Zeitgeist Nedir? Zamanın Ruhu Kavramı Neyi İfade Eder?

Bu günlerde hızlı bir tüketim toplumu olduğumuzda, küçük kelimelerle birçok şeyi ifade etmeye başladık. Bu nedenle, “Bir süre için dillerden düşmeyen zaman ruhu, gelir haline geldi. Zeitgeist kavramından zaman ruhu, zeit (zaman) ve geist kelimelerini birleştirerek elde edildi. Zeitgeist kelimelerini birleştirerek, zaman ruhu olarak bildiğimiz kavram nasıl?

1770 ve 1831 arasında yaşayan filozof Johann Gottfried Herder tarafından ortaya konan bu kelime aslında bir çağın düşünce ve duygu biçimini tanımlamak için tercih edilir. Bir tür yaşta, o yaştan çıkarak tarif edilen süre gözlerinizde bir animasyon olarak tanımlanabilir. Bu konsepte göre, Zeitgeist terimi; Farklı yaş gruplarında olan ve aynı zamanda farklı sosyo -ekonomik koşullar altında olan aynı toplumda yaşayan bu insanlar sosyo ilerlemesi açısından aynı vizyona sahiptir. Genel olarak, bir perspektif, anlama eşiği ve mistik güç gibi farklı kavramlarla eşleşen zeitgeist kavramıyla uzayda ve zamanda neler olduğuna bakılmaksızın kendilerini gerçekleştiren düşünceler, düşünceler veya güçler anlamına gelebiliriz.

Hegel’e göre zeitgeist kavramı

Hegel’e göre zeitgeist nedir? “Egemen Ruh kavramı“ Geist ”, Hegel’in ünlü diyalektiğine bir ek olarak ortaya çıkıyor.

Zeitgeist kavramı çoban tarafından öne sürülse de, Hegel’in hayatta kalma payı kaçırılamaz. Ünlü tarihçi Hegel, özellikle Fransız Devrimi olmak üzere birçok derin köklü değişimin kalbinde yaşıyordu. Kuşkusuz, yüzyıllardır yaşadığı çevre üzerinde bir -bir etkisi vardır.

Felsefe alanına eklediği düşüncelerle hala bahsedilen Hegel’e göre, her şey diyalektik sisteme dayanmaktadır. Bu diyalektik sistemi oluşturan 3 kategori vardır ve her kategori birbirini sentezleyerek elde edilir. Tez, anti-TEZ ve sentez olarak tanımladığı bu süreç için sık sık verilen durumdur. Birbirinden farklı olan bu ikili, birbirlerinin anti -tezidir ve füzyonun bir sonucu olarak, onlardan daha üstün bir sentez ortaya çıkar. Ancak, başlangıç ​​ve son var.

Hegel, bir döngüde sonsuzluğa uzanan bu duruma başka bir ek yapar. Mutlak ruh, yani Geist. Döneme kadar geliştiğinde, “egemen ruh olarak tanımlanabilir. Hegel’in zeitgeist kavramı her dönemde başka bir ruh olmasıdır. Ve bu ruh İsa iken Napolyon başka bir zamandır. Bu, tüm bunlar 90’larda otoriter popülasyonlara eklendiğinde, 90’larda farklı siyasi formasyonlara eklendiğinde, Zeitgy ile birleştirildiğinde, bugün hala kavramla birleştirildiğinde, bugün hala kavramla birleştirilir.

Herder’in tarihçi Hegel ile zirve yaptığı ve daha sonra birçok filozof tarafından kullandığı Zeitgeist kavramı, 2000’li yıllarda tekrar ortaya çıktı ve birçok tartışma için zemini hazırladı. Kuşkusuz, “Zeitgeist: IYLE filminin gündemin düşüşü üzerinde büyük bir etkisi var. İnsanlarla yüzleşen ve farklı teoriler listeleyen bu belgesel çoğu insanın, siyasetin ve dünyanın görüşünü değiştirdi.

Zeitgeist: film belgeseli

Peter Joseph tarafından 2007 yılında yazılmış, yönetilen ve yayınlanan Zeitgeist belgeseli, yayınının ilk gününden birçok insanın diline sarıldı. Özellikle siyaset ve felsefe ile ilgilenenler, büyük talep edilen belgesel 24 farklı dile çevrildi. İlk olarak zeitgeistmovie.com’da yayınlanan ve daha sonra Google Video’da kayıtları kıran belgesel, o zaman en çok izlenen Google videosu listesine bile girdi.

Din, para ve banka üçlüsü üzerine kurulan ve hala yaygın olarak tartışılan belgesel 3 farklı bölümden oluşmaktadır.

Genel olarak, film, pagan döneminden günümüze kadar din fenomeninden başlayarak, özellikle hükümetlerin, özellikle hükümetlerin, insanları nasıl manipüle ettiği ve etkilediğini vurgulamaktadır.

Zeitgeist 1. Bök (şimdiye kadar anlatılan en büyük hikaye)

Din kavramının, özellikle Hıristiyanlık ve Yahudilik figürlerine olan güvenini sorgulayan ilk bölümde odaklanmıştır. Oldukça kapsamlı olan bu bölümde, dinin eski Mısır ve Sümerlerin inançlarıyla benzerliklerini vurgulamaktadır. Özellikle, dinlerin kurgusal olarak nasıl bir manipül aracına dönüştürüldüğü.

Zeitgeist 2. Bök (tüm dünya sahnesi)

11 Eylül saldırılarına odaklanan ikinci bölüm bazı kanıtlar sunuyor. Gösteren teori, Amerika’nın bu saldırıları önce Irak ve Afganistan saldırılarını meşrulaştırmak için planlamasıdır.

Zeitgeist 3. Bök (perdenin arkasındaki adamlara aldırmayın)

Son bölüm olarak yayınlanan 3. bölümde, bankaların “Dünya Bankası” yaratma teorilerini yaratmak için tek bir çatı altında birleştikleri ve giderek daha zengin ve hangi alanlarda söz sahibi oldukları belirtiliyor.

Zeitgeist: Ek

Zeitgeist: Addentum, anlaşmazlığın bir kısmının haklı olduğu izleyicinin bir kısmının haklı olduğu belgeselin devamı olarak yayınlandı, “Bunlar insanları manipüle etmeye çalışanlar” dedi. Bu devam belgeselinde 4’e bölündü, aşağıdaki konular dahil edildi:

Bugün önemini koruyan parasal sistemin varlığını ve çöküşünü açıklayan teoriler, eski bir ajan olan John Perkins, kendisini bir tür “ekonomik atıcı, Venüs projesi ve Jacque Fresco tarafından üretildiği iddia edilenlerin ayrıntılarını ve insanların doğanın yasalarıyla birlikte yaşadığı detaylar.

Üst üste izlenmesi önerilen bu iki belgesel, yıkılmaz güçlerin dünya düzeninde varlığını ve öne sürdükleri eylemleri açıklıyor. Aynı zamanda, bu eylemlerin varlığı hakkında farklı teoriler ortaya çıkarır. Bu nedenle, belgeseli takip ederek etkilenenler ve onlara karşı olanların yanı sıra doğruluğu reddetmeyenler de vardır. Takip etmeniz gereken belgesel dizisi, izlemeniz gereken, Zeitgeist konseptine farklı bir bakış açısı getirmenizi sağlayacaktır.

Sinema dünyasına belgesel bir bakış açısıyla bakıyorsanız, sizin için güzel bir liste: izlenmesi gereken belgeseller

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*