Güllerin Yaprakları Neden Sararır? Ne Yapılmalı?

Gül fabrikası, çok yıllık yaprakları, odunsu ve Rosaceae ailesine ait dikenleri olan bir bitkidir. Her biri farklı özelliklere sahip binlerce gül var. Peki, güllerin yaprakları neden sarı?

Sağlıklı bir gül yapraklarını çevreleyen hastalıklara karşı dirençlidir. Bu nedenle, güllerinizin yapraklarında sararmayı gördüğünüzde gül yapraklarının sararması Sebeplerle ilgili soruların cevaplarını aramaya başlamalısınız. İnternette çelişkili veya eksik talimatlarla gülünüze daha fazla zarar vermek için sizin adınıza bir makale derledik. Gelin “Güllerin yaprakları neden sarı? Ne yapmalı?” Konunun cevaplarını birlikte inceleyelim.

Gül yapraklarının sararmanın nedenleri

Gül yapraklarının sarı olmasına neden olan çeşitli faktörler vardır.

Güller, kışın yaz aylarına hazırlanmak için yapraklarını döken bitkilerden biridir. Yaprakları kaybetmek ve kış aylarında uyumak doğal yaşam döngülerinin bir parçasıdır. Ancak, gülleriniz bunun için doğru mevsime değil sararırsa, bazı sorunların olduğu bir haberciliktir.

Bitkinizin size bir yardım çığlığı göndermeye çalıştığını bilmelisiniz. Gül yapraklarının sararması Sorunu çözmeden önce nedenini bulmalısınız. Bu nedenler, ısı, sulama, beslenme değerleri ve bitki hastalıkları gibi birçok alt başlıkta artış ve azalma neden olabilir. Sizin adına küçük başlıklar altında gül yapraklarının sararması Sebepleri ve çözümleri açıkladık.

PH dengesinde sorunlar

Güller için ideal pH 6-7 seviyesi arasında olmalıdır. Toprağınız alkali ise, yani pH değeri çok düşükse, güllerin belirli besinleri almak zordur. Alkalin Toprak Sarı güllerin yaprakları. Aynı şekilde, toprağın pH’sı çok yüksekse, 8.5’in üzerindeyse, güller durumla savaşacaktır.

Test kitleri ile, ucuz olan, toprak pH metre olarak satılan ve özellikle besinlerin çok yüksek veya çok düşük olduğu test kitleriyle bir pH ölçümü yapabilirsiniz. Test size pH’ın 7’den fazla olduğunu söylerse, hafif asidik bir toprak karışımı oluşturabilirsiniz veya yerini değiştirmeniz gerekebilir.

Döllenme hataları

Gülünüzün açılışını artırmak için döllenmeniz önemli olsa da, çok fazla gübre sararmasına neden olabilir. Bunun nedeni, yüksek seviyelerin yaprakları yakmasıdır. Döllenmeyi azaltarak bu sorunu çözebilirsiniz. Etkilenen yaprakları budayarak ve boşaltarak kökleri tuz etkisinden kurtarabilirsiniz.

Sulama stresi

Ayrı ayrı gittikçe daha fazla sulama problemi ile ilgileneceğiz. Güller nemli olduğunda, en iyi şekilde gelişir. Bu yüzden güllerinizin sola solması ve sararması için önemli bir faktördür. Güllerinizin kuraklığın stresinden etkilendiğini düşünüyorsanız, bu sorunu sık sık sulandırarak önleyebilirsiniz. Haftada bir kez veya hava çok sıcak ve kuru ise, daha sık sulamanız gerekir. Köklere doğrudan köklere yol açacak damla sulama veya el sulama sistemini kullanabilirsiniz.

Öte yandan, sararmanın çok fazla sulama da sorumlu olabilir. Sulamayı azaltarak sorunu çözebilirsiniz. İzleme için bir sulama programı oluşturabilirsiniz. Bu köklerin kurumasını önler ve suda kalır. Bir grafik oluşturamıyorsanız, sulamadan önce toprağı kontrol etmeniz gerekir. Biraz nem hissediyorsanız, gülünüzü düzenli olarak sulayabilirsiniz.

Drenaj sorunları

Sararmanın bir başka nedeni de toprağınızda boşalacak bir çıkış noktası olmamasıdır. Sulamadan sonra gülünüzün tutabileceği su miktarı kesindir. Aşırı su akmadığında ve toprak doymuş olduğunda, güllerin kökleri oksijenden yoksun bırakılır. Su düzgün bir şekilde salınmazsa, köklerin çürümesi ve Gül yaprakları sarı neden.

Isı maruziyeti sorunları

Güller güneşte büyür, ancak bazen güneş kavurabilir. Güneş doğrudan çıplak toprağa parladığında, ısı yansıtılır. Güllerin alt yaprakları yakmasına ve sararmasına ve düşmesine neden olur.

Sorunu, gülünüzün toprağını çevirecek ve nemi koruyacak ve köklerin yaz aylarında serin kalmasına yardımcı olacak bir özellik ile çözebilirsiniz.

