
Son zamanlarda, televizyon ekranlarında seyirci tarafından sevilen bir dizi var. Tabii ki, camdaki kız, ekran başına sevgililerini toplayan kitabın uyarlanmasından bahsediyoruz! Geçen yıl Nisan ayında ekrana gelen camdaki kız, her hafta ekranlarda gösterilmeye devam ediyor. Bu yüzden diziden sonra camdaki kızı tanıyanlar için hemen bir pencere açmak istedik. KIZDA KIZ KİTAP Özeti Sınav ile serinin kurgu mu gerçek olup olmadığını daha iyi anlayacaksınız.
Gülseren Büdacaoğlu’nun çalışmalarından uyarlanan diziden değil, kitap hakkında konuşmak istiyoruz. Uyumla gözleri toplayan çalışmanın kitap satışları da son yıllarda önemli ölçüde arttı. Serinin akışını beklemek istemeyen okuyucular, kitabın işin sonuna ulaşmasını emretmek için ertelenmedi. Kızın Gülseren Büdacıoğlu kitaplarının gerçek bir hikayesinden uyarlanan cam üzerindeki çalışmalarını ve sizin için daha fazlasını bir araya getirdik. KIZDA KIZ KİTAP Özeti İncelemenin incelemesini sunmadan önce, işi yakından inceleme fırsatımız oldu.
Camdaki Kız Hakkında
Diziyi de kitap özetine ve Cam Kızının İncelemesine de dahil ettik.
Uzman klinik psikolog Gülseren Buddadanoğlu’nun güçlü kalemi penceredeki eserlerden biridir. Merkeze gelen hastaların farklılıkları ve derin yaşamları Budacioğlu’nun kalemini besledi ve yakın zamanda raflardan çıkmayan eserlerini bastı. Yazarın eserlerinde, bizlerin Kahramanları ve Türk okuyucunun takdirindeki anlatı dilinin sadeliği kısa bir süre aldı. Bir kitap okuyanların kitabın yarısında diğer kitaplarına baktıklarından ve onları sipariş ettiklerinden eminiz.
Kendimizi yazdığı hikayelerde bulduğumuz eserlerden biri camdaki kız. Genç bir kadının lüks hayatının planı oldukça karmaşık. Camda kızın ana karakteri olan Nalan, sevgisiz çocukluğundan sonra hiç yapmak zorunda olduğumuz bir insanda sevgi bulur. Bir alt metin olarak ailede sevgi ve iletişimin önemini okuyabileceğimiz işteki olaylar, sosyal aile yapımızdaki bozuklukların karanlığına ışık tuttu.
KIZDA KIZ KİTAP Özeti
Türk romanı türünde yazılan çalışmada, Nalan’ın ana karakterinin hayatına tanık oluyoruz. Büyükannesi ve büyükbabası tarafından yetiştirilen Nalan, iyi eğitim ve öğretim ile genç bir kadın olur. Hikaye, topluluk hayatından arayabileceğimiz hoş bir beyefendinin evliliği ile başlar. Sevgili olarak evli olduğunu düşünen Nalan, kocasının sevgisizliği karşısında yok edildi. Çocukluğundan beri karısı tarafından aradığı sevgiyi, güveni ve sevgiyi alamayan Nalan, duygusal olarak zor zamanlar bulur.
Kitabın sayfaları bir psikologla başlar ve kendinize söyler. Çocuğunu düşürdükten sonra kendini Gülseren Hodja’nın önünde bulur. Ona Hayri ile tanıştığını ve Körkütk’a aşık olduğunu söyler. Çocuğunu kaybetti, karısını kazanmadı ve anneyi yıllarca tanıdıktan sonra gerçeği öğrendikten sonra büyükannesini Gülseren Hodja’ya açtı. Şirketlerinde sürücü olarak çalışan Hayri, üç çocuğu olduğu gerçeğini rahatsız etmiyor. Hayri’nin ilgisinin ve sevgisinin yıllardır aradığına inanıyor.
Hayri, eğlence mekanında tanıştığı Laz Girl’in karısından yeterli değilmiş gibi hikayesini içeriyor. Laz Girl, takıntılı bir sevgili olarak Hayri’den sonra sorunlu bir adam giyiyor. Bu süre zarfında Nalan, Hayri’nin karısıyla tanıştı ve onu her konuda desteklemeye başlar. Hayri hikayeden çıkarılırken, üç kadın bir erkek kullanıyor. Laz, Hayri’yi öldürmek için kızı bıçaklar. Nalan’ın hikayesini şaşkınlıkla zevkle okuyacağınızı düşünüyoruz.
Gülseren Budacioğlu ve romanlar
Gülseren Budacıoğlu
Ankara’da doğdu ve burada karlı havasını Türk kahvesi ile kurdu klinikten izlemeyi sevdi. 1947’de gözlerini güzelliği görmeye adadı. Ankara Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yol TRT ile geçti. Uzun bir süre, TRT’nin kurulduğu yıllarda bir spikerle uğraştı. Bir seçim yapma yükümlülüğünü hissettiğinde, bir psikolog olarak devam etmeyi uygun gördü.
