki kızarıklığın daha az olduğu gerçeği.

Bebekler, hem hassas cilt hem de hastalıklara karşı bağışıklık yapısına sahip cilt bozuklukları için oldukça açıktır. Bu herhangi bir tehlike içermez, ancak genellikle birkaç hafta içinde doğru bakım yöntemleriyle kaybolur. Bununla birlikte, kızarıklık gibi hastalıklar genellikle ilk 6 ay ile 1 yıl arasında daha sık görülür. Bebekler 2 yaşına ulaştığında, bu tür kırmızı noktalara karşı daha fazla bağışık olurlar. Bu nedenle, 2 yıllık bebeklerde vücutta kızarıklık olasılığı daha düşüktür.

Kızıl döküntü neden ateşten sonra ortaya çıkıyor?

Ateşten sonra kırmızı döküntü, altıncı hastalık halk terimleriyle ve tıpta “Roseola infantum” olarak bilinir. Genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında görülür. Çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yüksek ateş meydana gelir. Bu süreçte devam eder. Bu süreçte devam eder; anoreksiya, anoreksiya, zayıflık ve şişlik, ateşin sonuna kadar meydana gelir. Döküntü birkaç saat veya gün arasında sürer ve kendiliğinden geçer.

Altıncı hastalıkla karşılaştığınızda, ateşi azaltmak için antipiretik ilaçlar kullanmak mümkündür. Öte yandan, ılık su ile duş alın, çevrenin sıcaklığını 22 ila 24 derece arasında ayarlayın ve ıslatılmış bezlerle soğutun. Ek olarak, aşırı terleme nedeniyle sıvı takviyeleri yapılmalıdır. Tüm bu süreçler için önce uzman doktorunuza danışmalı ve söylediklerine göre hareket etmelisiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*