
Geçmişten günümüze, neredeyse tüm filozoflar toplum hakkında birçok düşünce ortaya koydu. Toplumu anlamaktan nasıl gelişeceğine kadar soruları yanıtladılar. Geri yükleme, toplumu sosyal açıdan geliştirmeyi ve yeniden yapılandırmayı amaçlayan akımlardan biridir. Aynı zamanda yakın zamanda geliştirilen akımlardan biridir.
İçeriğimizde, yeniden yapılanma hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz. Amaç ve özellikleri tartışacağız. Konuyu merak ediyorsanız, makalemizi okumaya devam edin!
Yeniden yapılanma nedir?
Geri yükleme, eğitim yoluyla toplumu değiştirmeyi amaçlamaktadır.
Geri yükleme, toplumun değişimi ve gelişimi için eğitim ile ilgilenen bir eğilimdir. Bu eğilime göre, öğretmen değişim ve reformun öncüsüdür. Öğretmenler bir proje yöneticisi gibi davranırlar ve öğrencilerin sosyal sorunlar bulmalarına yardımcı olurlar. Böylece, düşüncelerin üretiminin problemleri çözmesine izin verir. Peki, yeniden yapılanma ne zaman çıktı? Bu önemli konuda içeriğimize devam edelim.
Yeniden yapılandırma ne zaman çıktı?
Şimdiye kadar ortaya konan felsefi düşünceleri daha iyi anlamak için, fikrin zamanını bilmek önemlidir. Çünkü toplumu şekillendiren olaylar dönemin felsefi düşünürlerini etkiler. Bu nedenle, toplumdaki tüm gelişmeleri araştırmak gerekir.
Hareket, Amerika’daki ekonomik kriz dönemlerinde gerçekleşir. Kriz sosyal krizlere neden oldu. Teknolojik gelişmelerle, insan varlığını tehdit eden durumlar, ilerlemenin işlevini yerine getiremeyeceğini öne sürdü. Böylece yeniden yapılandırma reaksiyon olarak ortaya çıktı.
İnsanların akıma göre sürekli değişen gelişmelere ayak uydurabilmeleri için bir seçim yapılmalı ve yok edilen değerler üzerine yeni bir tane inşa edilmelidir. Tüm düşüncelerin amacı insanları mutlu etmek olsa da, var olan bazı çatışmalar vardır. Özellikle devlet ve toplum felsefesinde, hükümetin ülkeyi yöneteceği hükümet biçiminden çatışan politik, teolojik veya ideolojik fikirler vardır.
Yeniden yapılandırma ne savunuyor?
Göründüğünde, yeniden yapılandırma, çatışmalarda nerede duracağının önemli olduğunu belirtti. Bununla birlikte, bunun için tüm fikirleri savunmak için yasal bir ortama ihtiyaç vardır. Böyle bir çevreye sadece “demokrasi .. çünkü demokrasi, azınlık segmentlerinin çoğunluğun istedikleri gibi yönetimini savunurken özgürce eleştirmesini sağlayan bir sistemdir.
Kritik nokta, demokrasinin doğru uygulanması için eğitimdir. Yeniden yapılanmada, eğitimin bir denge ve değişim aracı olduğu düşünülmektedir. Gerçek değişmeye başladığında, eğitimli toplum eski değerleri akrabaya göre yeniden inşa edebilir. Başka bir deyişle, eğitimin yeniden yapılanma için en önemli araç olduğu düşünülmektedir.
Ayrıca tatumanizm hakkındaki makalemize bir göz atmak isteyebilirsiniz.
Yeniden kurulma anlayışı nedir?
Şimdiye kadar, birçok filozof gerçeklik hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Yeniden kurulma hareketine göre; Gerçeklik, gelişmekte olan olaylara göre görelilik gösterir. Bu nedenle eğitimin amacı, sosyal barış sağlayarak insanların mutluluğunun ve sosyal barışının yeniden yapılandırılmasını sağlamaktır. Yani, gerçeklik sadece zamana bağlı değildir. Gelecekle ilgilenir ve geleceği kurmak için geçmişi kullanır. Bu bilgilere göre, eğitimde verilen derslerin gelecek için bilimsel olması ve içeriğin değişmeye açık olması gerektiği söylenebilir.
Eğitim nasıl gerçekliğe göre olmalıdır?
Eğitimin önemini vurgulayan rekonstrüksiyon, okulun geleceği şekillendirmek için bir yer olduğunu söylüyor. Okullarda, toplumu geliştirmek ve yeniden yapılandırmak için bir organizatör olmalıdır. Kurslar, içerik ve konular amaçlarına göre yapılandırılmalıdır.
Eğitimin öğrencilerin geleceği şekillendirecek şekilde düzenlenmesi gerekir. Böylece, bireylere tekrar toplumu inşa edebilecekleri inançlar ve inançlar verilebilir. Doğru malzemeler, hedefe ulaşmak için yöntemler kullanılmalıdır. Stratejiler gerektiğinde öne sürülmeli ve yeniden şekillendirilmelidir. Bu nedenle, yeniden yapılanmada fikirlerin serbest ifade edilmesi konusu genellikle vurgulanmaktadır.