2004 yılında, kitapları bugün Madalyon’un içi ile yayın yapmaya başladı, bugün kitlelere büyük bir patlama yayıldı. Kaleminin su gibi aktığı hikayeler ve romanlar olmasına rağmen, hikayelerinin okuyucuya ulaşması uzun yıllar aldı. Birçok televizyon dizisine uyarlanmış romanları aşağıdaki gibidir:
Madalyon Psikiyatrisi Madalyonunun senaryabındaki kız
Eserlerini yazmaya devam eden Budaycioğlu, okuyucuyu ayrıntılı ifadede bile insanları soğutmayan hikaye kurgu düzenlemeleriyle kitapta tutmayı başarıyor.
İşte seveceğiniz başka bir çalışma: Kraliçeyi kurtarmak
Cam kitaptaki kızın sonu
Nalan daha iyi ve daha iyi olmaya başlar. Şimdi Hayri’nin yokluğuna alıştı ve başarılı bir mimar oldu. Hayatına yön vermeye çalışırken, resim kursuna da gitmeye başlar. Ancak, hiç beklemediği bir durumla karşılaşır. Resim öğretmeni Nalan’ın bilmediği babasıdır. Bunu öğrendikten sonra babası ondan özür diler ve tüm çalışmalarını ona bırakır. Nalan da tüm deneyimlerine rağmen yeni bir hayat kuruyor.
Pencerede kız
Kitabın konusu, hayatı boyunca hiç sevgi görmemiş olan Nalan’ın hikayesidir. Annesi ve babası aslında büyükbabası ve büyükannesidir. Başka bir deyişle, doğumundan beri bir yalanla karşılaştı. Aynı zamanda, annesinden uygun sevgiyi görmemesi onu daha da içe dönük hale getirir. Hayatında evlendikten sonra iyi şeyler olacağını düşünüyor. Ancak, bu böyle gitmiyor.
Cam kitabının konusu, bir insan hayatında sevginin ne kadar önemli olduğunu da gösterir. Ayrıca, sevgisizliğin insanları zorlayacağı yer. Hayatında travma yaşayan Nalan, sürekli batar. Ama bir şekilde kendi yolunu çizmeyi başarıyor. Başka bir deyişle, insan ailesinden ve çevresinden bağımsız olduğu görülmektedir. Önemli olan kişinin kendisidir ve bir şekilde tüm zorlukların üstesinden gelir.
Cam Kitap Karakterleri ve Kişilik Analizinde Kız
İçeriğimizin bu bölümünde, Girl On the Cam’da bulunan karakterler hakkında konuşacağız. Özellikle diziden bu yana popüler çalışmada, karakterlerin neden böyle olduğunu belirtmeye çalışacağız. Böylece insanların hayatlarını nasıl etkilediği hakkında konuşacağız. Karakterleri tanıtmaya başlayalım.
Nalan
Nalan’ın karakteri Burcu Biricik tarafından oynanır.
Kahramanımız olan Nalan, hayatının neredeyse tamamını acı içinde geçiriyor. Ailesinden ve sevgisinden uzaklaşan Nalan aslında evlilikteki çareyi arıyor. Sedat aslında evlenmek için zaman çeker. Ama hiçbir şey istediği gibi yürümeyecek. Nalan, yaşadığınız travmalarda aldatılmak gibi ağır bir olayla karşılaşır. Ayrıca çocuğunu kaybeder. Bu belki de asla yapmayacağı şeyleri yapmaya zorlar.
Aslında, Nalan hayatı boyunca gerçek aşk aradı. Üç çocuğu olan Hayri bunu bulur. Aslında, Nalan’ın karakterine baktığımızda saf bir kadın ortaya çıkar. Bununla birlikte, çocuğunun kaybı, yani hayatında gerçekten seveceği ve sevileceği kişinin kaybı onun kaybolmasına neden oldu. Ancak, kitaptaki tüm olaylara rağmen, hayata devam etmeye çalışan bir kadın figürü görüyoruz.
Hayatından ne kadar bunalmış ve intiharın eşiğine geldiğinde, bir şekilde ondan kurtulacak. Aslında, gördüğü sessiz çığlıkların üstesinden gelmeye başlayacak. Tabii ki, hayata tutunması zor. Bununla birlikte, Gülseren Buddaceoğlu bize ne olursa olsun hayata olan inancını anlatıyor. Bu nedenle, Nalan ağrıya maruz kalsa bile hayata devam etmeye devam eder.
Sedat
Sedat karakteri Feyyaz Şerifoğlu tarafından oynanır.
Nalan’ın evliliği olarak sedat, servetine güvenen ve babasının parasını yiyen bir kişidir. Nalan ile aile baskısı ile evlendi. Ancak, ona hiçbir şekilde sevgi ve dikkat göstermedi. Aksine, onu sürekli aldatan ve yalan söyleyen bir kişidir. Sedat’ın bu durumuna baktığımızda, onun sevgiden mahrum olduğunu söylemek mümkündür. Dışarıda sevgi arasa bile, onu sevenleri üzer.
