
İnsanların zaman zaman kötü hissettikleri hayatın olağan bir parçasıdır. Bununla birlikte, umutsuzluk ve çaresizlik gibi duygular uzun süre baskın olduğunda, depresyon normal hale gelebilir. Makalemizin içeriğinde, depresyon hakkında ayrıntılar bulabilirsiniz. Size hoş okumalar diliyoruz.
Depresyon Belirtileri
Bazı depresif insanlar depresyonu bir kara delikte ya da kırılmak üzere olan bir kıyamet olarak tanımlayabilir. Bazı insanlar depresyonda olduklarında ruhsuz, boş ve isteksiz hissederler. Depresyon semptomları kişiden kişiye semptomlar da farklı yoğunluğa sahip olabilir.
Öyle ki, şiddet her insanda aynı olmayabilir. Depresyonun ana belirtileri aşağıdaki gibidir:
Depresif bir ruh halinde, depresif bir durumda üzücü hissetmez, bir azalma veya artmada azalmadan uzaklaştırılan faaliyetlere karşı ilginin kaybı, yorgun hissetmemek ya da hissetmemek ya da zorlukla (hala fiziksel hareketlerde olmak gibi) ölüm veya intihar düşünceleri kayıplarını hissetmeme zorluklarını hissetmemek veya hissetmemek
İnsanların dengesini değiştiren bu duygu bazen sizi zayıf hissettirebilir. Sürekli olmayan iniş çıktıları deneyimlemeniz ve daha sonra yukarıdaki semptomları görmeniz çok normaldir. Zihninizi ve bedeninizi yakalayan mutsuzluk hissi, zaman içinde tüm hayatınızda bir yerdir ve tedavi edilmedikçe çok ciddi sonuçlar doğurabilir.
Depresyon nedir?
Depresyon, farklı semptomlarla kendini gösterebilen zihinsel bir sorundur.
Depresyon veya majör depresif bozukluk, nasıl hissettiğiniz, düşündüğünüz ve davrandığınız üzerinde olumsuz bir etkisi olan yaygın ve önemli bir tıbbi durumdur. Kabul edilebilir bir durum olan depresyon, doğrudan veya dolaylı olarak toplumun büyük bir bölümünü etkiler.
Depresyondan muzdarip insanlar haftalar veya aylar boyunca isteksizlik yaşayabilir ve hayattan zevk alamayabilir. Aynı zamanda, kendine güvenleri azalabilir, yoğun umutsuzluğa girebilir veya artık yaşamak istemeyebilir.
Duygudurum bozukluğu olan depresyon; Genellikle suçluluk, değersizlik durumu ve çaresiz hissetme gibi duyguları vurgular. Psikiyatri alanında iyi bilinen ve sık incelenen bir hastalıktır. Teşhis için hastanın yaşam hikayesi genellikle kullanılır. Bu şekilde, travmalardaki boşluğa, geçmişte veya şimdiki kişinin yaşadığı zorluklara ve duygulara neden olacak her türlü olay belirlenebilir.
Endişe
Farklı bir depresyon türü, yaygın anksiyete bozukluğu olarak da bilinir. Bu rahatsızlık mevcut duruma karşı yoğun bir endişe olarak tanımlanır. Anksiyete sorunları genellikle aile sorunları, iş ve para ile ilgilidir.
Yoğun yaşam akışında, zorluk çeken insanlar karşılaştıkları zorluklarla veya çok hassas bir yapıya sahip olanlar bu rahatsızlıkla karşılaşabilirler. Depresyon olmamasına rağmen, kaygı depresyonun başlangıcının önemli bir tetikleyicisidir.
Depresyonun nedenleri nelerdir?
İnsanların yalnızlığı ve sosyal izolasyona maruz kalma depresyon riskini artırır.
Çağımızdaki en yaygın zihinsel koşullardan biri depresyondur. Depresyona neden olan birçok faktör vardır. Bu faktörleri altyazıların altında bulabilirsiniz.
Genetik
Ailelerinde depresyon öyküsü olan insanlar, depresyon riski altında diğer insanlardan biraz daha fazla olabilir. Araştırmalara göre; Ebeveynlerin yaşadığı travmalar da çocuklara geçebilir. Bu nedenle, depresyon sorunları nedeniyle ailenin sorunları nedeniyle bazı çocuklar, gençler ve yetişkinlik yılları.
