Dudak Titremesi Neden Olur? Hangi Doktora Gidilmeli?

Birçoğumuz dururken dudak titremesiyle karşılaşabiliriz. Bu bazen birkaç dakika içinde geçebilir ve bazen birkaç gün sürebilir. Çoğumuzla ilgilenen dudak titremesi hakkında size bilgi vermeye karar verdik. İçeriğimizde, dudak titremesinin nedenleri ve bunun için neler yapabileceğimiz hakkında konuşacağız. Daha sonra, dudak titremesine neden olur mu? Eğer hazırsanız, başlayalım.

Dudak titremesine neden olur mu?

Dudak titremesi olarak bilinen dudak seğirmesi, kasların dudak içinde ve çevresinde istemsiz kasılmasıyla gerçekleşir. Üst ve alt dudağın titremesi her ikisinde de görülebilir. Fiziksel ve psikolojik olarak dudak titremesinin birçok nedeni vardır. Şimdi dudak titremesine neden olabileceği tek tek konuşacağız.

Yüz spazmı

Yüz spazmının sonucu dudak titremesi olabilir.

Stres ve yorgunluk nedeniyle yüz spazmı meydana gelebilir. Bu aynı zamanda dudaklarda titremeye neden olur. Ek olarak, bir tümörden yüz spazmı meydana gelebilir. Aynı zamanda herhangi bir sebep olmadan meydana gelen bir durumdur. Bir doktora ulaşılması gerekir çünkü uzun vadeli dudak titremesi ve farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir.

Yüz felç

Yüz felci, farklı nedenlerle yüz sinirlerine zarar vermenin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Yaygın semptomlar arasında dudak titremesi, yüz şişirme ve göz kapağında azalma vardır. Buna ek olarak, yüz felci konuşma bozukluğuna neden olabilir. Sebebin ne olduğunu açıkça öğrenmek için bir doktora giderek tedavi edilmek çok önemlidir.

Temel titreme

Dudağın seğirmesinin bir başka nedeni, temel titremeler gibi histerik titremeler olabilir. Çeşitli ilaçların kullanımı bu titremelerin yanı sıra stresle ilişkili olabilir. Ek olarak, temel titremeler sadece dudak seğirmesine değil, aynı zamanda vücudun diğer kısımlarındaki kas kasılmasına da neden olabilir. Genellikle 60 yaşın üzerinde görülür ve uzman bir doktora ulaşılmalıdır.

Parkinson

Parkinson hastalığının sonuçlarından biri dudak titremesidir.

Parkinson hastalığı, beyin nöronlarının disfonksiyonunun neden olduğu bir hastalıktır. Kroniktir ve zamanla ilerleyen bir hastalıktır. Parkinson da üst ve alt dudağı etkileyebilir. İlerledikçe, dudak tremoru uyurken, yemek yerken ve başka birçok eylem gerçekleştirirken ortaya çıkabilir.

Tikler

Dudak kaslarında oluşan bir tik nedeniyle dudak titremesi meydana gelebilir. Aslında, tikler çoğunlukla çocuklukta görülür ve yaş ilerledikçe geçer. Bununla birlikte, bazen hayat boyunca devam ettiği bilinmektedir. Genel olarak, stres faktörünün kene neden olduğu dudak titremesi üzerinde bir etkisi vardır. Kene nedeniyle uzun vadeli bir titreme meydana gelirse, bir doktora ulaşılması gerekir.

Tourette Sendromu

Tourette sendromu bir nöropsikiyatrik bozukluktur ve dudak titremesi meydana gelebilir. Özellikle, 3-9 yaşları arasındaki belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Dudak seğirmesinin yanı sıra, ses, omuz sallama, yanıp sönme gibi çeşitli semptomlar da meydana gelebilir. Şiddetinden dolayı çeşitli tedavi yöntemlerine sahip bir hastalıktır.

Digeorge Sendromu

22 Kromozomların neden olduğu genetik bir hastalıktır. Genel olarak, tekrarlayan hastalıklar, -uth olmayan pamukçuk, morarma gibi birçok semptom ortaya çıkabilir. Nadir bir hastalıktır ve dudak titremesine neden olur. Konjenital kalp hastalıkları olan bu hastalık için kesin bir tedavi yoktur.

MS hastalığı

Beyin ve omurilik ile hastalığa bağlı bir hastalık olan MS, dudak titremesine de neden olabilir.

