
Vahşi, Birinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra başlayan dönemin önemli olaylarını ve neler olduğunu açıklar. Yazar, güçlü kalemiyle tanıdığımız Yakup Kadri Karaosmanoğlu’dur. Bugün, bu Çür’e vahşi kitap özeti, karakterler ve analiz dahil ettik.
Anadolu’da, aynı zamanda çok fakirleşen insanların yaşamları da kendi kaderine bırakılan insanların yaşamları incelenir. Savaş sırasında kolunu kaybeden Ahmet Celal’ın gözünden, eleştirel bir dilde insanlar ve insanlar arasındaki farkları okuduk.
Vahşi kitap konusu
Vahşi kitap, Anadolu’ya giden bir Ahmet Celal’in hikayesini anlatıyor.
Vahşi kitap konusu Zorluklarda yaşamaya çalışan bir insanların hikayesi olduğunu söyleyebiliriz. Savaşta uzuvunu kaybeden bir askerin duyguları etrafında şekillenen hikaye, büyük eleştirilerle aktarılıyor. Yabancı askerlerin İstanbul’daki zayıf devlet ve çeşitli işkenceler yapmaları nedeniyle ülkede seyahat ettikleri gerçeği Ahmet Celal tarafından çok üzülüyor.
Mehmet Ali köye gitmeye karar verir
Vatan için bir şeyler yapmak istemesine rağmen, tek kolu nedeniyle kendini aciz hissediyor. İstanbul’un karmaşık durumundan kurtulmak ve kendi düşüncelerinden kurtulmak için askerleri arasında bulunan Mehmet Ali köyüne gitmeye karar verir. Mehmet Ali ile köye ulaşırlar. İlk andan itibaren duygusal değişiklikler yaşamaya başlar. Akıllarında farklı sorular ortaya çıkmaya başlar ve insanları geldikleri yere rahatsız edeceklerine inanırlar. Mehmet Ali’nin annesi ve erkek kardeşiyle tanışır. Sonra onun için ayrılmış odaya yerleşir.
Vahşi Kitap Özeti Gördüğünüz gibi, Ahmet Celal ilk olarak köylü tarafından karşılandı. Köylüler ona bir jandarma, not defteri veya devlet tarafından gönderilen gizli bir pozisyonu düşünüyorlar. Bununla birlikte, bu fikirleri tanındıkları gibi bıraksalar da, kahramanımız ırkıyla ona baktıklarını ifade ediyor. Bu köye giderken kurduğu hayaller arasında yer alan köylü ile ilgilenme arzusu asla gerçekleşmez.
İstanbul’dan gelmesi, her gün traş olması ve hatta dişlerini fırçalaması garip. Köylülere göre, bir dağ köyünde bu kadar iyi görünmeye gerek yok. Ayrıca bir takma adın farklı yerlerden gelmesine neden olur. Buna “Yaban” olarak adlandırılmaya başladı. Savaş döneminin devam etmesi nedeniyle Mustafa Kemal ve halkın direnişi hakkında konuşmak istemesine rağmen, onu ciddiye almayacak. Çünkü daha fazla entelektüel ve köylülerle uyumlu değil.
Vahşi ve İmkansız Aşk
Vahşi kitap özeti, Ahmet Celal, köylünün duyarsızlığının üzüntüsünü görmek için yeterli olabilir. Üzüntüsünü dağıtmak için dolaşırken, köyde gördüğü bir kadına aşık olur. Onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söylüyor. Ancak kadın “Vahşi ve asla evlenmek istemediğini söylüyor.
Köye gelen şeyh ile çelişkili köylüler tarafından karşılanmadı. Buna ek olarak, orduya geri dönen Mehmet Ali, daha kısır bir kardeşin geride kaldı. Ahmet Celal bu durumdan da sorumludur. Evi terk eder, böylece sorunlar büyümez ve Süleyman adında biriyle yaşar. Solomon karısı tarafından aldatılan bir adam. Ancak Ahmet Celal bu sorunları asla açmadı. Yine de, zamanla Suleyman’a kötü davranır ve evi terk eder.
