
Biliyorsunuz, Amerikan çizgi roman endüstrisinin iki devi var. Marvel ve DC çizgi romanları rekabetlerini geçmişte çizgi romanlarla taşıdılar. Durum böyle olduğunda, çizgi romanlarda karakterlerin farkındalığı her geçen gün artmaktadır. Çünkü yıllarca yeni karakterler için projeler hem beyaz ekrana hem de televizyona uyarlanmıştır. Bu karakterlerin bazılarının birbirine benzediğini veya birbirine benzediğini fark ettiniz. En basit şekilde, hepimiz bir grup toplamak ve kurmak için tüm kahramanları karşılaştırdık. Bu analojilerin çoğu geçmişte, çizgi roman dünyasından geliyor. Bu makalede, Marvel’in DC’den esinlendiği çizgi roman karakterleri aracılığıyla bu analojilere bir göz atacağız.
DC’nin boş olduğunu düşünmeyin. Geçmişte bu tür karakterler aracılığıyla birçok sanık oldu. Çoğu insan bu etkinliğe de bakabilir. Ancak, burada böyle bir yargıç yapmayacağız ve Marvel’in ilham aldığı karakterler açısından inceleyeceğiz. Ancak bir okuyucu olarak kendi kararınızı verebilirsiniz. Böylece listemizi başlatabiliriz.
Deathstroke (1980) – Deadpool (1991)
Deathstroke (1980) – Deadpool (1991)
Bildiğiniz gibi, DC Comics’in hem karakterler hem de hikayeler olsun, çok ciddi ve karanlık bir tonu var. Buna göre, 1980’de Deathstroke, Wade Wilson, dünyanın en iyi suikastçısı ve paralı asker olarak raflarda olmaya başladı. İntihar Squad’da bile, çizgi romandan daha kasvetli ve sessiz bir karakter olan Deathstroke Marvel için harika bir alaycıydı. Çünkü 11 yıl sonra, karakterin çok komik bir versiyonu olan Deadpool’u, yani Slade Wilson’ı çıkardılar. Deathstroke gibi Deadpool da çok becerikli bir suikastçı ve paralı askerdi. Bence Marvel ilham içinde en çok gizlemeye çalışmadan yaptı.
The Flash (1940) – Quicksilver (1964)
The Flash (1940) – Quicksilver (1964)
Bazı süper kahramanların benzer güçleri olabilir. Örneğin, Süpermen ışın olabilen bir karakterdir. Marvel Universe’de, bunu yapabilecek karakterlerin yanı sıra DC Comic’in kendi çizgi roman evrenleri de var. Bununla birlikte, bazı kahramanlar kendilerine ait güçlere sahiptir ve hikayelerinin bu güçlerle şekillendirildiği. Iron Man’ın özel bir zırhı var. Bu özelliği başka bir karaktere verirseniz, Iron Man bu noktada akla gelecektir. 1940 yılında yayınlanan Flash karakteri bu şekilde ünlüdür ve hikayeleri bu gücün etrafında şekillenmiştir.
Marvel’in 1964’te Flash gibi Quicksilver karakteri çok hızlı bir karakterdi çünkü anında okları çekti. Bu nedenle, Marvel’in DC’sinden esinlenen çizgi roman karakterleri listesinde yer aldı.
Darkseid (1970) – Thanos (1973)
Darkseid (1970) – Thanos (1973)
Darkseid, DC çizgi roman evreninde bir anti -yaşam denklemi arayan ve Kıyamet Gezegeni’nden gelen evrendeki özgür iradeyi sona erdirmek isteyen kötü bir karakterdir. Thanos, Titan Planet’in Marvel evrenindeki tüm galaksiye boyun eğmeye çalışan ve ölüm elde etmeye çalışan kötü bir karakter. Bence benzerliği anladın. Beyaz perde Darkseid’e çok benzemediğinden, Thanos ile benzerlik yoktur, ancak tüm okları üzerlerine çekerler çünkü büyük kötüdürler. Ancak, hiç kimse Thanos Darkseid’e çok benzememelidir. Harika bir kötü adam olduğunuz için bile, çok mantıklı bir hareket bile olabilir.
Dr. Fate (1940) – Dr. Strange (1963)
Dr. Fate (1940) – Dr. Strange (1963)
Beyaz ekrandan çizgi roman karakterlerine aşina olanlar için oldukça zor olabilir. Benedict Cumberbatch için şükürler olsun, gözlerimizi göz kamaştırıyor çünkü bu harika bir doktor garip. Ancak, Marvel’in parmak ilhamlarından biri de bu karakter olarak listemizde. 1940. Kaderin karakteri, kazasından sonra Nabu’nun mezarını keşfeden ve sihirli bir eğitim alan bir arkeolog tanımladı. 23 yıl sonra 1963’te Doctor Strange’in karakteri, Doğu’daki kazadan sonra iyileşen bir doktor okurken. Hikayelerdeki bu benzerliğin yanı sıra, insan bir isim olarak en azından küçük bir değişiklik bekliyor.
Plastik Adam (1941) – Bay Fantastic (1961)
Plastik Adam (1941) – Bay Fantastic (1961)
Bence Plastik Adam, çoğu çizgi roman okuyucusunun çok az duyduğu bir DC karakteri. Nitekim, 1941’de ve sonraki yıllarda, popüler bir karakter olarak görünmektedir. Ancak, 1961’de The Fantastic Four, Fantastik Dörtlü Mr Fantastik Raflar, Plastik Adam’ı geride bırakıyor. Öyle ki, şimdiye kadar, Bay Bay birçok fantastik film ve animasyonda ortaya çıktı, plastik adam neredeyse unutuldu. İkisi de çok esnek insanlar olduğundan, neden bu listede olduklarını anlayacaksınız.