Bireylerin fikirlerini okullarda ifade etmeleri için demokratik bir ortamın yaratılması gerekir. Her türlü fikir tartışılabilirken, öğretmen sınıfa rehberlik etmelidir. Tartışmaların çoğu gelecekle ilgili doğal ve sosyal sorunlar için olmalıdır. Böylece, bireylerin kendi yeterliliklerinin ortaya çıktığı bir eğitim sistemi belirlenir. Toplumun gelişimi ile ilgili durumlar sadece teoride değil, aynı zamanda uygulamada da tartışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.
Yeniden yapılanmada eğitimin amacı nedir?
Yeniden yeterliliğe göre, eğitimin amacı toplumun yeniden düzenlenmesi ve demokrasinin topluma yerleştirilmesi olarak kabul edilir. Sosyal değişim eğitimi en önemli araçlardan biri olarak görülmektedir. Bu nedenle, eğitimde sosyal düzen oluşturulmalıdır. Temel amacı doğrultusunda, sorumluluk okullara aittir ve gerçek güç öğretmenlerdir.
Hareketin amacı geleceği inşa etmektir ve ilerlemecılık gibi temeli pragmatizme dayanmaktadır. Aslında, çoğu filozofa göre, bu eğilim ilerlemenin devamıdır.
Yeniden kurgu temsilcilerinden biri olan John Dewey, eğitimi toplumun yeniden inşası için bir araç olarak gördü. Bu nedenle, okul sadece teorik bilginin verildiği bir alan olmamalıdır. Aksine, sosyal olarak gelişmek için siyasi ve sosyal sorunlarda fikirler üretilmelidir.
Bu bağlamda, okullar sosyal reform aracıdır. Toplumun gelişimi için okullarda her sosyal ve politik mesele tartışılmalıdır. Örneğin; Küresel ısınma, yoksulluk, yasadışı hareketler, hayvan katliamları ve diğer birçok farklı sosyal sorun, bireyler fikrini söylemek önemlidir. Böylece, toplumda farkındalık meydana gelebilir ve çözümler üretilebilir.
Yeniden yapılanma hareketinin temsilcileri kimlerdir?
Geri yükleme, eğitim yoluyla toplumu değiştirmeyi amaçlamaktadır.
Şimdiye kadar, yeniden yapılanma hakkında ayrıntılı bilgi verdik. İlerlemenin devamı olarak tanımlanan bu hareketin temsilcileri John Dewey, Isaac Bergson ve T. Brameld’dir. Buna ek olarak, bu fikrin temeli pragmatizme ve faydacılık olarak bilinen varoluşçılığa dayanmaktadır. Temsilciler, gelecekte barışı ve barışı sağlamak için okulları en önemli araç olarak gördüler. Bu durumda, öğretmenler bireylere rehberlik etmekten sorumludur.
Yeniden yapılanmanın temel özellikleri nelerdir?
Gelecekte toplumun daha iyi şekillenmesini sağlayan felsefi düşüncede, yeniden kurulma hareketi dünya çapında birçok eğitim sistemini etkilemiştir. Bu fikrin genel özelliklerini aşağıdaki listede görebilirsiniz:
Düşüncenin temeli pragmatizme dayanır ve ilerlemenin devamı olarak görülür. Sosyal kalkınma için en önemli araç eğitimdir. Toplumu değiştirme sorumluluğu okullarda. Eğitim sistemi iyileştirme için şekillendirilmelidir. Tüm durumlar okullardaki bireyler tarafından tartışılmalıdır.
Yukarıdakiler göz önüne alındığında, okullarda öğretilen eğitim sistemi dikkate alınmalıdır. Bir toplumun ilerlemesi için, ülkedeki veya dünyadaki tüm olayları değerlendirmek önemlidir. Bu sadece fikir özgürlüğüne sahip bir ortamda olur. Aksi takdirde, olumsuz olaylara çözüm bulmak zorlaşır. Böyle bir çevre demokratik değildir. Gelecekte toplumun refahını geçmişi dikkate alarak yükseltmek mümkündür. Peki, toplumun ilerlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sık sorulan sorular
Yeniden yapılanmanın kurucusu kimdir?
Akımın temsilcileri; John Dewey, Isaac Bergson ve T. Brameld.
Yeniden yapılandırma öğretmeni merkezli mi?
Öğretmenler bu eğilime göre sosyal reformun gerçekleşmesi için rehberlerdir.
Hangi felsefe yeniden yapılanmadan etkilendi?
Yeniden kurulma hareketi, etkilenen pragmatizm ve varoluşçuluktan ortaya çıktı ve ilerlemenin devamı olarak tanımlandı.
Bir yanıt bırakın