Dudak titremesine neden olan bir başka hastalık MS’dir. Beyin ve omurilikte bulunan koruyucu kılıf hastalığıdır. Bir saldırıda ve saldırı olmadan görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu hastalıkta, saldırılar, kişi ve dengede bulunmayan zayıflık gibi saldırılar meydana gelebilir. Ek olarak, hastalık her insanda farklı ilerler. Dudak seğirmesine neden olmanın yanı sıra, bulanıklık, yorgunluk ve depresyon gibi semptomlara da sahiptir.

Sezirmeler olarak

ALS, nadir kas hastalıklarından biridir ve gönüllü kas hareketlerine zarar vermesinden kaynaklanan nörolojik bir hastalıktır. İlerici bir hastalık olduğundan, zamanla daha da kötüleşebilir. Tedavi araştırması devam etmesine rağmen, şu anda net bir tedavi yoktur. Dudak seğirmesine ek olarak, yürüme, konuşma problemleri ve yutma problemlerinde zorluk gibi birçok semptom verir. Gelecekte kas kütlesinde azalmaya neden olabilir.

Dudak titremesinin diğer nedenleri

Dudak titremesi için yukarıdaki önemli ve kesinlikle tedavi edilen bozukluklardan bahsettik. Bununla birlikte, dudak titremesinde sadece bu nedenler etkili değildir. Bunların dışında, aşağıdaki koşullar dudak titremesinde de etkilidir.

Stresligrocery ve Yorgunluk Kullanışlı Alkol Tüketimi veya Stub gibi alkol yoksunluğundan veya öfkeden yoksun bırakılmış

Görüldüğü gibi, dudak titremesinin birçok farklı nedeni vardır. Peki, bu titremeyi geçmek için ne yapılabilir?

Dudak titremesi için iyi olan nedir?

Dudak titremesini önlemek için kahve tüketimi azaltılmalıdır.

Eğer aşırı değilse, dudak titremesine farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Beslenme düzeni, ne yediğimiz, içiyoruz ve diğer birçok durum dikkate alınmalıdır. Bu durumu yaşıyorsanız ve fiziksel bir rahatsızlığınız yoksa, aşağıdakilere dikkat etmenizi öneririz:

Çok fazla kahve tüketiminden kaçının. Alkol tüketmeyin. Belirli zaman aralıklarında dengelenmeye dikkat edin. Kan testi yapın ve eksik vitaminleriniz varsa doktorunuza danışın.

Hayatınızda yaptığınız küçük değişiklikler genellikle içinde yaşadığınız dudağın titremesini harcayacaktır. Hayatınızı daha dengeli yaşadığınızda, bu tür birçok sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Ancak, dudak titremesi geçmez ve uzun sürmezse, kesinlikle bir uzmana gitmelisiniz. Çünkü bu durumda fiziksel bir bozukluk olabilir. Peki, hangi doktora dudak titremesine danışmalısınız?

Dudak titremesi nedeniyle hangi doktor alınmalıdır?

Dudak titremesi uzun süre devam ederse veya devam etmezse, nöroloji bölümüne ulaşılmalıdır. Bu şekilde, nörolojik bir durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı anlaşılabilir. Durum gerekli testler ve tedavilerle önlenebilir. Bununla birlikte, nedenine bakılmaksızın doktorunuzun önerilerinden şaşırmamalısınız. Ayrıca ilaç verildiğinde düzenli kullanıma dikkat etmelisiniz.

Buna ek olarak, daha önce bahsettiğimiz gibi, dudak titremesi psikolojik olarak ortaya çıkabilir. Tüm bunlara sahip değilseniz ve fiziksel bir sorununuz yoksa, dudağınız sık sık titriyorsa bir psikiyatrist veya psikologa gidebilirsiniz. Bu stres veya öfke problemlerinden kaynaklanabilir. Bu nedenle, gerekirse, ilacı kesintiye uğratmamalı ve uzmanınızın terapilerde söylediklerini uygulamaya devam etmelisiniz.

Sık sorulan sorular

Dudak titremesine neden olur mu?

Dudak titremesi, dudak kaslarının ani ve istemsiz kasılmasıyla meydana gelir. Yaş ve cinsiyet, bildirimden bağımsız olarak herkesin karşılaşabileceği bir rahatsızlıktır.

Dudak Tremor nasıl geçer?

Dudak titremesini geçmek için aşırı kahve ve alkol tüketimi ve düzensiz uykudan kurtulmak gerekir. Ancak, sorun hala devam ederse, bir uzman tartışılmalıdır.

Hangi doktor dudak titremesine gitmeli?

Dudak titremesi problemini çözmek için bir nörologla görüşülmelidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*