Sosyolojik Perspektifte Modern Zamanlar Film Analizi 

Modern Times Film Analizi Yapıldığında, 1930’larda ABD’nin ekonomik krizinin kaotik etkisinin işlendiği görülmektedir. O zaman insanlar işsizlik, açlık ve yoksullukla savaştı. 1930’larda ‘sanayileşme yaşı’ başladı ve fabrikalardaki grup model üretim türü başlatıldı. Film endüstrisinin bakış açısından, sessiz film dönemlerinin bittiği ve ses film dönemine geçişin yayılmaya başladığı zamanlardır.

Filmde Chaplin, fabrikada bir hat işçisi Sharlo oynuyor. Sharlo montaj bandında çalışır ve görev, çizginin önünden geçen parçaların cıvatalarını sıkmaktır. Çok fazla; Çizgiden geçen bazı parçaları kaçırdı, bu da hatta çalışan diğerleri için bir sorundu. Film sahnelerinde, sistemin robotin insanlarına gösteriliyor.

Fordizm yaklaşımı insanları arka plana itti

Modern Times Film Analizi Ayrıca üretimde Fordizm yaklaşımının eleştirisine de tanık oluyoruz. Fordizm nihayetinde uzmanlaşmayı, üretim süresinin kısalmasını ve maliyetlerde azalmayı zorladı, ancak sonuçta insanları mekanizasyona itti. Bu yaklaşımı benimseyen fabrika idareleri, işçi üzerindeki baskıyı artırdı ve aşırı denetleme tutumuna girdi. Zaman çalışmalarının yapıldığı fabrikalarda, işçiler üzerindeki otomasyon baskısı arttı.

Sharlo filmin bir sahnesinde hapşırdı ve bu basit olayda bile grupta çalışan işçilerin karışıklık yaşadıkları görülüyor. Üretim hattındaki parçaların sürekliliği, basit insan ihtiyaçlarının toplantısında bile bir sorundur. Çok fazla; Sharlo, Chrometred’i tutan şefin gözetiminde çalışıyor, ancak yine de beklenen performansın gerisinde kalıyor. Modern Times Filminin Sosyolojik Yorumu bakış açısı; Makinenin vurgulandığını, insanların çevreye geri itildiğini, robotize edildiğini ve bir yabancılık duygusu yaşamaya başladığını söyleyebiliriz. Nihayet; İnsan, uzaktan kumandalı bir robot değil, duygusal bir varlıktır.

Otomasyon çılgınlığının bir sonucu olarak, insanlar ne yapacağını bilmiyorlar

Sürü psikolojisi modern zamanlarda önemli bir konudur ve bunu bazı sahnelerde görebiliriz.

Modern Times Film Ayrıca dönemin otomasyon çılgınlığını da ortaya koyuyor. Filmin bir sahnesinde, satış elemanının fabrika yöneticisini bir yemek cihazı almaya ikna etmeye çalıştığını görüyoruz. Fabrika yönetiminden Sharlo’da öğle yemeği sırasında yemek cihazını test etmesi istenir. Dönen bir masada, yenilecek yemekler ve mendilleri silme var. Sharlo bir yandan iş yapıyor ve bir yemek cihazı ile öğle yemeği yemeye çalışıyor. Başka bir deyişle, insanların yemek yemesi için zaman eksikliği ve insanların otomasyonu hakkında çeşitli sahneler dahildir.

Filmde, Sharlo’nun günlük yaşamının yaşadığı sorunlar nedeniyle zamanında kesintiye uğradığına tanık oluyoruz. Sharlo o kadar çok cıvataya daldı ki günlük hayatında aksilikler yaşamaya başladı. Yolda, tanımadığı birinin düğmelerini kapattı, yangın valfinin cıvatalarını sıktı, arkadaşlarına yiyecek döktü.

Konumuz, sevenler ve takipçiler için Slasher Horror Films makalemizi okumaktır ve sizin için önerdiğimiz filmleri incelemelisiniz!

Modern Times filmi ne anlatıyor?

Filmin ilk sahnesinde sabah 06:00 gösteriyor. Vardiyanın başladığını gösteren bir düdüğün sesi. Ekranın ilk çerçevesinde koyun sürüsünde siyah bir koyun var. Bu kara koyun, sosyal düzene karşı isyanı temsil eder. Bununla birlikte, kara koyun isyancıları olsa bile, sürüdeki diğer koyunlarla yürümeye devam ediyor. Modern Times Film Analizi Sürü psikolojisini anlatmak açısından önemli bir film.

Bir sonraki sahne metrodan çıkan mavi yakalı gösteriyor. Mavi yakanın bir koyun sürüsü olarak hayatlarını sürdürdüğü filmin birçok sahnesinde vurgulanmaya çalışıldı.

Filmde devam eden sonraki sahnelerde;

Fabrika çalışanlarının aynı hareketleri bilinçsizce, şüphesiz, sorgulamadan tekrarladıkları vurgulanmaktadır. Otomasyon, stres, yabancılaşma ve monotonluk karşısında büyümek için acele. Öte yandan, sektörde mekanizasyona giderek işin rahatlığı, pratikliği ve gelişimi filmdeki başka bir konudur.

Modern Times Filminin Sosyolojik Yorumu bakış açısı; Bir yandan, mekanizasyonun refahı ise insanların olumsuz etkileri ise Sharlo’nun hayatının hayatından aktarılır. Özet olarak; Makine çarkı insanla Modern Times Film Analizi Çalışmada sıklıkla ifade edilen bir fenomendir.

Film, ABD’deki Büyük Ekonomik Depresyondan bölümler sunuyor. Chaplin bu filmde Sharlo Type kullandı. Sharlo endüstrisindeki artan mekanizasyonun yanı sıra, toplumun ekonomik koşulları, monoton bir çalışma ve kendisi üzerindeki artan baskı yapmak için en iyi yola yansımıştır. “Modern Times filmi ne anlatıyor? ” Sorunun cevabı olarak, modernist Fordist sisteminin eleştirisinin yapıldığını söyleyebiliriz.

Filmin, günümüzün mekanizasyonu ve çizgileri üzerinde çalışmanın başlangıç ​​noktasını ve nerede geliştiğini gösterme açısından insanlara çok fazla mesajı olduğu söylenebilir. Özellikle film mahallinde, yaşadığı can sıkıntısını sevgilisine aktarırken ağladı. O son sahnede bir kişinin daralmasını ve ezici olduğunu açıkça görebilirsiniz. Sevgilisi “Birlikte savaşmaya devam et.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*