Anne Karnında Bebek Acıkınca Ne Yapar?

“Bebek rahmde aç olduğunda ne yapar?” Soru, özellikle hamilelik sırasında en meraklı sorunlardan biridir. Bebek ve anne, kordon bağı ve plasenta ile birbirine bağlıdır. Bağlı olduklarından, bebeğin yemeğinin sürekli gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Plasenta, göbek kordonundan anneden vitamin, mineral ve oksijen alır ve bebeğe teslim eder. Bebek gelişimi için çok önemli olan plasenta sayesinde, bebeğin aç diye bir şey yok.

Annenin beslenmesi hamilelik sırasında dengeli ve sağlıklısa, bebeğe ulaşmak için vitaminler ve mineraller çok yararlı olacaktır. Hamilelik sırasında plasenta ve göbek kordonu gelişmeye devam eder. Bu iki geçici organ bebeğin beslenmesinin yanı sıra bir ek faydaya sahiptir. Anneden alınan vitaminlerin, minerallerin ve diğer besinlerin zararlı kısımlarını ayırır ve anneye gönderir.

Bebek plasentadan ne zaman besleniyor?

Bebeğin plasentandan ne zaman beslendiğini merak ediyorsanız, içeriğimizi okumaya devam edin.

“Bir bebek rahmde nasıl yer?” Merak ediyorsanız, içeriğimizin devamını okumalısınız. Hamilelik sırasında, anne yedikten sonra vücutta ayrılan besinler kanın içine karışır. Plasenta; Kan ile karıştırılmış kalsiyum, vitaminleri ve mineralleri bebeğe götürür. Çeşitli besinler kanla çıkarıldığından, bebek kordondan beslenir. Bu aşamada, doğumdan sonra farklı bir diyet vardır.

Plasentanın ana görevi bebeği beslemek olduğundan, anne depoladığı besinleri kullanarak bebeğe öncelik verir. Bu geçici organ bebek için hayati önem taşır. Sadece beslenme için değil, aynı zamanda bebeğin büyümesi ve gelişmesi gereken hormonların üretimi. Bebeğin doğumundan yaklaşık 1 saat sonra vücudu bırakan bu geçici organ, doğumdan bir kilo civarında olabilir.

Bebeğin rahmde nasıl beslendiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın!

Beslenme ve bebek sağlığı

Rahimdeki plasenta yoluyla beslenen bebeklerin sağlıklı olması için çeşitli faktörlerin etkili olduğu bilinmektedir. Bu faktörler arasında;

Genetik faktörler, sosyo-ekonomik durum, önceki hamilelik ve yeni, zararlı maddeler ve hamilelik sırasında ilaç kullanımı, anne kan basıncı arasındaki zaman.

Tabii ki, en önemli faktör annenin beslenmesidir. Bir yiyecek olarak vücuda aldığı her şey doğrudan kan yoluyla bebeğe geçer.

Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişiminde herhangi bir sorundan kaçınmak için anneler tüm yiyecekleri düzenli olarak almaya çalışmalıdır. Sebzeler ve meyveler iyice yıkanmalı ve tahılları yıkamaya dikkat etmelidir.

“Bebek rahmde aç olduğunda ne yapar?” Konuları için kızartma yerine ızgarayı tercih etmesi gereken anneler de yağlı et ve tavuk ürünlerinden kaçınmalıdır. Kafein gibi zararlı maddelerin plasenta yoluyla bebeğe geçtiği ve bu maddeyi içeren içeceklerden mümkün olduğunca kaçınılması unutulmamalıdır.

Zararlı yiyeceklerden kaçınmak önemlidir. Ancak, beslenmeye dikkat edilirken natürmort tercih edilmemelidir. Mümkün olduğunca yürümek kan dolaşımını daha aktif hale getirecektir. Bebeği kan yoluyla ve doğru bir şekilde beslemek için doktorların tavsiyesi ile bazı egzersizler yapılmalıdır.

Rahimdeki bebek ne gelişir?

Rahimdeki bebeğin ne geliştiği konusuna hükmetmek önemlidir.

“Bebek rahmde aç olduğunda ne yapar?” Soruya ayrıntılı cevaplar verdik. Şimdi bebek gelişimi için neler yapılması gerektiği hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Bekleyen anne, bebeğinin sağlıklı bir gelişimi için yediği yemeğe dikkat etmelidir. Çeşitli seçeneklerden yararlanmalı ve tek tip beslenme seçeneklerinden kaçınmalısınız.

Anneler, özellikle bebekleri için çok yararlı olan folik asit alımına dikkat etmelidir. Protein, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve omega-3 tüketilmesi gereken gıdalar arasındadır. Et ve baklagillerin öneminin hem ana sağlığa hem de bebek gelişimine katkıda bulunduğunu bilmelisiniz.

Hamilelik sırasında nasıl beslenmeli?

Her gün bir yumurta yenilmeli ve yeşil yapraklı sebzeler tüketimi artırılmalıdır. Fındıklar yiyecekle tüketilmeli ve süt ve yoğurt kullanımı arttırılmalıdır. Deniz ürünleri tüketiminde yüksek cıva içeren balık ürünlerinin yenilmesi zihinsel gelişim için büyük faydalar sağlar.

Anneler mümkün olduğunca sık ve sağlıklı beslenmelidir. Amaç, her gıda kaynağından yeterince almaktır. Herkes için bol su içme ihtiyacını karşılamak büyük önem taşımaktadır.

Annenin sağlıklı beslenmesi sayesinde bebekler de daha sağlıklı gelişecektir. Bu durumda, hamilelik sırasında veya sonrasında karşılaşılabilecek sağlık sorunları en aza indirilecektir.

Bu içeriği beğendiyseniz, Neden makalemizi incelediğinizden emin olun, bebeğin kalp atışının neden rahimde yükseldiğini ”!

Sık sorulan sorular

[toggle title=”Bebek İlk 3 ay Anne Karnında Nasıl Beslenir?” state=”close”]Bebekler hamilelik süresi boyunca anneden plasentadan beslenir.[/toggle]

[toggle title=”Anne Karnındaki Bebek Nasıl Beslenir?” state=”close”]Plasenta, anneden göbek ile vitaminleri, mineralleri ve diğer besinleri beslemelerini sağlar.[/toggle]

[toggle title=”Hamile Annenin Yediği Yemek Bebeğe Ne Zaman Ulaşır?” state=”close”]Annenin yediği besinler, sinek ve kanla karıştırıldıkça bebeğe ulaşır. Özellikle yemek yedikten sonra, bebeklerde artan kan şekeri nedeniyle daha fazla hareket var.[/toggle]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*