Benjamin Yaprakları Neden Sararır? – Yazbuz.com

“Benjamin neden sarı bırakıyor?” Soru, herkesin zaman zaman bir bitkisi olduğu bir sorudur. Bilimsel ‘Ficus Benjamina’, bu şık, özellikle bazı dönemlerde, yapraklar sarı ve düşüyor. Peki bu neden oluyor ve nasıl önlenecek? Ayrıntıları makalemizde bulabilirsiniz.

Benjamin yaprağı sararmanın nedenleri

Benjamin yaprağı farklı nedenlerle sarı olabilir.

Bu bitkinin yapraklarının sararmasının nedeni genellikle çevredeki ani fizyolojik değişikliklerdir. Ana nedenleri aşağıdaki gibi listelemek mümkündür:

Soğuk Air Current Ardışık Hizmet

Yukarıda belirtilen faktörler Benjamin çiçeğinin sarı olmasına neden olabilir. 15-21 derece oda sıcaklığı ve pencerelerden dolaylı ışık, bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için çok önemlidir.

Benjamin Çiçeklerine Hasar Nasıl Önlenir?

Sonbahar ilerledikçe ve günler kısaldıkça, Benjamin üzerindeki yeşil yapraklar genellikle düşer ve bitki neredeyse çıplak kalır. İlkbaharda yeni bir büyüme akışı başladığında bazı yeşil yaprakların düşmesi doğaldır. Bitki hasarı aşağıdaki yöntemlerle önlenebilir:

Bol ışık alan ancak doğrudan güneş almayan, sadece oda sıcaklığında su almayan, sulama arasında ıslak kalmayın ve alınan yerden eve getirilirken bile soğuk hava akımlarından koruyan bir pencerenin yanına yerleştirin.

Bu sorunlara dikkat ederek tesisinizi olası hasarlardan alıkoyabilirsiniz.

“Domates neden çiçek döküyor?” Makalemizle de ilgilenebilirsiniz.

Benjamin çiçeği nasıl korunur?

Ağlayan incir olarak da bilinen Benjamin bitkisi, tropikal ve subtropikal iklimlerde geniş yapraklı bir ağaç olarak büyür. Bitkiyi evlerde ve ofislerde bir dekor olarak görmek oldukça yaygındır. Bitkinin yaprakları yaşadıkları çevreye çok duyarlıdır. Bu nedenle, ani değişiklikler ağlayan inciri zor bir şekilde etkileyebilir. Benjamin’in bakımında dikkate alınması gereken bazı konular aşağıda verilmiştir:

Işık: Ağlayan incir, bol miktarda dolaylı güneş ışığı alabileceği parlak bir odaya ihtiyaç duyar. Kendi habitatında, genellikle yarı gölgeli koşullarda yetiştirilir, ancak iç mekanları geliştirmek için büyük miktarda ışığa ihtiyaç duyar. Bu bitki taşınmaya yüksek bir toleransa sahip olduğundan, daha iyi aydınlatma koşulları olsa bile, her zaman aşırı aydınlatmaya tepki vermeyebilir. Toprak: Bitki için herhangi bir kaliteli pot toprağı muhtemelen çalışır. Ağlayan incir ağacının organik madde bakımından zengin toprağa ihtiyacı yoktur. Perlit ve vermikülit gibi mineraller içeren toprak, su dengeli dağıtarak bitki için daha iyi olacaktır.: Bitkinin sürekli olarak nemli tutulması gerekir, ancak fazla su zararlıdır. Çok fazla su beklerse, bitki yaprakları düşmesi ve kök çürümesi meydana gelebilir. Doğal ortamlarda, Benjamin bitkileri tipik olarak yapraklarını kuru mevsimin başında dökür. Bu onları nemdeki değişikliklere çok duyarlı hale getirir.Gübre: Bu bitkiler oldukça fazla yiyecek tüketiyor ve büyüme mevsiminde çok fazla gübre gerektiriyor. Hızla büyürler ve ilkbahar yaz aylarında ve sonbahar-kış aylarında her iki ayda bir gübre yararlanırlar. Tüm ideal koşullar sağlanırsa, bitki yaprak döküyorsa, bazı magnezyum takviyeleri oldukça yararlı olacaktır.

Bakım sırasında bu noktalara dikkat ederek evinizde veya ofislerinizde Benjamin Çiçeği büyütebilirsiniz.

Sık sorulan sorular

Bir Ficus Benjamina’yı ne sıklıkla sulamalısınız?

Üreme koşulları iyiyse, genellikle Benjamin bitkisini haftada bir kez sulayabilirsiniz. Flowerpot’un boyutuna, bitkiye ve odanın sıcaklığına bağlı olarak, daha sık veya daha az sulamanız gerekebilir.

Benjamin bitkisinin doğrudan güneş ışığına ihtiyacı var mı?

Benjamin bitkisi dolaylı olarak güneş ışığını seviyor. Ağacın yaprakları yaz aylarında dışarıda vakit geçirmenin tadını çıkarır, ancak ağlayan incir alışık olmadıkça doğrudan güneş ışığından korunmak önemlidir.

Bitkinin sararma yapraklarını kesmeli miyim?

Tamamen sarı bir yaprak gördüğünüzde, steril bir kesme aracı kullanarak bitkinizden kesmelisiniz. Bu yaprağı kırmak, bitkinin sağlıklı yapraklara odaklanmasını sağlar. Sarı yaprak klorofilin (pigment) kaybetti ve sorunu çözseniz bile, tekrar yeşile dönemez.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*