Gelişimsel Bozukluk Nedir? Otizmden Farkı Nedir?

Gelişimsel bozukluk, çevrenin doğal seyrine göre davranışlar geliştirememesini ifade eden psikiyatrik bir bozukluktur. Genellikle erken çocukluk döneminde görülür ve çocuğun dil gelişimini sosyal becerilerle büyük ölçüde önler. Kalıcı işlev bozukluğuna neden olsa da, çeşitli tedavilerle tedavi etmek mümkündür. İçeriğimizin devamında “Gelişimsel bozukluk nedir? ” Sorunun cevabı ile diğer tüm ayrıntıları görebilirsiniz.

Yaygın gelişim bozukluğu iyileşiyor mu?

İlk 18 ay, gelişimsel bozukluğun tanısı ve tedavinin başlangıcı için son derece önemlidir. ”Yaygın gelişim bozukluğu iyileşiyor mu? ” Erken tedavilerde sorunların en aza indirilebileceği sorusunu cevaplamak mümkündür. Tedavinin şekli ve detayları çocuğun ihtiyaçlarına göre belirlenir. Bu bağlamda, iletişim terapileri, dil ve özel eğitim programları ile farklı beceriler kazanmak mümkün olur.

Diferansiyel gelişimsel bozukluk ve otizm farkı

Otizmli bireylerin anısı, gelişimsel bozukluğu olan bireylerden daha güçlüdür.

Otizmli hastada nörolojik problemler beyindeki anormal elektrik hareketlerine bağlıdır. Zaman zaman nöbetler, bilinç kaybı olabilir. Diğer yaygın gelişimsel bozukluklardan otizmin en önemli farkı, müzik becerilerinin aşırı gelişmesi ve hafızalarının güçlü olmasıdır. Diğer yaygın gelişimsel bozukluk durumlarında, bu tür pozitif durumlarda karşılaşılmaz. Bununla birlikte, otizmli çocuklarda yaygın olarak görülen olumsuz durumlar aşağıdaki gibidir:

Çoğunlukla, çevredeki insanlardan uzakta, izole yaşamayı tercih ederler. Cansız varlıklarla iletişimleri güçlüdür. Bu nesne etrafından kaybolursa, huzursuzluk başlar. İhtiyaçlarını anında çözmek istiyorlar. Etraflarındaki nesnelerin konumunun düzeltilmesini istiyorlar. Konumlarının değiştirilmesi aşırı stres yaratır. Bu nedenle, dış dünyada, tehlikeli nesnelere sahip olmak, koşmak vb. Davranışları gösterebilirler. Duydukları kelimeleri tekrarlarlar. Yeni kelimeler ve cümle kalıpları neredeyse hiç öğrenmiyorlar.

Otizmli bireylerin %50-70 arasında bir zihinsel engellilik durumu vardır. Yukarıdaki semptomlar erken yaşta fark edilir. Bozukluk koşulları daha sonraki yaşlarda da ilerleyebilir. Konjenital beyin ve sinir durumunda olan otizmli otizmli bireyler kısmen geliştirilebilir. Akranları gibi konuşma ve sosyal iletişim becerileri kazanmak için sürekli çalışmaları gerekir. Ancak, %100 iyileşme yoktur.

Yaygın gelişimsel bozukluğun belirtileri

Çocuğun gelişiminin farklı alanlarında bir gecikme varsa Yaygın gelişimsel bozukluğun belirtileri ortaya çıkıyor. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:

Göz teması da dahil olmak üzere evde insanların ve nesnelerin farkındalığının eksikliği, farkındalık yokluğunda, düzgün olmayan davranışların tek tip davranışlarına, nesnelerin ve bağlılığın aşırı benimsenmesi, sürekli itiraz, sıralama ve işle, takıntılı obsesif ve işten kaçınma ve endişelenmeme ve endişelenmeme durumunda değildir. Tekrarlayan hareketler ve cümle tekrarları

Bu semptomlardan birkaçını sergileyen çocukların akranları gibi sosyal becerileri geliştirmek çok zordur.

Gelişim bozukluğu belirtileri

Sürekli iletişim için kapalı olan bireyler kendilerini izole etmeyi tercih ederler. Öfke sorunları da var.

Gelişimsel bozukluk, çocukların akranlarından farklı görünmelerine neden olur. Aynı zamanda, sosyal uyumsuzluk sık görülen durumlar arasındadır. Diğer Gelişim bozukluğu belirtileri Bunlar:

Yürüyüş eyleminin akranlarından daha sınırlı olması ve akranlarından daha sınırlı olmaları ve geç konuşmaya başladıkları gerçeği, aile üyeleri de dahil olmak üzere tüm çevreye karşı agresif ve öfkeli tutumların, sonsuz ve batıllığın sürekli olarak yanıtına yanıt vermemesidir.

Çocuklarda düzenli doktor kontrolleri gelişimsel bozukluktan önlenebilir.

Yaygın bir gelişim bozukluğu otizm mi?

Yaygın gelişim bozukluğu kategorisindeki neurrogoidal bozukluklar yaşam için devam etmektedir. Semptomlar genellikle erken yaşta fark edilir. Bireyin sosyal etkileşim becerilerini, davranışlarını ve dil gelişimini olumsuz etkilemektedir.

Birçok kişi “Gelişimsel bozukluk otizmi mi merak ediyorsunuz? “ Ayrıca konusunu merak ediyor. Yaygın gelişim bozukluğu türleri arasında, otizm kategorilerden sadece biridir ve en iyi bilinen türlerdir. Diğer kategoriler; Rett sendromu, asperger sendromu, çocukluk çağı dağılıcı bozukluk ve aksi belirtilmeyen yaygın gelişim bozuklukları.

Ortak Gelişimsel Bozukluk Raporu

3 yaşından sonra, bireyler kendi işlerini yapamadıkları takdirde doktora danışarak bir rapor alabilirler.

Sadece doktorların 3 yaşından sonra çocuk için otistik bozukluğu tespit edebilmesi mümkündür. Ortak Gelişimsel Bozukluk Raporu alacak.

Fiziksel gelişim bozuklukları

Doğumdan sonraki ilk 2 yıl içinde, bebek yeterince beslenemez, kilo almamaya neden olur ve yükseklik yeterince büyümez. Aslında, hamileliğin başlangıcından beri annenin yeterli ve dengeli beslenmesi esastır. Ayrıca, aileden genetik kalıtımın genetik bir kalıtıma sahip olması Fiziksel gelişim bozuklukları yol açar.

Büyüme hormonu da sağlıklı gelişim için yeterince salgılanmalıdır. Ancak, hormon sekresyonları; Stresli yaşam, iç huzursuzluk gibi durumlardan daha fazla etkilenir. Çocuğun fiziksel gelişimsel gerilik hakkında konuşmak için, büyüme izleme tablosunda% 10 kritik değerin arkasında kalan bir gelişme izlemelidir. Normal gelişim sürecine başlamak için, hormon eksikliğini ortadan kaldırarak ve beslenme bozukluklarını önleyerek kronik hastalıkların tedavisi başlatılmalıdır.

Ayrıca “Fonolojik Bozukluk Nedir? Belirtiler ve Tedavi” makalesiyle de ilgilenebilirsiniz. Ayrıntılar için tıklayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*