
“Turşu köpüğü neden?” Soru, evde kendi turşularını yapan ve hazır turşu satın alanlar tarafından sıklıkla araştırılan bir konudur. Turşunun köpürmesinin ana nedeni, fermente gıdalardan biri olmasıdır.
Turşunun fermente edilmesi için, turşularda kullanılan tuz sayesinde laktik asit üretimi arttırılmalıdır. Fermente gıdalar ayrıca probiyotik özellikler gösterir. Probiyotikler bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bu bakış açısından, turşunun köpürmesi acele edecek bir sorun değildir; Aksine, probiyotik özelliklere ulaştığının bir göstergesidir. Koku ve yapınızın değişmemiş turşulara sahip olması fermente edilmesi size zarar vermeyecektir.
“Burger King Hamburger’i evde nasıl yapılır?” Makalemize bakmaya ne dersin?
Köpük turşusu nasıl kaydedilir?
“Köpük turşusu nasıl kurtarılır?” Üstüne biraz su ekleyerek turşunun üzerindeki köpükleri kurtarabileceğinizi düşündüğünüzde. Turşunuzu ışığı görmeyen kuru ve serin bir ortamda saklamaya devam edebilirsiniz.
Turşu suyu neden taşıyor? Su değiştirilmeli mi?
Turşu köpük neden? Ayrıntıları makalemizde bulabilirsiniz.
Turşu suyunun taşmasının nedeni, tuzun yüksek oranda atılmasıdır. Tuz çok fazla olduğunda, malzemelerin olgunlaşma süresi artar ve malzemeler olgunlaşırken su taşmaya başlar. Turşunuzun suyu taşıyorsa ve yeterli su yoksa, taşan su yerine su eklemek yararlıdır.
Damakta turşusu yemeye başladıktan sonra turşunuza su ekleyebilirsiniz. Sağlam turşunuza su eklemenin ve yemenize zarar yoktur.
Asidik turşu için ne yapılır?
Turşunun asitleşmesi, aslında kırıldığı anlamına gelir. Turşunuzun asidik olduğunu anlamak için, kontrol etmeniz gereken başka durumlar ve üzerinde gördüğünüz köpükler var:
Turşudaki malzemelerin formlarında herhangi bir değişiklik var mı? Köpüklerde veya köpüklerde kalıp oluşumu var mı? Turşu suyunun rengi değişti mi? Turşu kokusu var mı?
Bu sorulardan birinin bile cevabı evet ise, turşunuz kırılır, yani asidik. Turşunuzu hemen çöpe atmalısınız ve bundan sonra tüketmemelisiniz, aksi takdirde çeşitli sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
Sık sorulan sorular
Turşu hava alırsa ne olur?
Turşunuz hava alırsa, tüketmemelisiniz. Çünkü hava turşusundaki malzemeler bozulur ve tuzlu suları kaybeder. Bu turşu yenirse size zarar vermenize neden olur.
Turşunun asitleşmesini önlemek için ne yapılmalıdır?
Turşunuzun asitten önlenmesi için sirke, limon, tuz ve su dengeli bir şekilde kullanmalısınız. Bu malzemelerin az ya da çok kullanımı, turşu asidikleştiricidir ve bozulmaya neden olur. İkincisi, turşunuzu doğru tutmanız gerekir. Hava almasını engellemelisiniz, onu ışık ve ısıdan korumalısınız.
Turşu neden yumuşar veya erir?
Su, tuz, sirke ve limon malzemelerinin orantısız kullanımı, tıpkı asitleşmede olduğu gibi, turşunun yumuşatılmasına/erimesine neden olur. Aynı zamanda, turşunuz için kullandığınız meyve ve sebzeler taze değildir, turşunuz hafif bir ortamda kalır ve doğru sıcaklıkta saklanmaz.
Bir yanıt bırakın