Ekolog Nedir? Ekolog Nasıl Olunur?

Bugün, çevre kirliliği ve küresel ısınma gibi insanlığı etkileyen önemli olaylarla ilgilenen uzmanlar var. Bu uzmanları tanımlamak için kullanılacak en uygun tanım ekolojist olacaktır. Peki, ekolog nedir? Görevleri tam olarak nelerdir? Nasıl ekolog olunur?

Ekoloji alanında çalışan insanlara ekologlar denir. Ekoloji alanında uzmanlık eğitimini tamamlayanlar uzman bir ekolog unvanını alıyorlar. Ekologların çalışmalarını gerçekleştirdikleri ve uzmanlaştıkları ekoloji nedir?

Ekoloji nedir?

Ekoloji, tüm canlı ve cansız varlıkların ekosistem üzerindeki etkileşimini, canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle etkileşimini inceleyen bilimdir.

Dünyada olduğumuz birçok yaşayan ve cansız varlık var. Yaşayan ve cansız varlıkların olduğu bu çevreye ekosistem denir. Canlı varlıklar sürekli birbirleriyle ve çevreleriyle etkileşime giriyor. Ekoloji, canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle etkileşimi ile ekosistemdeki tüm canlı ve cansız varlıkları inceleyen bilimdir.

Ekoloji kelimesi Yunanca “ev, yakın çevre” ve “bilim VE ve bugün doğal bilim veya çevre bilimi isimleri kullanılır.

Her canlının diğer canlılara ve hayatta kalmak için cansız varlıkların olduğu çevreye ihtiyacı vardır. Ekoloji ise, ihtiyaç duyulan çevrenin canlılar için uygun koşullar altında olmasını ve bu duruma devam etmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Çevre kirliliği, küresel ısınma, günlük yaşamımızda sık sık hissettiğimiz doğal kaynakların tükenmesi gibi sorunlar geleceğimiz için bir tehdit oluşturur. Ekoloji alanında çalışan ekolojistler bu olayları inceliyor ve hayatlarını en uygun koşullar altında sürdürmek için hangi önlemin alınması gerektiğini araştırıyorlar.

Ekoloji hakkında ayrıntılı bilgi için ekoloji ve ekosistem nedir? Makalemize göz atabilirsiniz.

Ekoloji çalışma alanları nelerdir?

Ekoloji, canlılar arasındaki ilişkiyi çevre ile inceleyen bir bilimdir. Can çeşitliliği ve çevrenin çeşitliliği durumunda, ekolojinin çalışma alanları da çeşitlendirilir ve geniş bir alana yayılır:

Canlıların yaşaması için gerekli çevrenin koşullarını inceler. Bu koşullar arasında iklimsel (iklim özellikleri), EDAFIC (toprak özellikleri), fizyografik (Dünya’nın özellikleri ve yapının özellikleri) yer alır. Ayrıca canlıların bu koşullara karşı davranışlarını da inceler. Ekoloji aynı zamanda bir popülasyonun yapısını ve mevcut diğer popülasyonlarla ilişkisini de inceler. Örnek Ekosistem öğeleri, ekosistem türleri ve canlıların içinde bulunduğu değişiklikler.

Ekoloji alt dalları nelerdir?

Birçok ekoloji alt dalı vardır. Bitki ekolojisi bunlardan biridir.

Biyolojinin alt dalı olan ekoloji de alt dallara ayrılmıştır. Genel olarak, ekoloji iki başlık altında bireysel ekoloji ve topluluk ekolojisi olarak incelenebilir. Ancak, canlılar arasındaki ilişkiyi çevre ile inceleyen ekoloji; Canlı çeşitliliğin çeşitliliği, çevresel çeşitlilik, çevresel koşullar, canlıların yaşam ortamlarının çeşitliliği göz önüne alındığında. Alt dalların başında;

Hayvan ekolojisi, bitki ekolojisi, karasal ekoloji, deniz ekolojisi, peyzaj ekolojisi, nüfus ekolojisi, orman ekolojisi.

Ekologlar ne yapar?

“Ekolog nedir?” Sorunun en açık cevabı, ekoloji alanında çalışan insanlar olacaktır. Ekosistemdeki canlıların uygun koşullarda yaşadığı çevre için çalışır. Genel olarak, ilgilendikleri alanlar aşağıdaki gibidir:

Bilinen canlı türlerin canlı türlerinin varlığını araştırmak, doğanın varlığını, nüfusun değişiminin gözlemlenmesini ve bu kavramların uyarlanmasını, evrim üzerine çalışmalar yapmak, tehlikeli atıkları araştırmak ve kirliliğin yaşamasına neden olan tehlikeli atık ve maddelere neden olan, iklimin değişmesini, iklimin eritilmesini sağlamaktır. Ancosystemdeki canlı organizmaların dağılımını ve sayısını araştırmak için ekosistem içindeki dengenin korunmasını sağlamak gibi çevresel felaketleri inceleyerek bu felaketlerin etkisini en aza indirecek önlemlerin araştırılması

Nasıl ekolog olunur?

Ekolog olmak için, üniversitelerin ilgili departmanlarına gidebilir veya uzmanlık alabileceğiniz kurslara ve eğitimlere başvurabilirsiniz.

Çevre, doğal olaylar, canlılar, canlıların yaşayan alanlarıyla ilgili bir kişiyseniz ve bu alanda çalışmak istiyorsanız, bir ekolog olmayı düşünebilirsiniz. Ekolog olmak için üniversitelerde Ekoloji Mühendisliği veya Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünü okuyabilirsiniz. Üniversite okumadan üniversiteler tarafından verilen belirli eğitimlere katılarak sertifika alabilirsiniz ve ekologlar unvanına sahip olabilirsiniz. Ekolog olarak eğitime ek olarak, bazı yeteneklere ve ilgi alanlarına sahip olmak da önemlidir:

Ekoloji ile ilgilenmek ve hayvanlarla ilgilenmek, eğitim ve öz -gelişme alanındaki gelişmeleri takip etmek için alandaki gelişmeleri takip etmek için alandaki gelişmeleri takip etmek için alandaki gelişmeleri takip etmek için alanın yönetiminin yönetimini takip etmek için gündem bilgisi hakkında bilgi hakkında bilgi sahibi olma bilgisine sahip olma bilgisini merak etmek.

Ekolog maaşları ne kadar?

Ekologların çeşitliliği ve çalışma koşullarının çeşitliliği göz önüne alındığında, ekologların maaşları da değişmektedir. 2022 yılı için, ekologların en düşük maaşı asgari ücrettir ve en yüksek maaş 10.000 TL olarak belirlenmiştir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*