Beta Hcg Nedir – Sözlük Anlamı Ne?

BESYO nedir?

BESYO Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kısaltmasıdır. Ülkemizde 47 farklı üniversitede bulunan BESYO’lar, beden eğitimi ve spor alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere lisans eğitimi vermektedir. BESYO’lar üniversitelerin 4 yıllık eğitim süresine sahip lisans programları arasında yer almaktadır.

BESYO’ların Amacı Nedir?

BESYO’ların amacı beden eğitimi ve spor alanında bilgili, donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmektir. BESYO mezunları ilk ve orta dereceli okullarda beden eğitimi öğretmeni, olimpiyat evleri ve Spor Bakanlığına bağlı diğer kuruluşlarda spor yöneticiliği ve antrenörlük görevlerinde bulunabilirler.

BESYO’lara Nasıl Girilir?

BESYO’lara girebilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmek ve YKS’nin TYT ve AYT oturumlarından yeterli puanı almak gerekmektedir. BESYO’ların taban puanları her yıl değişmektedir. 2023 yılında BESYO taban puanları 140,00 ve üzeri olarak belirlendi.

BESYO’larda Hangi Bölümler Var?

BESYO’larda aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Antrenörlük Eğitimi Rekreasyon Spor Yöneticiliği Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Spor Bilimleri Egzersiz ve Spor Bilimleri

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, ilk ve orta dereceli okullara beden eğitimi öğretmeni yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler beden eğitimi ve spor alanında bilimsel bilgi ve beceri kazanırlar. Mezunlar ilkokul ve ortaokullarda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Koçluk Eğitimi Bölümü

Antrenörlük Eğitimi Bölümü farklı branşlarda antrenör yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenim gören öğrenciler spor bilimleri alanında ilgili branşlarda bilimsel bilgi ve beceri kazanırlar. Mezunlar ilgili branşlarda antrenör olarak görev yapabilirler.

Rekreasyon Bölümü

Rekreasyon Bölümü, insanların boş zamanlarını verimli ve eğlenceli bir şekilde geçirmelerine yardımcı olacak bireyler yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler rekreasyon alanında bilimsel bilgi ve beceri kazanırlar. Mezunlar farklı alanlarda rekreasyon uzmanı olarak çalışabilmektedir.

Spor Yöneticiliği Bölümü

Spor Yöneticiliği Bölümü spor alanında yönetici yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler spor yöneticiliği alanında bilimsel bilgi ve beceri kazanırlar. Mezunlar spor kulüpleri, federasyonlar, spor acenteleri gibi farklı alanlarda spor yöneticiliği yapabilirler.

Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü

Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü, engelli bireylere spor yapabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandıran bir bölümdür. Bu bölümde öğrenim gören öğrenciler engelli bireylerin egzersiz ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi ve becerileri kazanırlar. Mezunlar engelli bireylere yönelik egzersiz ve spor programları hazırlayan ve uygulayan uzman olarak çalışabilmektedirler.

Spor Bilimleri Bölümü

Spor Bilimleri Bölümü beden eğitimi ve spor alanında farklı disiplinlerde araştırma yapan bireyler yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler beden eğitimi ve spor alanında farklı disiplinlerde bilimsel araştırma yapabilmek için gerekli bilgi ve becerileri kazanırlar. Mezunlar üniversitelerde, araştırma merkezlerinde ve özel sektörde araştırmacı olarak çalışabilmektedir.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü beden eğitimi ve spor alanında teorik ve pratik bilgi ve beceri kazandıran bir bölümdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler beden eğitimi ve spor alanında farklı disiplinlerde çalışabilecek bilgi ve beceriyi kazanırlar. Mezunlar üniversitelerde, araştırma merkezlerinde, özel sektörde ve kamu kurumlarında farklı alanlarda çalışabilmektedirler.

BESYO’da Eğitim Almak İçin Gereken Nitelikler

BESYO’da öğrenim görmek için aşağıdaki niteliklere sahip olmak gerekmektedir:

İyi bir fiziksel yapıya sahip olmak Spora ve harekete ilgi duymak Bilimsel araştırmalara ilgi duymak İyi iletişim ve problem çözme becerisine sahip olmak Liderlik ve takım çalışması becerisine sahip olmak

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*