
Optive kavramını açıklamak için geçirgenliği tanımlamak gerekir. Geçirgenlik şeffaf veya geçiş ışık olarak tanımlanabilir. “Opak materyal nedir? Opak madde örnekleri nedir?” Soruları açıklarken, önce maddelerin türlerini geçirgenliğe göre açıklamalıyız. Herhangi bir malzemenin ışığı geçip geçmediğine bağlı olarak, öğeler üçe ayrılır:
Şeffaf maddeler şeffaf maddeler
Şeffaf maddeler ışığın parçalanmadan arkaya geçmesini sağlar. Yarı saydam maddeler, ışığın bir kısmının dağıldığı maddelerdir. Yani, ışığın şiddeti azalır ve ilerler. Geçirgenlik boyutları makroskopik ölçeklere göre belirlenir. Makroskopik, büyük, ölçeklerde hafif şiddet fotonlar üzerinde ölçülür. Fotonlara ışık birimleri olarak adlandırılabilir. Foton kavramı kuantumda, elektromanyetik alanların incelenmesinde ve ışınları ölçmeyi mümkün kılan kalıp olarak kullanılan bir parçacık olarak açıklanabilir.
Işığın geçirgenliği formülü: Snell Law
Snell Yasası
Tüm maddelerin Snell Yasası’nın takip edilmesi ile şeffaf olması mümkündür. Snell Yasası, gelişin ve kırılma açılarının sürekli bir matematiksel formülüdür. Snell yasasına uygun ışınlar, düz ve kırılmadan maddelerden geçer. Ek olarak, malzemeden geçen ışığın bir görünümü vardır. Tıpkı gölgelerin oluşumu gibi, ışığın görünümü şeffaf maddelerle mümkündür. Gökkuşağı aynı şekilde oluşur. Yarı saydam maddelerin Snell Yasasına uymak ve aynı zamanda ışığın dağılmasını desteklemek zorunda değildir. Opak maddeleri ışığın tamamen dağıtılmasına izin verir. Bir duvar gibi düşünebileceğiniz opak malzemeler ışık tutmaz.
Geçirgenliğe göre maddeler
Şeffaf maddeler genellikle tek bir renge veya çoklu renklere sahiptir. Bu şekilde, ışığın kırılmadan geçmesi için uygun zemini oluşturur. Opak maddeleri genellikle ışığı emen renklerdedir. Böylece ışığı emerler. Yaz aylarında, bu yüzden siyah bir t -shirt daha terli ve hafif giysilerin tavsiyesi. Ek olarak, ışığın kırık açısı birkaç farklı faktöre bağlıdır. Bu faktörler genellikle:
Yapısal faktör faktörü bozuklukları (boşluklar, çatlaklar gibi)
Opak malzeme örnekleri
Opak malzeme örnekleri
Opaky malzemeleri genellikle mattır. Opaky malzemelerine genellikle doğada karşılaşılır. Örneğin, gizlenirken arkada veya arkada saklayabileceğiniz maddeler -ve -eek opak maddelerin örnekleridir. Ya da diğer taraftan, sıvının görünümü ile tahmin edemediğiniz gözlükler opaktır. Ahşap, seramik, porselen ve kil; Su ve cam gibi bazı ışığı yansıtırken, diğer kısmı geçen diğer maddelerin aksine, IE ışık geçirmez. Opak malzemelere verebileceğimiz diğer örnekler aşağıdaki gibidir:
Karton ve karton ceketlerin ceketindeki camdan dolayı ışığı yansıta ve geçirmesine rağmen, Saathelk, arka veya duvara ışık iletmediği için
Opak kelimesi nereden geliyor?
Türkçe’de Opak kelimesi ilk olarak 1958’de bulundu. Fransızlardan Türkiye geçen kelime Fransızca ve opak. Opak; Fransızca şeffaf değil demektir. Orijinal Latince’ye uzanır ve Latin Opacus kelimesinden opak olarak gelişir. Opacus “gölgeli, karanlık” anlamına gelir. Türkçe’nin serbest dernek aracılığıyla Fransızlardan kazanıldığı düşünülmektedir.
Katılar neden ışık geçirmez?
Katılar neden ışık geçirmez?
Katıların ışığı dağınık bir yansıma ile geçmemesinin nedenini açıklayabilir. Katıların yüzeyindeki her yöne ışığın dağılımına dağılmış yansıma denir. Işığın yayılması, IE çatlak ve boşluk için bozukluk gibi yapısal durumların olmaması gerektiğini belirtti. Bozukluk, katı maddeleri oluşturan ve ışığın rahatlığının kolayca geçmesi için gerekli ortamı önleyen mikroskobik maddeler dizisinde yapısal bir bozukluktur. Parçacık ve boşluklu katılar, dağınık bir yansıma yaparak ışığı geçmez.
Sıvılar ve katılarda ışık geçirgenliği nasıl belirlenir?
Işığın nesne yüzeyine yansıması, beyne düşmenin ve görünür olmanın temelini oluşturur. Yani, gözün görsel işlevi ışıkla ilgilidir. Bu nedenle, ışığın dağılım yolunun incelenmesi, işlevsellik yöntemini ortaya koymaktadır. Bunu sıvı ve katı ayrımdan örneklemek mümkündür. Daha önce de belirtildiği gibi, dalga boyutu, ışığın malzemeler üzerindeki dağılımını ve geçirgenliğini etkiler.
Sıvıların ve katıların geçirgenliğinin belirlenmesi dalga boyutuna ve bu boyutun boyutuna bağlıdır. Işığın görünürlüğü, fizik alanında ve Brown hareketi ve frekanslarla ayrıntılı olarak ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Sonuç olarak, karmaşık ölçüm sonuçları ile tanımlanabilen ışık geçirgenliği kavramı, katıların ışığı geçmediğini açıklar. Bu şekilde, Türkçe opak dediğimiz ışık geçirgenliği somutlaşmış ve açıklığa kavuşturulur.
Bu tür içerik okumaktan hoşlanıyorsanız, bilim sayfamıza bir göz atın.
Bir yanıt bırakın