Etol Fort Nedir – Sözlük Anlamı Ne?

Etol Kalesi nedir?

Etol Fort, aktif madde olarak etodolak içeren film kaplı tablet formunda bir ilaçtır. Etodolak, steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAID) grubundan bir ilaçtır. Bu ilaçların iltihabı, ağrıyı ve ateşi azaltıcı özellikleri vardır.

Etol Fort ne için kullanılır?

Etol Fort aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:

Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi kronik inflamatuar romatizmal hastalıklar Akut gut artriti Akut kas-iskelet sistemi ağrısı (örneğin bel ağrısı, boyun ağrısı, kas-iskelet sistemi travması sonrası ağrı) Ameliyat sonrası ağrı Dismenore (adet ağrısı)

Etol Fort Nasıl Kullanılır?

Etol Fort yetişkinlerde günde 2 defa 1 tablet (400 mg) olarak kullanılır. Tabletleri yemekle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.

Etol Fort’un Yan Etkileri

Etol Fort’un yaygın yan etkileri şunlardır:

Bulantı, kusma, hazımsızlık Karın ağrısı, ishal Baş ağrısı Baş dönmesi Yorgunluk

Etol Fort’un daha az görülen yan etkileri şunlardır:

Mide ülseri, mide kanaması Karaciğer hasarı Böbrek hasarı Alerjik reaksiyonlar (örneğin döküntü, kaşıntı, nefes darlığı) Beyin kanaması

Etol Fort’un çok ciddi yan etkileri şunlardır:

Mide ülseri, mide kanaması, beyin kanaması gibi ciddi kanama olayları Karaciğer yetmezliği Böbrek yetmezliği Alerjik reaksiyonlar (örn. anafilaksi)

Etol Fort Kullanımına İlişkin Uyarılar

Etol Fort’u kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamileyseniz veya emziriyorsanız Etol Fort’u kullanmayın. Mide ülseri, mide kanaması veya karaciğer veya böbrek hastalığı öykünüz varsa Etol Fort’u dikkatli kullanın. Etol Fort’u kan sulandırıcılar, kortikosteroidler veya ACE inhibitörleri gibi bazı ilaçlarla birlikte kullanırken dikkatli olun. Etol Fort’u kullanırken alkol almayın.

Etol Fort’un Etkileşimleri

Etol Fort aşağıdaki ilaçlarla etkileşime girebilir:

Kan sulandırıcılar (örneğin warfarin, heparin) Kortikosteroidler (örneğin prednizon) ACE inhibitörleri (örneğin kaptopril, enalapril) Diüretikler (örneğin furosemid) Lityum (depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç) Metotreksat (kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç) Siklosporin (kanser tedavisinde kullanılan organ ilaçları) kişiselleştirilmiş ilaç tedavisi (örneğin, CYP2C9 inhibitörleri, CYP3A4 inhibitörleri)

Etol Kalesi’nin saklanması

Etol Fort’u oda sıcaklığında (25°C’nin altında) saklayın. Etol Fort’u çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde saklayın. Etol Fort’un son kullanma tarihini kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullanmayın.

Etol Fort’un Yan Etkileriyle Başa Çıkmak

Etol Fort’un yaygın yan etkileri genellikle hafif ve kısa sürelidir. Bu yan etkilerden herhangi biri şiddetlenirse veya 7 günden fazla sürerse doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Etol Fort’un daha ciddi yan etkileri nadirdir. Ancak bu yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse derhal tıbbi yardım alın.

Etol Fort Kullanımından Kaçınılmalıdır

Etol Fort’u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Etodolac’a veya Etol Fort’un içerdiği diğer bileşenlere karşı alerjiniz varsa. Mide ülseri, mide kanaması veya beyin kanaması gibi ciddi kanama öykünüz varsa.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*