Sedat’ın sorunları aşk lehine oldukça yüksektir. Ne ailesi tarafından sevildi ne de sevgi gösterdi. Tek arzusu etrafta dolaşmak, eğlenmek ve kendi yolunda yaşamak. Başka bir deyişle, aile kavramına karşı herhangi bir his olmadığını söyleyebiliriz. Kaçışı sadece kendi kafasına göre yaşamak ve kimseyi önemsemek değil.
Hayri
Hayri karakteri Cihangir Ceyhan tarafından canlandırılıyor.
Hayri’nin evli bir adamı ve üç çocuğu var. Ancak Nalan ve diğer kadınları kendisine aşık yaptı. Onun yokluğundan muzdarip ve hayatını alamayan biri olduğunu görüyoruz. Nalan’daki üzüntüyü iyi gördü ve ona karşı şefkat beslemeye başladı. Ancak, çapkın bir insandır ve bu nedenle ölümü meydana gelir. Tavern’de tanıştığı Laz kızı, evlenmediği için onu öldürür.
Ferid
Feride karakteri Nur Sürer tarafından oynanır.
Nalan’ın annesi, aslında onun büyükannesi. Aslında, uzun yıllar karısıyla çocuk sahibi olmak istedi ve sonunda bir kızı vardı. Bununla birlikte, kızı amcasından hamile kaldığında ve çocuğu doğururken öldüğünde büyük bir acı çeker. Feride, kitapta olan ve acıyla yüzleşmeyen ve Nalan’ın hayatını olumsuz etkileyen bir kişidir.
Travması çok büyük ve kızının çocuğuna bakmaya karar veriyor. Ona uzun zamandır olduğunu söyler. Ancak, deneyimleri için de büyük bir utanç duyuyor. Bu yüzden Nalan’ı sevmiyor ve sanki tüm suçluymuş gibi davranıyor. Tek dileği iyi bir eğitim almak ve kızı kızına gelmeden önce onunla evlenmek.
Adil
Adil karakteri Şerif Erol tarafından oynanır.
O Nalan’ın babası, aslında büyükbabası. Kitapta oldukça sessiz, sakin ve donuk. Hiçbir şeye müdahale etmemesi, yaşadığı travmalarla ilgilidir.
Camda Kız İçin Kısa Bir İnceleme
Cam Kız, acının insanlara neler yapabileceğini söyleyen bir kitap. Herkes atılır, düşer, ama bir şekilde hayatına devam eder. Peki nasıl? Özellikle çocukluk döneminde sevgi görmemiş ve çocukluklarında okşayan çocuklar ne olurlar? İşte Cam, Nalan, Sedat ve Hayri’deki kızın kitabı bize bunu anlatıyor. Sevgisizliğin ortasında olan bu insanlar, bir şekilde hayata tutunmaya çalışırlar.
Ancak, bunun o kadar kolay olmadığını görüyoruz. Sedat, mutluluk için para aldı. Hayri birçok farklı şekilde atılır ve üç kadınla. Nalan sonunda terapistle konuşarak deneyimlerini kabul etti. Kendi yoluna devam etti. Ancak, kendini bu yolda öldürmeyi bile düşündü. Çünkü tek istediği sevmek ve sevilmektir. Başka bir deyişle, travmalar insanları nasıl etkiliyor. Kısacası, kitap bize herkesin bir aile olmaması gerektiğini ve sevgisiz büyümenin insanda çok büyük yaralar açabileceğini gösteriyor.
Kız On The Pencere Kitabı VS TV Dizileri
Gülseren Budaycioğlu tarafından yazılan bazı kitaplar televizyonda gerçekleşti. Bunlardan biri, kayıtları kıran camdaki kızdı. Burcu Biricik ve Cihangir Ceyhan’ın oynadığı dizi Feyyaz Şerifoğlu Sedat’ı oynuyor ve Enis Arıkan da Muzaffer oynuyor. Tabii ki, seride kitaba kıyasla birçok farklılık öne çıkıyor.
Bunlardan ilki Selen’in karakteri. Aslında, Selen, Muzaffer ve Suat kitabında kimse yok. Ancak Selen’in Sedat ile Nalan ile evlenmek için yaratıldığı düşünülmektedir. Aynı zamanda, dizideki evi tercüme eden Rafet Bey’in sağ Tako karakteri Tako kitabına dahil edilmiyor. Buna ek olarak, Nalan ve Sedat, dizide doğrudan evlenmez. Önce flört aşamasından geçerler. Ancak, bu flört aşaması uzun sürmez çünkü Nalan annesinden korkuyor. Kısa bir süre içinde evleniyorlar ve Nalan bu evlilikten ne beklediğini bulamıyor. Erkek eline dokunmaz ve kocasının onu aldatacağını düşünmez.
Bir yanıt bırakın