Cinsiyet
Hala tam olarak bilinmese de, kadınların erkeklerden daha fazla depresyonda olma olasılığı daha yüksektir. Bu duygusal duyarlılık ile açıklanabilir. Kadınlarda fizyolojik ve zihinsel ince düşünme yeteneği, çeşitli sorunlar hakkında daha fazla düşünmelerine neden olabilir. Aynı zamanda, sosyal koşullar kadınları bu tür rahatsızlıklara götüren nedenler arasında olabilir.
Yaş
Yaş ilerledikçe depresyon riski artar. Bunun nedeni, insanların yalnız olmaları ve sosyal izolasyona maruz kalmalarıdır.
Ölüm veya kayıp
Sevilen birini kaybettikten sonra yaşanan üzüntü ve keder doğal olsa da, uzun süreli yas dönemi depresyona neden olabilir. Bunun en büyük nedeni, zaman geçtikçe ya da yok olma fikriyle yüzleşmedikçe hayatınızdaki o kişinin eksikliğini hissetmektir. İnatçılığa karşı kapatılması veya kayıptan sonra rutin olmayan yaşamdaki değişiklikler de depresyon duygusunu tetikleyebilir.
Çatışmalar
Kişiyle veya çevresi ile çatışmalar depresyon riskini artırabilir. Bu durumu artıran bir etkisi vardır.
Kronik hastalıklar
Kronik hastalıklar nedeniyle, bazı insanlarda depresyon riski artabilir. Tedavi süreci hakkında iyileşememe endişesi veya korkusu umutsuzluğa yol açar.
Diğer nedenler
Kullanılan bazı ilaçlar depresyona neden olabilir. Buna ek olarak, hayattaki bazı önemli olaylar; Yeni iş, okul ve ilişki gibi büyük değişikliklerin neden olduğu aşırı stres depresyona neden olabilir. Değişimin korkutucu olduğunu veya konfor alanından çıkmak istemeyen insanlar bu durumu deneyimlemek için çok daha yüksektir.
Her ne kadar madde bağımlılığı veya alkol bağımlılığı insanlara anında mutluluk verse de, uzun vadede depresyon riskini artırabilecek nedenler arasındadır. Başka bir neden, sosyal izolasyonda yalnızlığın en önemli nedenlerinden biridir. Aynı zamanda, doğal afetler, taciz veya tecavüz gibi bir kişide travma yaratacak olaylar da depresyona neden olabilir.
Depresyon nedenleri bu şekilde listelenmesine rağmen, bilinmemektedir. Herkesin zihni ve duygu dünyası farklı bir yapıya sahiptir. Milletler ve anormal herkese göre değişebilir. Olaylara karşı soğuk algınlığı tutumunun derecesi ve yaşam standartları psikolojiyi etkiler.
Perspektif duygulara yansıtılacağından, olumsuz koşullar artarsa duygusal boşluklar büyüyebilir. Bir psikoloji ne kadar güçlü olursa olsun, depresyon herkesin yaşayabileceği yorgun bir hastalıktır. Bu nedenle, hayata daha olumlu ve kuvvetli bir şekilde devam etmek için yardım almaktan korkmamalısınız. Uzman bir doktora danışılmalıdır.
Tam olarak iyi hissetmek gerçekten mümkün mü? Psikolojik olarak iyi hissetmenin yolları nelerdir? Tüm cevapların psikolojik iyiliği nedir? Tam iyilik nedir? Makalemizde bulabilirsiniz.
Sık sorulan sorular
Depresyon ilaçsız nasıl geçer?
Psikiyatride, depresyonu ilaç olmadan tedavi edebilmenin farklı yöntemleri vardır. Düşük seviyeli hastalıklarda; Rutin alışkanlıklar, egzersiz ve beslenme programlarındaki değişiklikler iyileşme açısından önemlidir. İlaçsız tedavi yöntemlerinin temeli düzenli psikolog oturumlarından oluşur.
Depresyon ne kadar sürer?
Tedavi edildiği sürece 2-3 ay içinde hayatta kalabilen bu hastalık, tedavi edilmediğinde 6 ila 24 aya kadar sürebilir. Bazı insanlarda bu durum iki yıldan fazla sürer. Ağır ve yorucu bir yaşam tarzı olduğundan, depresyon süresi arttıkça insanlara büyük zarar veriyor.
En tehlikeli depresyon türü nedir?
Atipik depresyon olarak bilinen rahatsızlık sessizce mevcuttur. Bu rahatsızlığı olan insanlarda, dışarıdan hiçbir şey açık değildir. İç dünyada her şey oluyor. Atipik depresyonu olan insanlar, duygularını dışarıya yansıtmadan normal bir hayata yol açar, ancak sessizce ilerleyen bu süreç çok kötü sonuçlara yol açabilir.
Bir yanıt bırakın