Isı sadece aşırı maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkmaz. Eksiklik de sararmaya neden olabilir. Güller yeterince güneş ışığı almazsa, yapraklar sararır ve düşer. Başarılı bir şekilde büyümek ve çiçek açmak için günde en az 6 saate ihtiyaç duyarlar. Sararmış yaprakları çözebilir ve güneş ışığını önleyen her şeyden kurtularak ısı eksikliği sorunundan kurtulabilirsiniz.

Besin Sorun

Güller topraktan ihtiyaç duydukları besin maddelerini alamadığında stresli olurlar. Azot, özellikle kumlu, zayıf beslenme topraklarında, yaygın bir besin gül eksikliğidir. Gül yaprakları sarı neden. Güllere azot eksikliği ile yardımcı olmak için iyi bir gübre ve su iyice kullanın.

Gül yaprakları da magnezyum ve demir eksikliği nedeniyle sarı olabilir. Bu eksiklikler hissedildiğinde elementlerle zenginleştirilmiş gübrelerin kullanılması önerilir.

Gül hastalıkları

Güllerde sararmaya neden olabilecek bazı hastalıklar vardır. En yaygın olanlar siyah noktalar, küller ve gül mozaik virüsüdür. Olabilecek diğer hastalıklar solgun hastalığı, siyah kalıp, gül geçişi, nematodlar, prodenya, runniller, thrips, yaprak bitleri, istilacı zararlılardır. En çok karşılaşacağınız sorunlar hakkında çok az bilgi vermemiz gerekir;

Kara Mark: Yapraklarda siyah lekeler olarak görülen mantar hastalığıdır. Hastalık ilerledikçe yapraklar sararır. Nemli havalarda yaygındır. Bunu önlemenin en iyi yolu, sabahın erken saatlerinde güllerinizi sulamaktır, bu nedenle yaprakların akşamsız kuruması zamanıdır. Zaten siyah bir noktanız varsa, enfekte yaprakları görür görmez ve bu yaprakları yakmanız gerekir.Bakmak: Güllerde sararmaya neden olabilecek başka bir mantar hastalığı. Gül yaprakları üzerinde beyaz bir toz olarak görünür ve sonunda sararmaya neden olabilir. Külleri önlemek için sulama erken saatte yapılmalıdır, böylece yapraklar gün boyunca kurutulur.Gül mozaik virüsü: Bu hastalığın tedavisi yoktur ve enfekte olmuş bitki yok edilmelidir. Gül mozaik virüsü, halka lekeleri, dalgalı sarı ve yeşil çizgilerle kendini gösterir.

Bu hastalıklar için kimyasal karışımlar kullanacak insanlar, yetkin bir çiçekçi veya seradan alışveriş yapmayı unutmamalıdır. Araştırmadan alınan bazı ürünler bitkinizi ve kontamine edilecek diğer tencereleri öldürebilir.

Gül yaprakları neden tencerede sarı?

Tencerede gül yapraklarının sararması belirli bir süre önlenebilir.

Genel olarak “Güllerin yaprakları neden sarı? Ne yapmalı?” Konu hakkında bilgi verdik. Ancak, iç, balkon ve bahçede gül yetiştiren düzinelerce insanın soru işaretlerini ortadan kaldırmak istedik. Peki, tencerede Gül yaprakları neden sarı?

Drenajsız tencere kullanımı: Sulamadan sonra toprak doyurulduğunda, güllerin kökleri oksijenden yoksun bırakılır ve kökleri çürütür. Birlikte gül yapraklarının sararması Güneşe maruz kalma: Isı seven güller, kışın yaz aylarında aşırı sıcaktan etkilenebilir. Tencerenizi hareket ettirerek sorunu çözebilirsiniz. Sorunu bir mesafe koyarak çözebilirsiniz. Budama yapmak için kış öncesi ve çiçeklenme dönemi önerilir. Bir çiçek çiçeği durumunda: Seradan alınan tencerenin değişmesinin gülün ortamına alışması beklenmelidir. Su eksikliği nedeniyle, kökler ölür ve yaprakları beslemeyi bırakır. Aşırı su köklerde çürümeye neden olur. Kontrollü sulama her zaman gülünüz için en iyisidir. Sak kabını seçmek: Toprağınız plastik veya koyu tencerede kurur. Sorunu daha hafif bir tencereye geçirerek veya toprağa dikerek çözebilirsiniz.

Kök sistemini bozmak riskli olabileceğinden, diğer çözümleri denedikten sonra nakli son çare olarak kullanmanız önerilir.

Çiçek bakımı ile ilgileniyorsanız, yılan kaktüsü ne zaman çiçek açacak? Yılan kaktüsüne nasıl bakılır? Makalemize de bir göz atabilirsiniz.

Sık sorulan sorular

Gülü nasıl canlandırır?

Bir süre sonra solmaya başlayan gülleri canlandırabilirsiniz, çünkü vazoda bekliyorlar ve kısa bir süre onları canlandırıyorlar.

Güllerin yaprakları neden sarı?

Gül yaprakları; PH dengesi, döllenme hataları, düşük sulama veya drenaj problemlerindeki sorunlar nedeniyle besin eksikliği sarı olabilir.

Gül çiçeği kaç gün sulanır?

Gülleri sık sık sulamamız gerekiyor. Yaz aylarında, sulama haftada bir veya iki kez düzenli olarak yapılmalıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*