Dojo Nedir? Dojoda Eğitim Nasıl Verilir?

Tüm Asya dövüş sanatlarının uygulandığı alanlara Dojo denir. Dojo, tüm Budo Arts’ın işletildiği açık veya kapalı siteleri kapsar. Tarihi Japonyo’ya dayanan sosyal ve geleneksel bir kültür olarak adlandırılır. Daha ayrıntılı bilgi almak için “Dojo nedir?Makalemizin geri kalanını okumayı merak eden insanlara tavsiye ediyoruz.

Normal bir okul yeni bilgi vermeyi amaçlarken, Dojo’nun amacı Izeses’i yeni bir isme dönüştürmektir. Dojo’nun üyeleri savaşmayı ya da savaşmamayı düşünmemelidir. Daha fazla ulaşmaya ve savaşın anlamını anlamaya çalışırlar.

Dojo eğitimi nedir?

Dojo da eğitim yerinin adıdır.

Dojo’da, kişi onları kontrol etmeyi ve disiplin altında tutmayı öğrenir. Kendisini hem fiziksel hem de zihinsel olarak gözlemlemeye ve arındırmaya çalışır. Dojo’ya giden insanlar korkuları, alışkanlıkları ve zayıflıklarıyla doğrudan bir ilişki kurarlar. Onu kısıtlayan engellere karşı savaşır. Diğer kişiyi düşmanı olarak değil, kendini tanımaya ve anlamaya çalışan bir arkadaş olarak görür.

Bu noktada, “Dojo nedir?” Söylendiğinde, önce akla geliyor ve Deshi. Bir kişinin Deshi olarak kabul edilmeden önce özgür bir ruhu olmalı ve Dojo tarafından uygun görülmelidir. Bu amaçla, masa adayı Nyunansshin’in tutumunu benimsemek zorunda. Deshi olmak için egonuzu tamamen Sensei’ye bırakmalısınız. Dojo’da spor yaparken takip edilmesi gereken bazı kurallar var. Bu kuralların çoğu gelenekseldir.

Dojon’un kuralları nelerdir? Dojo eğitimi nedir?

Japon dövüş sanatlarıyla ilgilenen insanların zihninde “Dojo nedir? “ ve “Dojo’nun kuralları nelerdir?” Sorular dönüyor olabilir. Japon savaş sporlarına Dojo denir. Bu nedenle, sporun inşasında ve başlangıcında izlenmesi gereken bazı geleneksel kurallar vardır. Kuralların çoğu saygı ve oyun üzerine belirlenir. Bu kurallardan bazıları aşağıdaki gibidir:

Dojo tarlasına girer girmez, dojo merkezini selamlamalısınız. Aikido elbiseleri her zaman temiz tutulmalıdır. Çalışma sırasında mücevher ve benzer şeyler olmamalıdır. Dojo temizlemek zihni ve kalbi temizlemekle aynı değerdir. Çalışmaya devam etmeye saygısızlık denir. Size bir soru demek yerine size uygun zamanda gitmelisiniz. İstenmediği sürece selam verilmez. Herhangi bir sakatlık veya rahatsızlık durumunda, Sensei’den izin alınarak belirlenebilir. Alkol sırasında çalışmak kesinlikle yasaktır. Ayakkabı veya terlik çalışma alanına girilemez. Geç olması durumunda, tatemi karşılanır ve seiza pozisyonu verilir ve beklenmektedir. Sensei her ne kadar selamladığında ve derse girmeye izin verdiğinde, katılabilirsiniz. Aski ve yeni sporcular birbirlerine saygıyı korumalıdır. İş sırasında derin bir sessizlik sağlanmalı ve teknikler dinlenmelidir.

Dojo kuralları hem Japonya geleneğinin hem de duyu değerlerine saygı duymayı önemsiyor.

Dojoda’da hangi sporlar var?

Samuray dojo eğitimlerinden biridir.

Dojoda, Japon kültürünün çoğu spor şubesinin dersleri verilir. Ancak, Japon dövüş oyunlarının çalıştığı alanlara Dojo denir. Dojoda’nın ana spor dalları aşağıdaki gibidir:

Aikidosamurayjudokarekendokarat-Dokyudo

Japon dövüş sanatları eğitimlerinin en önemli özelliği yoğun disiplin ve saygı vermektir. DeShi’nin algısına sonsuz saygının spor şubesinde anlamı vardır. Bu eğitimlerde fiziksel çalışmaların yanı sıra zihinsel çalışmalar da vardır. Egoslarını disiplinlerinin altında tutmayı öğretirler. Bunun için onları egolarının ustalarına, Sensei’ye emanet ederler.

Sporla ilgileniyorsanız, daha fazla bilgi için spor kategorimizi takip etmenizi öneririz.

Sık sorulan sorular

Dojo ne anlama geliyor?

Dojo’nun sözü “Yolun yeri” anlamına gelir.

Dojo eğitimi ne anlama geliyor?

Japon kültüründe spor öğretimi ve bu alanlarda tekniklerdir.

Dojo bölgesi nedir?

Eğitimlerin verildiği alandır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*