En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

İnsanların çoğunlukla eski zamanlardan beri düşündükleri Uzak Doğu felsefesi gibi çok iyi kurulmuş bir felsefe alanı da dahil olmak üzere, “kişisel gelişim ° ‘yi alanda bulunan kitaplara atıfta bulunmak zorunda değilsiniz. Bununla birlikte, bir kitap kişisel gelişiminize, kişisel gelişimin, internette sıkça yer alabileceğiniz, kişisel gelişimin okumasına katkıda bulunabileceğiniz zaman, kendinizi sık sık alternatif olarak, kendinizi sık sık alternatif olarak alternatif olarak, kendinizi zorlamanın olası olarak alternatifi, kendinizi zorlamanın olası olarak alternatifi, kendinizi daha da bilgi alabileceğiniz zaman, kendinizi alternatif olarak alternatif olarak okuduğunuzda. Bu bağlamda kendimden önce alternatif bir liste paylaşacağız.

Kişisel gelişim hakkında konuştuğumuzda, bu ifadeyi en az bir kez insanların yüzünde gördük. Kişisel gelişim, bugün motivasyondan ve mutlu olmaktan muzdarip bir sığ bir gelenek gibi görünse de, aslında çok eski ve köklü bir çalışma alanıdır. Sokrates’in “kendinizi bilin” sloganı temelinde olan kişisel gelişim kavramı, sadece günlük çalışmayı gerçekleştirmek için kendini motive etmek değil, aynı zamanda kendinizi tanımak ve iç barışı yakalamaktır.

Bir aktör hazırlıyor

Bir aktör hazırlanıyor (1936)

Konstantin Stanislavski tarafından yazılan “Bir Aktör Hazırlanıyor” kitabı aslında oyunculuk ve karakter yaratma üzerine bir kitap, ancak bundan çok daha fazlası. Stanislavski, hepimizin sosyal yaşamda bir rolde yaşadığı bu dünyada, dikişleri işleyerek insanlar için en uyku rolünü yaratmanın yollarını açıklıyor.

Bir karakter yaratmak sadece tiyatro veya film oyuncusu için geçerli değildir. Aslında, sosyal yaşamda bir karakter yaratıyoruz ve hayatımızı bu karakterle yürütüyoruz. Bir aktör, bu bağlamda, bir kişi sosyal olarak yaratmak istediği karakteri ve bu karaktere nasıl hazırlanacağını belirleme konusunda bir rehber hazırlıyor. Bu nedenle, aynı zamanda en iyi kişisel gelişim kitapları listesinde yer alır.

Yalnız durma cesareti

Tek Yalnız Duruş Kursu (2018)

Ünlü Hintli filozof UG Krisnamurti’nin aslında yayınlanmış bir kitabı yok. “Yalnız durma cesareti” aslında bir röportajın metnidir. Röportaj UG Krisnamurti ve bir gazeteci arasında gerçekleşiyor. Gazetecinin yaşam yaşamı hakkında sorulan soruları cevaplayan UG, aslında herhangi bir tavsiye vermediğini yineliyor. Peki, tavsiye içermeyen bu konuşma nasıl kişisel gelişim metni olabilir? Cevap oldukça basit: çünkü verilebilecek tek tavsiye kendini kabul etmek ve kendi yolunu sevmek olabilir.

Şimdi

Now’s Power (1997)

Tüm insanların aslında derin gerçekleri bildiği ve onları hemen öğrenirseniz Sokratik tutumu biliyor musunuz? Yazar bize Sokrates ve okulunun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Anı deneyimlediğinizde olabilecek en kötü şey, görmeyi ve aslında size bakmayı umduğunuz bir aynaya bakmanızdır.

Echart Tolle tarafından yazılan şimdi sadece bu an olduğuna ikna olmaya hazır olun. Çünkü şimdi, en derin iç mutluluğumuz, ebedi varlığımız, hayatlarımız boyunca, izlediğimiz aşkı özlüyoruz.

Sadeliği ve şiiri ile büyüleyici olan bu kitap, yeni başlayanlardan felsefede kıdemli olan herkes için göz ve kalp açıcıdır. Her itirazın maskesi azalır.

Eckhart bize herkesin uyanmasına yol açan kapılarla çevrili olduğumuzu gösteriyor. Şimdi onlardan biri. Ancak ilişkilerimiz de kapılarımız, çatışmalarımız ve acılarımız olabilir. Hayat bize sürekli yeni fırsatlar sunuyor ve Eckhart bizi uyandırıyor ve fark etmemize izin veriyor. Bize hayatımızı, hediyemizi kullanma gücümüzü veriyor. Başka bir deyişle, en iyi kişisel gelişim kitapları akla gelebilecek eserlerden biridir.

Bir insan ne yaşar?

Bir insan ne yaşar? (1885)

Rus yazar Lev Tolstoy tarafından yazılmıştır, “Adam ne yaşıyor?” Kitabında, Tanrı dünyaya bir melek gönderir, böylece insanlar deneyimlerini yaşar. Melek, insan hayatının anlamının ne olduğunu anlamayı amaçlıyor ve öğrendikten sonra şöyle diyor: “Şimdi anlıyorum: Sadece insan kendisine baktığına inanıyor, ama sevgiyle yaşıyor.”

