
Sinüzit, tüm yaş gruplarında görülebilen bir hastalıktır. Tedavi prosedürlerine ve belirlenen kurallara uyulmazsa, insanlar için yaşam kalitesini azaltan durumlar yaratır. Bununla birlikte, günümüz teknolojisinde sinüzit tedavisi artık mümkündür. Sinüs tomografisi ve sinüzit ve tedavi yönteminin nedenleri belirlendikten sonra sinüs odaları gözlenir. Öyleyse, şu soruların cevaplarını araştırmaya başlayabiliriz: “Sinüzit? Alerjik sinüzit için iyi olan nedir?”
Sinüzit nedir?
Sinüzit konusunu açıklığa kavuşturmak için hastalığın kökenine inmek yararlıdır.
Sinüs “sığ boşluk” Latince anlamına gelir. Sinüsler 4 çiftte bulunur. Kafa bölgesinde bulundukları kemiklere göre adlandırılır. Sinüs çiftlerinin isimleri:
Frontal sinüs: Kafa alanının önündeki frontal kemikte bulunur.Maksiller sinüs: Elmacık kemiklerinin yakınında burnun her iki tarafında bulunur.Sfinoid sinüs: Kafatasının ortasında bulunur. Göz siniri ile kritik bir konumdadır ve juguler damara yakındır.Etmoid sinüs: İki göz arasında, burun köprüsünün arkasında bulunur. Komşu. Bu nedenle, burada bir sorun varsa, göz de hissedilir.
Sinüsler bir yapı olarak solunum hücreleri ile kaplıdır. Sinüslerin ana işlevleri vardır. Bu işlevler:
Nemlendirici inhale hava, solunum havasının ısıtılması, mukus sekresyonu, yabancı parçacıkların dışarıdan tutulması, bakterilerin çoğalmasını önler.
Sinüsleri kaplayan tabaka iltihaplanırsa, sinüsler işlevlerini yerine getiremez. Bunun sonucunda hastalığa “sinüzit” denir.
Sinüzit belirtileri nelerdir?
Baş ağrısı, zayıflık, burun akıntısı ve burundaki yoğunluk, sinüzitin en yaygın semptomları arasındadır.
Sinüzit oluşmasından sonra kişiden kişiye değişebilecek semptomlar ve bulgular gözlenir. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:
Burun akıntısı, yorgunluk ve zayıflık, baş ağrısı, tıkanıklık ve dolgunluk, karanlık -uyumluluk burun akıntısı, geceleri inatçı öksürük, yüzün yüz alanında basınç hissi, kötü nefes, diş ağrısı, kokusu, koku, kulakta dolgunluk, dolgunluk, ağrı, ağrı boğaz ağrısı.
Tüm bunların dışında ileri sinüzit belirtileri; Ateş, alın şişmesi ve görme bozuklukları. Ek olarak, sinüzit mide, bağırsak ve akciğer hastalıklarının yolunu açar. Bu nedenle, sinüzitli insanlar gecikmeden tedaviye sahip olmalıdır.
Sinüzit’e neden olur mu?
Üst solunum yolu sinüzitin nedenleri arasındadır.
Sinüzite neden olan birçok neden vardır. Sinüzit yaşayan birçok insan var. Öyle ki, romatizma ve hipertansiyon (yüksek tansiyon) sayısı, deneyimleyenlerden daha fazlasıdır. Genellikle kişinin çevresel faktörlerinin bir araya geldiği nedenlerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Sinüzit belirtileri nedeniyle, kişinin yaşam kalitesi hem fiziksel hem de psikolojik olarak azalabilir.
Toplumdaki en yaygın iki sinüzit şunlardır:
Üst solunum yolu enfeksiyonları alerjilerden kaynaklanır ve sinüs ostiumlarda tıkanmaya neden olur.
Bu nedenlerin yanı sıra, sinüzite neden olan diğer nedenler aşağıdaki gibi listelenebilir:
Kistik fibroz, polipler, burun sıkışmış yabancı cisimler, tütün kullanımı, alerji öyküsü, nazal eğrilik (septum sapması), burun eti büyümesi, özellikle çocuklarda genişlemiş burun etleri, bağışıklık sistemi eksikliği, uçakla seyahat etmek, naze yapısında anatomik abnormal enfeksiyonlar.
Bu nedenlere ek olarak, sinüzit uzun süre su altındaki yüzücülerde gelişebilir. Çünkü yüzme sırasında gelişen basınç değişikliği, hava yolculuğunda olduğu gibi ostiumların kapatılmasına yol açar.
Sinüzit türleri nelerdir?
Sinüzit tiplerinde tedavi, hastalığın semptomları ve birçok nokta değişir.
Sinüzit, süresine ve ajanına göre farklı kategorilerde sınıflandırılır. Dört farklı sinüzit türü vardır. Sinüzit türlerini aşağıdaki gibi açıklayabiliriz:
Akut Rinosinezit: Aniden başlar ve en geç 4 hafta içinde normale döner. Genellikle viral solunum yolu enfeksiyonlarından sonra görülür. Bakteriler ve mantarlar da akut sinüzite yol açar.Subakut Rinosinezit: Maksimum 12 hafta boyunca devam eden bir sinüzit türüdür.Tekrarlayan akut rinosinüzit: Bu tip sinüzitteki semptomlar 1 yıl boyunca düzenli aralıklarla dayanır. Semptomlar başladığında, 1 hafta boyunca devam eder.Kronik rinosinezit: Bu tip sinüzitteki semptomlar 12 hafta boyunca devam eder. 6-8 hafta boyunca uygulanan tedavilere rağmen, bir tür sinüzitin şikayetlerde azaldığı görülmektedir.
Sinüzit tipleri ve hastadaki kombinasyonlardır. Başarılı bir sinüzit tedavisi için sinüzitin doğru tanısı için çok önemlidir.
Alerjik sinüzit için iyi olan nedir?
Sinüzit tedavileri sinüzitin durumuna bağlı olarak değişir.
Sinüzit, sinüzit tipinden ve kişiden kişiye değişir. Alerjik sinüzit, doğal tedavi olarak uygulanabilecek yöntemlerin aşağıdaki gibi evde sinüziti iyidir:
05:00 ile 10:00 arasında birçok polen vardır, mümkünse dışarı çıkmamalı, burun günde 2-3 kez temiz deniz suyu ile temizlenmeli, odanızı sık sık havalandırmalı, yatak odasında yünlü halı, lavanta çayı tüketilmeli, lavanta çayı tüketilmeli, taze terzi yenmeli, sabah ve gece kupon petrolü tüketilmeli, champeed, kredilendirilmelidir.
Tüm bu önlemleri uygulayarak alerjik sinüziti en aza indirmek mümkündür. Ancak, bu yöntemler işe yaramazsa, tedavinizi doktorunuzun tavsiyesine göre kesintiye uğratmamalısınız. Doktorunuzun periyodik olarak vereceği anti -alerjen ilaçları, alerjik sinüzit döneminde hayatta kalmanıza izin verecektir.
“Çocuklarda çocuklarda iyi olan nedir?” Soru meraklı bir konudur. İlaç tedavisi, çocuklarda sinüziti tedavi etmenin etkili bir yoludur. İlacın etkilemediği durumlarda ameliyat gerekli olabilir.
Sinüzit’e ek olarak, soğuk kış günlerinin en yaygın rahatsızlığı boğaz ağrısı ile başlar. Peki boğaz ağrısına ne sebep olur?
Bir yanıt bırakın