Deist Ne Demek? – Yazbuz.com

Bazı insanlara göre, felsefe, bazılarına göre, din olan Deizm ilk olarak İngiliz filozof Edward Herbert tarafından 17. yüzyılda tanıtıldı. Yaratıcının akıl ve gözlem yoluyla Tanrı’nın varlığına olan inancının içgüdüsüne dayanan bir görüştür. Bu terim 16. yüzyılda Fransa’da, 17. yüzyılda, İngiliz etkisi ile ortaya çıkmasına rağmen, deist düşüncesi ilk aşamada en yüksek noktaya ulaştı. Birinci yüzyıldan günümüze, “Deist ne anlama geliyor?” Soru her zaman akılda kaldı.

Kim Deist denir?

Bu fikrin ilk adımlarını atan Edward Herbert, zamanında bu görüntüden yola çıkan ilk insanlardan biriydi, ancak etrafındaki bir ‘deist’ olarak bilinmiyordu ve deist ne anlama geliyor? “ Sorularına maruz kaldı. Herbert’in araştırmasında Tanrı tarafından beş dini düşünce uygulanmıştır ve zamanın başlangıcından bu yana insan zihninde doğuştan kabul edildi. Edward Herbert, bu temel dini inançların ilk insanda olduğunu ve tüm değerli olumlu kurumsallaşmış dinlerin temeli olduğunu savundu. Kısacası, Herbert tarafından başlatılan bu tutumda, deistler Tanrı’nın dünyanın işleyişine doğrudan müdahale etmediğine inanıyorlar. Bu fikir, dünyaya tamamen müdahale eden bir Tanrı’nın etkisini kabul etmez.

Deistler ibadet ediyor mu?

Tartıştığımız makalemizde sizin için sorunun cevapları olarak adlandırılan Deist ne anlama geliyor!

Tanrı’nın müdahalesinin yeryüzünde olmadığına inanan bazı deistler, bulundukları bölgelerde ibadet (kilise, sinagog, vb.) Düşüncelerini ifade ederken, diğerleri ibadetin uzay ve zamandan bağımsız olarak yapılabileceğini savunuyor. Dini ibadet yerlerinde, bu işlevi yerine getiren deistler her zaman etraflarındaki topluluklardan ‘deist’ sorusuyla karşılaştılar ve birçoğu bu durum nedeniyle Tanrı’yı ​​övmek için bir yere ihtiyacınız olmadığını veya Tanrı’nın övülmesi gerekmediğini ve evrenin nasıl oluştuğunu düşündüğünü düşünüyor.

Bir deist ve ateist ne anlama geliyor?

Uzun yıllardır karıştırılan en büyük durumlardan biri aynı ‘deist’ ve ‘ateist’ düşünceleridir. Deizm temelinde ‘yaratma’ fikrini ifade ederken, ateizm ‘geri çekilme’ tüm manevi varlıklara inanmadığım inancıdır.

Deizm’de Tanrı vardır, ancak din ve benzer oluşumlar insan ürünleridir, Tanrı kutsal bir kitap göndermez. Deist olan insanlar ateizmi reddederken, Deizm savunucuları birçok kişi tarafından ateist olarak kabul edilir.

Deist ne düşünülür?

İçeriğimizin devamında deizm ve diğer dinler arasındaki farkları görebilirsiniz.

Deist düşünce, vahiy’i dini kanıt kaynağı olarak kabul ederken, daha yüksek bir güce ve yüce bir varlığa olan inancı kabul eder. Kutsal metinlerden ziyade bilimsel gerçeklere ve doğal gözlemlere inanıyorlar. 18. yüzyılın sonunda Deizm, entelektüel ve üst sınıf Amerikalılar arasında baskın bir dini tutum haline gelirken, dönemin önemli isimlerinden biri olan Benjamin Franklin, İngiliz Edward Herbert’in beş temel inancı hakkında yeni bir fikir inşa etti ve Deist düşüncesinin dünya toplumunda yapı taşlarını oluşturan isimler arasındaydı. Franklin bile Herbert’ten çok farklı bir dönemde yaşıyordu, ama sürekli ‘bir deist ne anlama geliyor?’ soruyla karşılaştı.

Edward Herbert’in daha sonraki temsilcisi Charles Blount, onun bir deist olduğunu özgürce söyleyen ilk insanlardan biridir ve intihar ettikten sonra serbest bırakılan Deist’in dinin özet açıklaması, bu ifadelerin yayılmasında büyük önem taşıyordu. Bu ve diğer eserlerde önemli olan farklı düşünceler arasında, az ya da çok değişiklik olan farklı düşünceler arasında, mucizeyi kabul etmemek için dinin anlayışına daha yakın Hıristiyanlık, kutsal ifadelerin doğruluğu ve dini düşünürlerin manevi otoritesinin reddedilmesi ve fikrin, mümkün olduğunu kanıtlamanın mümkün olduğunu kanıtlayabildiğini kanıtlayabilmek. Olanlar nelerdir. Bu duruma ek olarak, ‘Hıristiyan Deists’ olarak bilinen William Wollaston, Thomas Chubb ve Thomas Morgan gibi isimler, düşüncelerinde aynı gerçeğe ulaşabileceğini, dini imgeleri oluşturabileceğini ve sonunda Hıristiyanlık ve felsefi düşünceler arasında bir çatışma olmadığını ifade ettiler. Tüm bu düşüncelere rağmen, bugün hala ‘bir deist ne anlama geliyor?’ İfadeler toplumun her noktasında bulunur.

“Senkretizm nedir? Senkretik düşünme nedir?” İçeriğimizle de ilgilenebilirsiniz!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*