Defekasyon Nedir? Defekasyon Alışkanlıkları Nedir?

İnsanların bugün tıbbi konular hakkında bilgiye sahip olmaları onlara önemli bir avantaj sağlıyor. Nitekim, bir hastalığın başlangıcı semptomlarla tahmin edilebilir ve erken tanı ile büyük problemler önlenebilir. Hayata yol açan bir etkisi olan bu bilgiler, sadece sizin için değil, aynı zamanda çevrenizdeki tıbbi sorunları olan insanlara da yardımcı olur. Bu anlamda, en yaygın tıbbi kavramlardan biri dışkılamadır. Peki dışkılama nedir? Defekasyon alışkanlıkları nelerdir? Bu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim.

Defekasyon nedir?

Dışkılama olarak da bilinir; Dışa bağırsağın son kısmı olan rektum ve anüs tarafından atılması denir. Defekasyonun merkezi koksiksindeki Lumba-Sakral bölgesinde yer almaktadır.

Normalde, dışkılama işlemi başlayana kadar rektum boştur. Bununla birlikte, bu, sigmoid kolon ve rektumun anüsün yaklaşık 20 cm’sine katıldığı bölgede bir sfinkterin varlığına bağlıdır. Bununla birlikte, kütle hareketi sigmoid kolonunu rektuma ittiğinde, dışkılama süreci başlar.

Defekasyon bir refleksdir ve vücuttan yaklaşık 150 gram dışkı atılır. 100 gram su ve vücuttan atılan bu dışkı miktarının 50 gramıdır.

Son olarak, dışkılama ile kaplı başka maddeler de vardır. Bu maddelere verilebilecek en iyi örnekler aşağıdaki gibidir:

Nitrojensafra pigmentine yiyecek içemiyor (selüloz)

Normal dışkılama işlemi

Normal dışkılama işlemi genellikle ağrısız bir şekilde devam eder.

Defekasyon kademeli bir süreçte ilerliyor: bir kişinin dışkılamak için sırasıyla:

Defekasyon işlemi, dışkı (dışkı) sigmoid sütunundan rektuma yönlendirilmesiyle başlar. Fekal kütleler rektum söz konusu olduğunda rektum duvarını uzatır ve rektumdaki basıncı uyarır. Bu şekilde, Vece, anıtın itmeye itilmesi.

Atılım meydana gelirken birçok yardımcı kas grubu bu sürece katılır. Karın kaslarının ve diyaframın kasılması, karındaki basıncın yaklaşık beş kat artmasına neden olur. Karındaki basınçtaki artışla, fuarın çıkışı daha kolaydır. Bu tekniğe “Valsalva manevrası ..

Defekasyon süreci genellikle ağrısızdır. Birçok kişi günde bir kez dışkılama yapar, ancak bu bireysel farklılıklara göre değişebilir. Bireysel farklılıklardan kaynaklanan bu değişiklikler günde 2-3 kez veya haftada 2-3 kez meydana gelebilir.

Dışkılama alışkanlıkları

Bireylerin çoğunda; Frekans, zaman, yer ve pozisyon gibi birbirinden farklı olabilecek dışkılama alışkanlıkları vardır. Bu alışkanlıklar aşağıdaki özelliklere göre değişebilir:

Kültürel farklılıkların inançlarının özel tutumları

İnsanların mevcut alışkanlıklarından herhangi birinde bir fark olması durumunda, alışık olduğu dışkılama emri bozulabilir. Kişi, dışkılamada düzenli bir alışkanlık kazanmak için gün boyunca en uygun zamanı belirlemelidir. Bu sefer uyumaktan önce veya sonra herhangi bir an olabilir.

Bireylerin diyet alışkanlıkları, dışkılama alışkanlığını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Fiber gıdalar, dışkı refleksinin uyarılmasına ve uyarılmasına neden olan bir fekal malzeme hacmine neden olur. Buna ek olarak, çiğ meyveler, buğday ve kabuk gıdaları gibi lif içeren yiyecekler, Veece’nin yumuşatılmasını sağlayarak bağırsaktan yiyeceklerin hızını arttırır. Böylece, dışkılama daha hızlı ve daha kolay gerçekleşir.

Dışkılama pozisyonları

Yetişkin bir kişi vücudundan yaklaşık 150 gram dışkı atar.

Bireylerin dışkılama pozisyonunda farklı alışkanlıkları olabilir. Çömelme pozisyonu fizyolojik dışkılama için en etkili konumdur. Modern tuvaletler, dışkılamanın gerçekleşmesini kolaylaştıracak birkaç avantaj sağlar:

Kasların, bireyin iç basıncının kesinlikle öne doğru bükülmesi için kullanımı

Sırtın yalan konumunda, dışkılama sırasında kullanılan kasların kasılması olarak sözleşmenin eksikliği nedeniyle yatağa bağımlı olan insanlar, dışkılamada zorluk çekerler. Tıbbi uygunsuz bir durum yoksa, bu durumda insanlara dışkılamalarında oturma pozisyonu haline gelmelerini sağlayarak yardımcı olabilirler.

Dışkılamayı etkileyen faktörler

Fuarın bağırsaktan geçişinin hızlanması, kalın bağırsaktan emilen su miktarını azaltır. Bu şekilde, dışkı yumuşak bir durumda kalır ve dışkılamanın zorlanmadan yapılmasını sağlar. Bir günde yaklaşık 2000 mL sıvı tüketimi de dışkıların yumuşamasına izin verir.

Eğer birey geçmişte ve geçmişte bağırsak işlevlerini sürdürmek için eylemlerini yapmışsa, bunlara devam etmesi gerekir. Onlara; Kahvaltıdan önce bir bardak ılık su içmek veya gece yatmadan önce erik kompozisyonu tüketmek gibi eylemlere örnek olarak örnek verilebilir. Yataktan kalktığınızda ılık su içmek, dışkılama arzusuna izin veren gastrofolik refleksin uyarılmasına yardımcı olur.

Tuvaletlerin ortak kullanımı veya sürgülü kapı kullanımı ile ilgili koku, ses ve video gibi faktörler bireyin rahatsız olmasına neden olabilir. Defekasyon refleksini bastırmak için rahatsız veya utanmak gibi durumlar. Defekasyon refleksinin baskılanması kabızlığa yol açar.

Defekasyon sürecinde bir zorluk yaşarsanız kabızlık için iyi olan nedir? Makaleye bakabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*