Catwoman (1940) – Kara Kedi (1979)
Catwoman (1940) – Kara Kedi (1979)
Catwoman ya da basitçe, kedi 1940’ta çizgi roman sayfalarında görünmeye başladığında, oldukça çevik ve fantastik güçleri olmayan kedi temalı kedi küresel bir kahraman hırsızı ile kedi medyalı bir kahraman hırsızının karakterindi. Batman ile romantik ilişkileri ile oldukça popülerdi. Marv Wolfman bunu olduğumuz gibi görmüş olmalı, 1979’da Kara Kedi’yi ortaya çıkardı. Tahmin edebileceğiniz gibi, karakter örümcek adamımızla romantik bir ilişkisi olan çok çevik bir kedi temalı hırsız karakterini idi. Zamanla, çizgi romanlarda özel bir kuvvetler ve ona başka özellikler veren bir kostüm var, ancak kara kedi her zaman bir kedi kadın benzetmesi olarak hafızada kalacak. Bu nedenle, Marvel’in DC’den ilham aldığı çizgi roman karakterleri arasında.
Red Tornado (1963) – Vision (1968)
Red Tornado (1963) – Vision (1968)
Hepimiz Avengers’ın Ulton Çağı’ndan vizyon karakterini biliyoruz. Çizgi romanlarda benzer bir hikayeye sahip olan Vision, çok popüler olmasa da aslında popüler bir karakter. Ancak, maalesef bir ilham kaynağı olarak da ortaya çıktı. 1963’te oluşturulan kırmızı kasırga karakteri, Amerika Adalet Derneği’ni yok etmek için süper kötü tarafından tasarlanan bir robottu. Vizyonun aynı zamanda Ulton tarafından Avengers’ı yok etmek için oluşturulan bir robot olduğunu biliyoruz. Ancak dahası, karakterlerin kostüm tasarımları bile oldukça benzer.
Deadshot (1950) – Bullseye (1976)
Deadshot (1950) – Bullseye (1976)
Deadshot ilk ortaya çıktığında, bugün bildiğimiz gibi bir karakter değildi. Batman yerine, Gotham’ın kahramanı olmak için çalışan ve silindirik bir şapka giyen karakterimiz, her zaman hedefini bulacak çekimler yapan usta bir merch oldu. Bu dönüşümden sonra Batman, hikayelerinin kötü şöhretli bir kötülüğü olmaya başladı. Daha sonra, bu konsepti kullanarak Marvel, kahramanlarından Daredevil için çok iyi bir nişancı olan Bullseye’yı ortaya çıkardı. Hem bu özellikler hem de geçmiş hikayeler açısından oldukça benzer olan bu karakterlerden biri olan Deadshot, 26 yaşındaki bir farkla ilk ortaya çıkan.
Adalet Ligi (1960) – Avengers (1963)
Adalet Ligi (1960) – Avengers (1963)
Karakterlere devam ettiğimiz bir liste olduğunu biliyoruz. Ancak, iki çizgi roman devi arasındaki ilham savaşları bununla sınırlı değil. Marvel’in DC’den ilham aldığı söylendiğinde Avengers’ı atlamak mümkün değil. Çünkü bu karakterlerden kurdukları kahraman toplulukları bile birbirlerinden ilham alıyor. Bunun en büyük örneği Justice League ve Avengers. DC Comics, bunu ilk yaptığında Marvel’e aynı kavramı tasarlamaya yönelik direktif verildiğini açıklıyor.
Doom Patrol (Haziran 1963) -X-Men (Eylül 1963)
Doom Patrol (Haziran 1963) -X-Men (Eylül 1963)
Tekerlekli sandalyedeki bir dahi tarafından yönetilen ve doğuştan gelen güçleri nedeniyle toplumda bir yer kazanmaya çalışan ve bu güçleri iyilik için kullanmaya çalışan bir topluluğu düşünüyor musunuz? Cevap X-Men değil. Ondan sadece aylar önce yaratılan Doom Devriyesi ekibi maalesef bu tanımın ilk sahibi. Ancak, çoğumuz Doom Devriyesi yerine X-Men grubuna ve maceralara aşinayız. Düşmanların isimleri bile bu takım listesine benzer, fikirlerin zamanında hırsızlığı iddialarıyla bile listemizin sarsılmaz bir parçasıdır.
Green Lantern Corps (1959) – Nova Corps (1976)
Green Lantern Corps (1959) – Nova Corps (1976)
Yine, parmak ilhamlarından biri Green Lantern Corps ve Nova Corps arasındadır. Evrenin birçok noktasını çok radikal bir şekilde koruyacak galaktik bir polis gücü yaratma fikri ilk olarak DC Comics tarafından tanıtıldı ve Yeşil Fener Kolordu hayatımıza girdi. 1976’da Marvel benzer bir arka planla Nova Corps’u sundu. Aslında, sonunda Kolordu kelimesini bile değiştirmeyerek ne yaptıklarını gördüklerini görebiliriz. Böylece, Marvel’in DC’den ilham aldığı komik karakterler listemizin sonuna geliyoruz.
Marvel Universe ile ilgileniyorsanız, filmleri doğru sırada izleyerek nasıl bir maraton yapmak istersiniz? Marvel Sinematik Evreni hangi sırayla izlenmeli? İlk filmden başlıklı makalemize bakarak başlayabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın