
Doğum noktasında olumsuz bir duruş sergilemek Antinatiklikİnsanlar arasında “anti -doğuş” olarak bilinen felsefi bir görüştür. Bireylerin çoğaltılmasını ahlaki olarak kabul eden bu görüşün bir sonucu olarak, üreme ve üretim eylemlerinin gerçekleştirilmesi olumsuz sonuçlara sahiptir. Antinatalizm savunucuları, bu fikirlere uygun olarak edebi ve bilimsel alanlarda çeşitli makaleler yazmışlardır. Bu makaleler, antinatizm fikrinin etik temel faktörlerini vurgulamak için yazılmıştır.
Antik Yunan kültüründen günümüze kadar uzanan antinatalizm, doğmak ve doğmamak ana faktörlerdir. İki temel çeşitte görülen bu felsefi görüş: güçlü antinatizm ve zayıf antinatalizm de çeşitli ara görüşlere ayrılmıştır. Güçlü antinatalcılığa göre, üreme eylemine tam olarak karşılanmalı, üreme eylemi belirli koşullar yerine getirildiğinde gerçekleşebilir.
Antinatizmin temel dalları
Antinatalizm esas olarak anti -doğum olarak özetlenebilir.
Doğumun tam tersinin temel dallarından biri olan güçlü analizme göre, üreme eylemi tüm koşullardan ve durumlardan bağımsız olarak tamamen reddedilmelidir. Bu eylem, yeniden üretim karşıtı görüş için bencillik olarak kabul edilir.
Güçlü antinatalizme göre, üreme eylemini gerçekleştirenlere ek olarak doğan çocuğun yaşam koşulları da olumsuz olacaktır. Yaşam boyunca gerçekleşebilecek tüm olumsuz durumlar karşısında doğan çocuğun rızası alınmamıştır. Bu noktada, çocuğun yaşayacağı tüm olumsuz durumlar, üreme eylemini gerçekleştiren bireylerin bencil hareketinin bir sonucudur.
Antinatalizm görüşünün ikinci temel tipi olan zayıf antinatalizm, güçlü antinatalizmden daha esnek bir fikir yapısına sahiptir. Zayıf antinatalizm çerçevesinde, belirli koşullar altında üreme eylemi meydana gelebilir. Bu koşulların ilk durumu mevcut popülasyonu dengede tutmaktır.
Zayıf antinatalizmin merkezinde, üreme tamamen durdurulur ve insanlık tamamen yok olmasına rağmen, denge politikası tarafından üremenin kısıtlanması. Zayıf antinatalizme bağlı olarak, ebeveyn olmak isteyen insanlar önceden belirlenmiş zihinsel ve fiziksel koşulları karşılamalıdır. Buna ek olarak, çocukları doğurmak isteyen insanlar eğitim açısından ekonomik olarak güçlü ve yeterli olmalıdır.
Bu uygulamaların kapsamı dahilinde, nüfusun dengede tutulması koşuluyla üreme eylemi gerçekleştirilebilir. Zayıf antinatalizm, üreme eylemini gerçekleştiren bireylere ek olarak doğan çocuklar için çeşitli uygulamalar içeren bir tür görüştür. Bu görüşe göre, doğan çocuklar hayatları boyunca ebeveynleri ile çeşitli zihinsel ve fiziksel testlere tabi tutulmalıdır. Ebeveynlerini kaybeden çocuklar başka bir aile veya devlet kurumu tarafından korunmalıdır.
Zayıf antinatalizm, yaşamın sona ermesinin aksine, tüm bu koşulları ve uygulamaları kontrol etmeyi ve kontrol etmeyi amaçlamaktadır.
“Minarizm nedir?” Makalemizle de ilgilenebilirsiniz.
Antinatallığın ara görüşleri
Zayıf ve güçlü antinatalizm, antinatalizmin ana dalları olan, üreme ve doğum eylemleri hakkında farklı görüşler sunan çeşitli ara fikirler de vardır. Ara fikirler aşağıdaki gibidir:
Denatalizm: Bu ara görüş, genetik rahatsızlığı olan ve genetik hastalıkların yok edilmesinin bir sonucu olarak bireyleri tamamen üretmeyi amaçlamaktadır. Korumacılık: Başka bir ara görüş olan Morortism, ahlakın yaşamı sona erdirmek için doğru şey olduğunu savunuyor. Bu görüş kapsamında, insanlık hızlı ve hızlı bir şekilde yok edilmelidir. Çocuksuz: Bu ara görüş bir yaşam tarzı ve bir görüş olarak açıklanabilir. Bu görüşün bir sonucu olarak, insanların çıkarlarına uygun olarak çocuksuz bir yaşamı benimsedikleri savunmaktadır.
Çeşitli dallara ve ara görüşlere ayrılan antinatalizmin ana fikirleri, aynı zamanda bu felsefi görüşün öncüsü olan Arthur Schopenhauer hattında şekillenmiştir.
Hayvanlar ve antinatizm
Hayvanların çoğalmasına karşı çıkan analist görüşlerle karşılaşmak da mümkündür.
İnsanların çoğaltılmasına karşı bir görüş olarak kabul edilen antinatalizm de hayvan alanında bir ses çıkardı. Bazı antinatalizm savunucuları sadece insanların ekseni değerlendirdiğini vurgularken, bazı antinatalistler bu fikrin tüm canlılar için evrensel bir perspektiften geçerli olduğunu vurguladılar. Kısaltma gibi yöntemlerle dünyada var olan hayvan sayısının belirlenmesi, evrensel antinatalizm tarafından eleştirilen temel konulardan biridir.
Bu görüşe göre, hayvanlar bu dünyaya köle olmak, gıda olarak tüketilmek ve hastalık gibi olumsuz durumlarla karşılaşacaklar. Objektif bir perspektiften hayvan dünyasına kadar, türler arasındaki yavru, av ve şiddetten kurtulmanın zorluğu sonucunda ahlaki olarak büyümek doğru değildir. Özetle, insanların evrensel antinatalizm için çoğaltılması kadar bilinçli olmayan insan olmayan varlıkların çoğaltılması, etik bir olumsuz eylem olarak kabul edilir.
Sık sorulan sorular
Antinatizmin tarihsel süreçte yeri nedir?
Vakfı eski Yunanistan’a uzanan antinatalizm, birçok savunucu ile felsefi bir görüştür.
Antinatizm teriminin anlamı nedir?
Pro -doğum anlamına gelen pronatalizm ve doğallık görüşlerine aykırı olan antinatalizm, doğuş anti anlamına gelir.
Antinatalcilik’e göre, insan olmayan varlıkların çoğaltılması neden etik değil?
Evrensel antinatalizm çerçevesinde, hayvanların çoğaltılması insan eliyle kontrol edilir ve üremeye karşı çıkmalıdır. Buna ek olarak, yavruların çabaları, yaşam için karşılaşabilecek olumsuz durumlar ve hayvanlar arasındaki vahşi yaşam koşulları etik olarak üreme değildir.
Bir yanıt bırakın