
İçinde yaşadığı çevreyi güzelleştirme arzusu, insan yapısında var olan bir dürtüdür. Bir parçası olduğumuz doğadan vazgeçemeyen ve doğal dekorasyon fikirlerini sevenler için, her yerlerin en güzel süsü bitkilerdir. Yemyeşil ve çeşitli yapraklar, renkli çiçeklerle, yaşadığımız yerde evlerimizi, ofislerimizi ve çiçeklerimizi seviyoruz. 15 bitki arasında evlerimizde, ofislerimizde ve bahçelerimizde çiçeklerimizi seçerek uzun yıllar birlikte olmayı planlayabiliriz. En çok tercihlerimizi etkileyen tüm türler için iç/dış mekan, hafif seven, bakım kolaylığı gibi kriterlere ek olarak. Yıllarca sizinle birlikte olabilecek bitkileri kolayca önemsemek ve tanıtmanızı istiyoruz. En kolay bakım ile, her sezon bahçelerinizi, balkonlarınızı ve işyerlerinizi neşelendirebilirsiniz.
Kaktüs
Kaktüslerin bakımı çok kolaydır.
Hem dışarıda hem de iç mekanlarda kolayca büyüyen yüzlerce farklı kaktüs çeşidi vardır. Genel olarak, su ve su arasındaki hoş olmayan kaktüsler güneşten ve soğuktan olumsuz etkilenmez. İyi bir özenle, birbirinden özel çiçeklerin açılmasına tanık olabilirsiniz.
Süktü
Sukulents sıcak ortamlarda yaşar.
Sıcak iklimi seven sukulents aşırı soğuktan korunmalı ve çok küçük sulama yapılmalıdır. Bakımı ve çoğalması çok basit olan sukulents, yeri sevdiğinde, tencere ve çiçek çiçek açarlar.
Aşk merdiveni
Aşk çok fazla su sevmez.
Bir iç bitki olan Love Ladder, nemli ve yarı gölgeli ortamlarda sağlıklı gelişir. Kolay bakıma ek olarak, yaprakların orijinal şekli nedeniyle evlerde tercih edilir. Çok fazla su sevmiyor, ama düzenli olarak sulanmayı seviyor.
Deve
Deve tabanı birçok insanın favori ev bitkisidir.
Tropikal iklime ait olan bu bitki, güzel yaprakları olan mekanlarımıza sıcak bir atmosfer katıyor. Soğuktan korunduysanız ve düzenli olarak suya sahip olduğunuz deve tabanınıza büyük bir yer sağladıysanız, sizi tatmin edecek iyileştirme sağlar.
Paşa Kılıç
Paşa’nın kılıcı Peygamber’in kılıcı olarak da bilinir.
Evde olmak için hayırlı olduğuna inanılan Paşa Kılıcı, susuzluğa dirençli ancak aynı zamanda aşırı sulamaya duyarlı bir bitkidir. İç mekanlarda hava temizleme özelliği nedeniyle çok kabul edilir ve yatak odaları ve ofis gibi ortamlarda bol miktarda görünür.
Beyaz Yelken Çiçeği
Beyaz Yelken Çiçeği gölgeli ortamları sever.
Nem ve ısıyı seven beyaz yelken çiçeğine Barış Çiçeği de denir. Yarı gölgeli ortamlarda kolayca büyür. Yarı gölgede bir odada güneşe ulaşacağından, dengeli büyümesinin haftada bir kez büyümesine izin verecektir.
Sardunya
Sardunum görüntüleri oldukça estetiktir.
Yüzlerce farklı tür, çeşitli yaprak ve renkli çiçek çeşitleri iç veya dış mekanda kolayca yetiştirilebilir. Hafif veya orta derecede güneşe sahip bir ortamda, yaz aylarında çiçeklerini açar. Bakım ve üreme zahmetsizdir.
Begonya
Begonya çiçeklerinin birçok farklı rengi var.
Çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duymayan Begonias, evinize, işyerinize, balkonunuza ve renk çiçekleri ve kolay bakım ile bahçelerinize güzellik katar. Toprağı ışık alan ancak doğrudan güneş ışığı görmeyen bir yerde yetiştirdiğinizde, toprağı yetiştirdiğinizde size tüm güzelliğini sunacaktır.
Şerit çiçeği
Şerit çiçekler nemli ortamlar gibi.
Genel olarak, evleri süsleyen şerit çiçeği, sıcaklığı sevdiği için ılıman alanlarda bahçede de olabilir. Yüksek oksijen üretimi ve kolay bakımı nedeniyle, birçok yerde karşılaşabilirsiniz. Şerit çiçeğinizi hava akımlarından korur ve toprağınızı nemli tutarsanız yüksek verim elde edebilirsiniz.
Telgraf çiçeği
Bazı telgraf çiçek türleri de mor renge sahip olabilir.
Çizgili, beyaz, yeşil yaprakların görsel güzelliği ve kolay bakımı ile tercih edilen telgraf çiçeği, sabah ve akşam güneşini sever. Bol sulamayı sevmeyen bu bitkinin toprağını yeterince nemli tutmak gerekir.
Noel çiçeği
Noel çiçeklerinin yeni yıl dekorasyonlarında sık sık kullanıldığını görebilirsiniz.
Bu ismi aldı çünkü yeni yılın yakınında eşsiz güzelliğini sergiledi. Kışın yaz sıcağını sevmeyen Noel çiçeğini güneşlenebilirsiniz. Yaz aylarında, düzenli olarak sulamaya dikkat edin ve toprağı istediğiniz zaman nemli tutun.
Fars Kalkanı
Pers Shield’in etkileyici bir görünümü var.
Pers kalkanının, yeşil ve gümüşe dönen etkileyici yaprakları ile çevreye renk katan sıcaklık ve neme ihtiyacı vardır. Toprağın sürekli nemli kalmasını sağlamak gerekir. Açık havada yetiştirilirse, düşük sıcaklıklara dayanmak mümkün olmayacaktır.
Dikenli taç
Dikenler çok düşük sıcaklıklarda bile hayatta kalabilir.
Tırmancı çalı formundaki dikenlerin çiçekleri benzersiz bir görsellik sunar. Bahçede -10 dereceye dayanabilen bu bitki, bitkinin normal ve düşük sulamasının ömrünü uzatacaktır.
Difenbahya
Difenbahya hemen hemen her evde bulunur.
Sarı yeşil desenli yaprakları ile çok popüler bir tropikal iç bitkidir. Bakımı oldukça kolay. Gelişme, daha az esintili, alçak güneş, çok soğuk olmayan bir ortamda iyi devam edecektir.
Dua Çiçeği
Dua çiçeği aynı zamanda düşük sıcaklıklara dayanabilen bir bitkidir.
Gece, yapraklarının şekil değişimi nedeniyle dua çiçeği adını aldı. Yaprak desenleriyle takdir ve dikkat çeker. İç mekanlar için uygun olan bitki, en düşük 18 derece sıcaklıkta en güzel renkleri alacaktır.
Tüm çiçeklerinizin kolay da olsa toprak ve saksılar için uygun olduğundan emin olmalısınız. Budama ve üreme gibi saksıların değişmesi için uygun süreleri çevirebilirsiniz, istediğiniz yeri kendiniz için özel bir çiçek bahçesine dönüştürebilirsiniz.
Bitkilerin birçok kullanım alanı vardır. Bitkisel çaylar bunlardan biridir. Bitkisel çayları seviyorsanız, kış çayı malzemelerinin ve kış çayı içeriği nelerdir? Makalemizi okuyabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın