
Bir akvaryumda balık beslemek belki de bu hayattaki en huzurlu görünüme neden olabilir. Ama bazen istemediğiniz sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunlardan biri şüphesiz akvaryum suyunun sararmasıdır. Peki, Akvaryum su neden sarı? Şimdi, bu sorunun cevabını birlikte okuyalım.
“Akvaryum su neden sarı? “Cevabı soruya bölmemiz gerekiyor ve bu bazı balıklar için yararlı olan gerçek bir sorun olan gerçek bir sorun.
Sararmanın bir nedeni tanınmadır. Bunlar doğal kanama durakları olarak bilinir ve akvaryuma ahşap ile gelir. Dekorasyon için ahşap kullanırsanız, Tanins nedeniyle akvaryum suyunda sararma görülecektir. Zamanla, bu sarılık kendiliğinden geçer. Akwarium’da çürümüş bitki kalıntıları varsa, bu çözülmemiş organik karbona neden olabilir.
Özellikle sararma organik karbon probleminden kaynaklanıyorsa, problemden kaçınmak gerekir.
Akvaryum suyu nasıl sarar?
Akvaryum suyunun sararmasını önlemek için bazı yöntemler izlenebilir.
İçeriğimizin bu kısmına kadar “Akvaryum su neden sarı? “Soruyu cevapladık, elbette, onu nasıl çözeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Akvaryum suyunu cam gibi yapmayın Aşağıdaki sorunlara dikkat etmelisiniz:
Her şeyden önce, filtrenizin iyi çalıştığından emin olmalısınız. Filtreyi düzenli olarak korumanız gerekir. Böylece maddeleri temizleyebilirsiniz. Çekimden sonra suyu düzenli olarak değiştirmeye özen göstermelisiniz.
Yukarıdakilere dikkat ederseniz, minimal sararmayı ciddiye almanız gerekmez. Balıklarınız sağlıklı ve bakımı ihmal etmezse, rahat olacaksınız!
Akvaryum suyu neden düşüyor?
Sararmaya ek olarak, akvaryumdaki başka bir sorun bulanıktır. “Akvaryum suyu neden düşüyor? “Sorunun birçok farklı nedenini görebilirsiniz:
Yeni kurulan akvaryumdaki niteliksiz taban malzemesi bulanıklık yaratabilir. Yine, yeni temel malzeme eklenirse, bulanıklık sorunu yaşanabilir. Aşırı besleme, temizsiz filtreler, bakteriyel patlama sorunlara neden olabilir.
Yukarıdaki nedenleri önlemek için akvaryum bakımının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Peki, tüm bunlardan başka Akvaryum neden kokuyor? Merak ediyorsanız, makalemizi okumaya devam edin!
Akvaryum neden kokuyor?
Akvaryumdan gelen koku genellikle çürük yumurta ve kükürt kokusu şeklinde
Balığınızı beslediğiniz akvaryumdan ne kadar dikkatli olursanız olun, kötü koku sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Aslında, bunun birçok nedeni var. Bununla birlikte, aralarındaki en yaygın sorun nemdir. Bu sorunu önlemek için, akvaryumun tepesi kapatılmalıdır.
Bazen akvaryumdan koku çürük yumurta veya kükürt kokusu şeklinde. Bu sorunun temel nedeni, akvaryumda yeterli oksijen olmamasıdır. Sorunu önlemek için kum çekilmesini yapmalısınız. Değiştirilecek suya düzenleyici ve bakteriyel kültür ekleyebilirsiniz. Akvaryum daha sonra beslenmeden iki gün karartılır.
Akvaryum kokusu çıkarıldıktan sonra, suyun düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Böylece, balığınız sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam ediyor.
Akvaryum suyu ne sıklıkla?
Balıkların yaşam döngüsü için sudaki yararlı bakteriler büyük önem taşımaktadır. Özellikle, nitrifikasyon bakterileri yeterli olmalıdır. Çok fazla nitrat balıkların ölmesine neden olabilir. Kirli suda, nitrat seviyesi artar ve bu durum nedeniyle istenmeyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Su değişiminden önce ve sonra akvaryum nitrat testleri yapmanızı öneririz. Nitrat ve amonyak testi düzenli olarak balık sağlığı için çok önemlidir. Ayrıca kısmen su replasmanı düzenli aralıklarla yapmalısınız. Bu şekilde, yararlı bakteri miktarı yeterli bir seviyeye ulaşır. Kısmi su uzmanlar tarafından haftada bir kez önerilir.
Akvaryum sifonu ile suyun %20’sini boşaltmalısınız. Sonra daha önce hazırladığınız dinlenmiş suyu eklemelisiniz. Akvaryumdaki suyun %30’unun değişimi suyun dengesini değiştirir. Bu nedenle, sadece haftada bir kez kısmi ilaveler yapmalı ve nitrat seviyesini ölçmelisiniz.
Suyun değişmesine ek olarak, ısının önemli bir faktör olduğunu söylemeliyiz. Eklenecek suyun suyu aynı olmalıdır. Aksi takdirde, balık şok olabilir ve hasar görebilir. Tüm bu faktörlere dikkat ederek, balığın sağlıklı bir şekilde yaşadığından emin olabilirsiniz.
Böyle bir içeriği okumaktan hoşlanıyorsanız, ne, ne olmaz? Sayfamızı incelediğinizden emin olun
Sık sorulan sorular
[toggle title=”Akvaryum Suyu Kaç Günde Bir Değişir?” state=”open”] Akvaryum suyunun değişimi haftada bir kez kısmen yapılmalıdır.[/toggle]
[toggle title=”Akvaryum Suyu Nasıl Değiştirilir?” state=”close”] Suyu değiştirmek için suyun %20’sini akvaryum sifonuyla boşaltmalısınız. O zaman dinlenmiş suyu yavaşça eklemeniz gerekir.[/toggle]
[toggle title=”Akvaryumda Su Değişimi Şart mı?” state=”close”] Evet, balıkların sağlıklı bir şekilde yaşaması için kısmi su değişikliği gereklidir.[/toggle]
Bir yanıt bırakın