Kayısı Çekirdeği Ne Zaman Ekilir?

Kayısı neredeyse herkesin sevdiği bir meyvedir. Bu durumda, kayısı yetiştirmek isteyen birçok insan ortaya çıkabilir. Bu noktada, bu meyvenin kayısı tohumlarından nasıl yetiştirileceğini merak edebilir. İşte bu makaledeyiz “KRulman tohumu ne zaman ekiliyor? Vezik Nasıl ekilmeli? “ Sorularınızın cevaplarını birlikte bulacağız. Her şeyden önce, kayısı hem yaş hem de kuru tüketilen lezzetli ve çok kullanışlı bir meyvedir. Ülkemizde de yetiştirilen bu meyve, onu tohumlarıyla ekmenizi sağlar. Kayısı tohumları ekmek için tohumlar doğru olmalı ve içindeki tohumlar kullanılmalıdır.

Dikim işlemleri için ideal zaman Kasım olarak belirlenir. Kasım ayının 1. ve 2. haftasında dikmek daha uygun olacaktır. Dikimden önce tohumların kuru olduğundan emin olmalısınız. Kayısı yedikten sonra, tohumlarını 3 veya 4 gün kurutmalarını bekleyebilirsiniz.

Tarım alanlarında yetiştirilen kayısı genellikle Haziran ayı ve Temmuz ortasına kadar hasat edilir. Bahçelerde ve balkonlarda, Flowerpot’lardaki kayısıdaki meyve süreleri kesinlikle değişecektir. Bulunduğu alanlar ve şehirlerin iklimleri bulunurlar, bitkilerin ve ağaçların ürünlerini değiştirir.

Kayısı tohumları nasıl planlanır?

“Kayısı tohumu nasıl planlanır?” Merak ediyorsanız, önce tohumları kırarak başlamalısınız. Kayısı tohumlarında tohumlar içerdiğinden, iç mekana ulaşmanız gerekir. Tohumlara zarar vermeden almalı ve kağıt havlu arasına yerleştirmelisiniz. Nemlendirici kağıt havlu bu aşamada çok önemlidir. Bir sprey şişesi ile nemlendirme yapabilirsiniz.

Kayısı çekirdeğinden fidan yetiştiriciliği Yapılabilmek için önce çimlenmelidir. Bu nedenle, buzdolabındaki nemlendirilmiş havluda yaklaşık bir hafta beklemelisiniz. Bekleme aşamasında, güneş ışığına maruz kalmaması ve ekstra nemle karşılaşmaması çok önemlidir. İçinde bulundukları kağıt havlu ile buzdolabında tutulması gereken tohumların koymak çimlenmeyi hızlandıracaktır.

Kayısı tohumu kaç gün çimleniyor?

Kayıtlı tohum bir hafta içinde gerizörleşir.

Çimlenme süreçleri için sağlıklı tohumlara ihtiyaç vardır. Tohumlara zarar vermeden tohumları kırmak veya birbirinden ayırmak gerekir. Bunun için Hammer ve pense ihtiyaçlarınızı karşılayacak. Tohumların çimlenmesi için yukarıda belirtilen adımları izlerseniz, kısa sürede sonuç alabilirsiniz. Çimlenme süreleri genellikle bir hafta olarak belirtilmiş olsa da, bu dönem 3 gün veya daha uzun sürebilir.

Çimlenme sürecinde sabırlı olmak önemlidir. Çünkü tohumların yapısı ve kalitesine göre, bu dönemler daha uzun olabilir. İki hafta sürebilen çimlenme nadiren yaklaşık bir ay bulabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, güneş ışığını görmemelisin. Tohumları çimlendikten sonra ekim süreçlerine geçebilir ve toprağı kolayca karşılayabilirsiniz.

Kayısı bir çekirdek ağacı var mı?

“Kayısı tohumu ağacı var mı?” Soru, herkesin merak ettiği sorulardan biridir. Doğru koşullar karşılanırsa, cevap bir ağaç olacaktır. Aşağıdaki adımları uyguladıktan sonra, yetiştirilen kaliteli fidanlar bir ağaç olacak. Bu adımlar aşağıdaki gibidir:

Kayısı fideleri, organik maddelerle turba açısından zengin bir toprağın büyümesi sayesinde zamanla büyüyecektir. Fazla suyun maruz kalması, fidelerin aşırı nemlendirilmesini önleyecektir. Bununla birlikte, bu noktada, toprağın çok ıslak olmadığına dikkat etmek gerekir. O zaman çok fazla sulamaya ihtiyaç duymayacak. Tabii ki, bu dönemde kuru olmadığına dikkat etmek gerekir.

Burada belirtilen kurallar sayesinde, toprak yapısı, flowerpot ve su oranları meyvenin oranları ile uyumlu olabilir. Yazbuz.com ayrıcalıklarıyla ne yapmanız gerektiğini yakından inceleyebilirsiniz.

Sık sorulan sorular

[toggle title=”Kayısı Çekirdeği En Kolay Nasıl Açılır?” state=”open”] Kayısı tohumlarını açmak istiyorsanız, en kolay yöntem fındık kullanmak olacaktır. Sonuna yerleştirilen tohumu kırmak için tutamakları sıkın.[/toggle]

[toggle title=”Kayısı Çekirdeği İnsana Zarar Verir mi?” state=”open”] Gün boyunca kayısı tohumlarının aşırı tüketimi zararlıdır. Çok az miktarda siyanür içeren bu çekirdekler 10 veya 15 adet kadar tüketilebilir.[/toggle]

[toggle title=”Kayısı Hangi Toprağı Sever?” state=”close”] Kayısı iyi havalandırılmış bir toprağa, ince dokulu ve tınlı-ciked topraklara ihtiyaç duyar. Ayrıca sıcak toprakların uygun olduğu da bilinmelidir. Kayısı tohumları ile birçok yararlı bilgi için yazbuz.com izlenmelidir.[/toggle]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*