
İslam felsefesi Ya da Müslüman felsefesi ilk olarak 8. yüzyılda İslam dünyasında ortaya çıktı. İslami filozoflar genellikle Aristotle ve Platon’dan etkilendi. Müslüman filozoflar bu iki filozofun eserlerini yorumladılar. Bu içerikte yazbuz.com ailesi olarak İslam felsefesinin genel özellikleri Ve bu felsefenin yerini sizin için alıyoruz.
Felsefe İslam dünyasında döneminden daha fazla tolere edildi. Bu bağlamda, Batı dünyasının bir adım önünde taşındı. Din özgürlüğünün tanınması sayesinde, filozoflar fikirlerini kolayca ifade ettiler. Bu noktada, bu noktada gösterilen anlayış, dini ilkelerin hasar görmemesi koşuluna bağlıydı. Aynı zamanda, dini ve siyasi yetkililer bu süreçte filozofları destekledi. Böylece, İslam coğrafyasında felsefe önemli ölçüde gelişmiştir.
İslam felsefesinin tarihi
İslam felsefesinin ortaya çıkışı 8. yüzyıla dayanmaktadır.
İslam dünyası modern felsefeyi Emeviler ve Yunan filozofları aracılığıyla tanıdı. Öğrenilen bilgiler sır olarak tanımlandı. Ancak bu, felsefenin onu yakından tanımasını engelleyemedi. Umayyad döneminde sınırlı kaynakları başlatan çalışmalar çok yavaş devam etti. Abbasid döneminde çeviri süreçleri hızlanma kazandı ve tanıma durumu son derece hızlandı.
İslam felsefesi, 832’de kurulan Felsefe Akademisi anlamına gelen Dâru’l Hikme, Hikme sayesinde çeşitli hizmet ve görevleri yerine getirdi. Beşinci ve altıncı yüzyıllarda Aristotle’ın İskenderiye’deki araştırması dikkate alındı ve uzlaştırıcı bir anlayış benimsenmiştir. İslam felsefesinin gelişiminde Arapça, Süryanice ve Yunanca tanıyan Hıristiyanlar liderlik ettiler. Aynı zamanda Sabi ve Yahudiler bu durumu desteklediler.
İslam felsefesi ve okullarının konusu
İslam felsefesi farklı dallar aracılığıyla incelenebilir.
İnsan tarih boyunca felsefenin konusu olmuştur. Ancak, diğer insanlar ve evren ile ilişki tartışılmaktadır. Aynı zamanda, doğaüstü güçlerin yokluğu veya varlığı, İslam’ın temel kurallarına zarar vermeden işlenmiştir. İslami düşünce akımları belirli açıklama ve açıklama yöntemleriyle gelişmiştir. Filozoflar ve fikirler ışığında İslam felsefesi Tarih boyunca birçok okula ve şubeye ayrılmıştır.
İslam dininin ilkelerini akılla ele almak ve incelemek çok önemlidir. Değerlendirmeler ve açıklamalar felsefe sürecinde çok değerlidir. Felsefenin sistemi Ilm-i Kem olarak adlandırılır.
İslam felsefesi Okullar aşağıdaki gibi listelenebilir:
Mürciecebriyyemöbbihemu’tezileş’aryanyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyelemu
Bu okullara itikadi mezhepleri de denir. Dahası İslam felsefesi Sufizm felsefesi olarak kullanılmasına rağmen, bu durum genel olarak kabul edilmedi.
Merkeze düşünce ve insanları koyan İslami filozoflar çok etkili çalışmalar yapmışlardır. Toplum üzerinde etkisi olan filozoflar asla dine karşı hareket etmedi. Diğer filozofların eserlerinden ve yorumlarından etkilenen İslami filozoflar çok kabul edildi. Bu şekilde, kendilerini felsefeyle sınırlamayan İslami filozoflar birçok alanda başarılı eserler imzaladılar. Akıl ve gözlem önceliklendiren filozoflar, İslam felsefesi Birçok katkı yaptılar.
İslam felsefesinin sorunları üzerindeki çalışmalarımız için İslam felsefesinin sorunları nelerdir? Makalemizi inceleyebilirsiniz.
Sık sorulan sorular
[toggle title=”İlk Türk İslam Filozofu Kimdir?” state=”close”] İlk Türk filozofu İbn-i Sina idi. Tıp alanında felsefe çalışmaları ve çalışmaları ile birçok başarı elde etti.[/toggle]
[toggle title=”İslam Felsefesinin Kurucusu Kimdir?” state=”close”] İslam felsefesinde Farabi kurucu olarak kabul edilir. Buna ek olarak, ortaya koyduğu fikirler ve eserler için çok önemlidir. Yazbuz.com İslami tarih ve birçok konu hakkında bilgi vermeye devam ediyor.[/toggle]
[toggle title=”İslam Dünyasında Filozofa Ne Denir?” state=”close”] İslam dünyasında filozoflara Meşaiyun deniyordu. Bu isim Arapçadaki Aristoteles Okulu’nun eşdeğeridir. Ancak İslami filozoflar Platon’dan etkilendiğinden, bu isim fazla kullanılmadı.[/toggle]
Bir yanıt bırakın