Denizellik Nedir? Denizellik Etkisi Nedir?

Bir bölgenin denizde veya denize yakın olması, başka bir deyişle, bölgenin etrafında denizlere sahip olması veya sahil kıyısı var.Denizcilik nedir? “Sorunun cevabı yıllık sıcaklık farklılıklarındaki artış.

Deniz etkisi

Bölgelerin yakın veya uzakta olması iklimlerini etkiler. Denizler geç ısınır ve geç emilir. Bununla birlikte, deniz etkisinin altındaki yerlerde, yani denize yakın, hava geç ısınır ve geç emer. Başka bir deniz etkisi, denizden üflenen sarma rüzgarlardır ve yaz aylarında ferahlatıcı bir etkisi vardır. Bununla birlikte, deniz etkisinin olmadığı alanlarda, hava hızlı bir şekilde ısınır ve hızlı bir şekilde soğur. Çünkü havadaki nem düşüktür.

Büyük su kütlelerinin yakındaki kara bölgeleri üzerinde büyük etkileri vardır. Su kütlelerinin hava akışlarının, deniz etkisi olarak da bilinen çevredeki bölgelerin iklimleri üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Denizin bulunduğu alanlarda daha hafif bir sıcaklık vardır ve yağış daha yaygındır. Karasal iklimi olan alanlarda, bu durum tam tersi olarak görülmektedir.

Denizlerin ekosistemi; Bitkilerin, hayvanların ve deniz çevrelerinin etkileşimi ile kaplıdır. Dünya yüzeyinin %70’inden fazlası su ile kaplıdır ve bu su %97 tuzlu sudur. Bu nedenle, deniz ekosistemi gezegendeki en büyük ekosistem olarak görülmektedir. Okyanus, deniz ve diğer tuzlu su ortamlarını ifade eder.

Denizcilik ve karasal belirleme faktörleri

Deniz ve karasallık belirli faktörlere göre belirlenir.

Denizcilik ve karasalığın belirlendiği faktörler vardır. Bu faktörler aşağıdaki gibidir:

Hava ısınır ve hızlı bir şekilde soğursa, karasal, yavaş ve yavaş soğutmalar aktiftir. Kış ayı hızlı bir şekilde gelir ve eğer uzun süre sürerse geç gelir ve kısasa deniz ve kış ayları mevcuttur. MM karasal. Kapak zenginse, deniz iklim koşulları vardır. Her mevsim, deniz, cüce ve iğne yapraklı yapraklardaki yeşil ve geniş yapraklar karasal ise.

Tüm bu faktörlere baktığımda, “Karasal ve Denizcilik nedirBirbirinden nasıl ayırt edilirler? “Sorular verilebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*