Tüm zamanların en iyi kişisel gelişim kitabı olarak kabul edilecek olan bu kitapta Tolstoy, bize sevgi ve yaşamın anlamlarını gösterirken kişisel gelişimimiz hakkında yeni pencereler açar.

Tao Te Ching

Tao Te Ching (1998)

6. yüzyılda yaşayan Çinli filozof Laozi’nin kitabı Taoizmin temellerini oluşturan BC Tao Te Ching, insanın hayatı için bir rehberdir. Uzak Doğu felsefesini anlamaya yardımcı olacak bu kitapta, “kendini tanıma” sloganını yerine getirmek için birçok uygulama uygulamak zorundadır. Çünkü kendinizi bilmek düşünüldüğü kadar kolay değildir. En iyi kişisel gelişim kitaplarından biri olan ve aynı zamanda kutsal bir kitap olarak hizmet veren Tao Te’de, Taoizm ile bağlantılı olarak evreni ve insan doğasını anlamaya yaklaşıyor. Bu yaklaşım, bir kişinin kendisi hakkında bir fikir edinmesine ve farkındalığını artırmasına ve uyanık bir şekilde yaşamaya devam etmesine izin verir.

Siddhartha

Siddhartha (1922)

Alman yazar Hesse’nin romanı Siddhartha’da, kahramanın iç çatışmalarına ve Budizm ile entegre bir pencereden kendini tanıma mücadelesine bakıyoruz. Tüm zamanların en iyi romanlarından biri olan Siddhartha’nın en çarpıcı kısmı, tüm bu çatışmaları ve insan varlığı hakkındaki huzursuzlukları aktarmasıdır. Bunu yaparken, estetik bir dil yakalamayı başaran Hesse, okuyucuyu Budizm hakkında bilgilendirir. Siddhartha, kendisinin ve dünyanın sorunlarını düşünmek için bir şiir kazanmış okuyucular için mükemmel bir kişisel gelişim kitabı olabilir.

Kendim için düşünceler

Kendim için düşünceler

Ünlü Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından yazılan “Kendime Düşünceler”, felsefenin yapı taşı ve kişisel gelişimin temeli olan bir eserdir. Aurelius’un kendisini ve evreni anlamak için çizdiği yol, okuyucuya bir yol belirleyebilir ve eski zamanlardan beri aktif olan merak duygusunu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. İmparator tarafından yazılan bir dizi nottan oluşan kitap, İngilizce’de “meditasyon” olarak bir yanıt buluyor. Buradan anlayabildiğimiz gibi, kendi düşüncelerinin yayınlanmasının kişisel gelişiminde oynadığı aktif rolü gösterdiğini varsayabiliriz.

Nevrozlar ve insani gelişme

Nevrozlar ve insani gelişme (1950)

“Ünlü Amerikan psikanalisti Karen Horney tarafından yazılan Nevrooses ve İnsani Gelişme Yazl, doğumdan sonra zihnimizdeki tüm bilinçaltı kodlamayı anlamamıza ve onlarla barışçıl ve iç bir barış içinde yaşamamıza izin verebilir.“ Temel olarak bir psikoloji kitabı olan kişisel gelişimde çok önemli bir yer olmasıdır. Aslında eylemlerimizi yapan ya da bilinçaltı kodlama olanlar mıyız? Yukarıda kişisel gelişimin temelde kendini tanımaya başladığını belirttik. Bu bağlamda, Karen Horney’in insan psikolojisindeki çıkarımları, kişinin kendi kişisel gelişiminin tamamlanmasında önemli bir rol oynayacaktır.

O gibi emretti

Zoroastrian’a (1883) komuta etti

En iyi kişisel gelişim kitaplarından biri olan ünlü Alman filozof Friedrich Nietzshe, bir felsefe kitabıdır, ancak kişisel gelişim açısından da yararlı bir kitaptır. Bu tür radikal görüşlere sahip bir çalışmanın “kişisel gelişim” başlığı altında listelenmesi biraz korkutucu görünebilir. Ancak, bu kült çalışması Nietzsche’nin felsefesinin temelidir ve bu felsefenin insani gelişmesine katkısı reddedilemez.

Zoroaster’ın hayatının enstitülerini okurken, hayatlarımızı nasıl yaşadığımızı da görüyoruz. Biz gerçekten gerçekte yapanlar ve kararlarımız ve eylemlerimiz miyiz, yoksa bize yüklü bir sosyal kimlik mi? Mevcut sosyal plakalarınızı bireyin kurtuluşunun en temel kitabı olarak kabul edilebilen Zoroastrian ile yıkmak için derin bir arzu hissedebilirsiniz. Zaten kişisel gelişim ilk önce “kişisel” olduğunu gerçekleştirmek değil mi? Bu listedeki tüm kitapların en iyi kişisel gelişim kitapları arasında olmayı hak ettiğini düşünüyoruz.

Bir kitap okuyarak kendinizi geliştirmekten hoşlanıyorsanız, dünya görüşümüzü değiştiren kitaplar adı verilen içeriğimize de bir göz atmalısınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*