Ahmet Celal’ın ev işlerine yardım eden kadını Hasan adında bir yeğeni var. İyi -kalpli ve saf, bu çocuk düşmanlar tarafından işkence görür, ancak ölmez. Bu durumda, Yunan askerleri köye gelir ve her yerde yağmalanmaya çalışırlar. Köye gelmeleri çok kötü olaylara neden olacak.
Kitaplarla ilgileniyor musunuz? Üç kız kardeşin kitap özeti için makalemize göz atın!
Vahşi roman analiz
Vahşi roman, cumhuriyetin kuruluşunun en önemli eserlerinden biridir.
Vahşi Kitap Özeti Sizin için çeşitli ayrıntıları belirtmeye çalıştık. Özet ve konu dışında birkaç puandan bahsetmek istiyoruz. Kitapta, entelektüellerin ve cahil insanların çatışmasını açıkça görebiliriz. Uzun yıllar boyunca yalnız bırakılan bir anadolu köylü, farklı insanları kendi inançlarıyla etkilemesi, çok çarpıcı bir gerçeğe tanık olmanıza izin verir.
Ahmet Celal’ın yaşam görüşü, duygularını yansıtma yeteneği, duygularla dolu güzel cümlelerin aksine, karşı taraf oldukça duyarsızdır. Düşünmek yerine, efendilerine ve şeyhlere sorarlar. Bitmiş bir dünya savaşı ve devam eden ulusal mücadelelerin yanı sıra, bireylerin hatalarından bahsedilebilir.
Mavi ana fikir
Vahşi kitap özeti, Bize ana fikrin ne olduğunu gösterebilir. Ana fikir, bir ülke geliştirmek için köylü, kentsel ve tüm halkını eğitmesi gerektiğidir. Cehalet sadece medeniyeti geri alan ve aynı zamanda insanlar için büyük hatalar yapan bir olgudur. Cehaletin insanları duyarsız hale getirmesi ve şefkatli ve sevgi dolu olanları üzmesi kaçınılmaz bir gerçektir.
Vahşi roman karakterleri
Kitabın karakterlerini SummerBuz.com’un farkıyla aşağıdaki gibi inceleyebilirsiniz:
Ahmet Celal, hayatından çok farklı bir yaşama yolculuğu nedeniyle duygularını her zaman yoğun bir şekilde deneyimleyen bir kişidir. Kendi anavatan aşkı karşısında, diğer insanların duyarsızlığı onu derinden çevreler. Mehmet Ali, Ahmet Celal birçok konuda fayda sağlamasına rağmen, uyuşmuş bir karaktere döndükten sonra köye geri döndü. Agha ve köylesinin etkisi altında, tamamen farklı bir insana dönüştü. Ancak, onu sevmez ve İsmail ile evlenir. Mehmet Ali’nin kardeşi ve annesi Ahmet Celal, iyi olmayan insanlardır.
Suleyman, Hasan ve Emeti, belirli zamanlarda Ahmet Celal ile tanıştığı sıradan köylülerdir.
Sık sorulan sorular
Vahşi roman hangi dönemde yazıldı?
Vahşi, 1932’de yazılmıştır. Romanda açıklanan zaman 1922 idi.
Vahşi roman ne anlama geliyor?
Kitabı yazarken gerçekçi bir yaklaşım benimsendi. Yazar eleştirel bir dil kullandı. Kitapla ilgili ayrıntılar yazbuz.com adresinde incelenebilir.
Vahşi romanda tanımlanacak ne var?
Entelektüeller ve cahil arasındaki keskin detaylar açıklanmaktadır. Cehaletle uğraşan bir toplumun gelişiminin çok zor olduğu ve devletin insanları eğitmesi gerektiği belirtilmektedir.
Bir yanıt bırakın