
“Agonal solunum nedir?” Soruyu cevaplamak için bu makalede sizinle bazı ayrıntıları paylaşıyoruz. Her şeyden önce, solunumun öneminin herkes tarafından bilindiği gerçeğiyle, sağlıklı bir nefes borsasının yaşam kalitesini etkilediği bir gerçektir. Çeşitli hastalarda solunum şikayetleri erken tanı ve tedavilerle tamamen ortadan kaldırılabilir. Bununla birlikte, şimdi konuşacağımız SO -Called Agonal Solunum, standart nefesten çok farklı bir sorunu gösterir.
“Yüksek irtifada nefes darlığına neden oluyor mu?” Makalemize de bir göz atabilirsiniz.
Agonal solunum ne zaman meydana gelir?
Agonal solunum, yavaş ve horlama sesinin eşlik ettiği bir türdür. Bu, hastaların tutuklandığı aşamada meydana gelir. Öte yandan tutuklama, kan dolaşımının kalbin durması ile durduğu anlamına gelir. Genellikle kalp ritmi bozukluklarından kaynaklanan bu olay ciddi sağlık sorunlarına neden olur.
Agonal solunumu olan hastalarda, beynin serbest bırakılmasından dolayı yaşam fonksiyonlarını yaşamaya devam eden hücreler, birkaç dakika boyunca bir solunuma neden olur. Aslında, bu durumu gören sağlık personeli hastanın iyi olduğunu ve tutuklanmadığını düşünebilir. Bununla birlikte, tutuklamanın ilk dakikalarında hastaların %40’ında agonal solunum gözlendiği bilinmelidir. Doktor, doktorun bu noktada yapması gereken durumun farkında değildir ve kardiyak arrest tedavisinin erken tedavisine başlar.
Hastada agonal nefes almayı anlamak
Agonal solunum bir doktor muayenesi ile teşhis edilebilir.
Kalp ritmi problemleriyle ilgili birçok problemden biri olan beynin oksijensiz kalması, geri dönüşü olmayan ve kalıcı hasara neden olabilir. Bu nedenle, tanı aşaması sırasında dikkate alınacak şeyler arasında;
Normal solunum oluşumu, hastadan cevap verme yeteneği, nefes derin ve yavaş olup olmadığı veya solunumun horlamaya benzediğini belirtin.
Ritim bozuklukları veya kazaları olan hastalarda, hasta bu tanıdan sonra yaşam destek birimine bağlanmalıdır. Erken müdahale sayesinde kalıcı olabilecek sorunlar önlenecektir.
Sık sorulan sorular
Agonal nefes alma ne zaman olacak?
Kalp kan pompalamayı durdurduğunda, oksijen beyne gitmez. Bu durumda, bazı beyin hücreleri yaşam aktivitesinde yaşamaya devam eder ve nefes alma benzeri bir solunum meydana gelir.
Agonal nefes alıyor?
Kalp ritmi bozukluğu olanlarda ve şiddetli kazalarda görülebilir.
Agonal nefes aldıktan sonra ne yapmalı?
Hastanın durumuna göre, yaşam destek birimine bağlanmalıdır.
Bir yanıt bırakın