Kabak Tohumu Ne Zaman Ekilir? Nasıl Ekilir? 

“Kabak tohumu ne zaman ekiliyor?” Konu son günlerde sebze yetiştiricileri tarafından sık sık araştırılmaktadır. Sağlık yararlarıyla tanınan balkabağı, yeterli su ve gübre verildiğinde bahçede büyüyen en zahmetsiz sebzelerden biridir.

Kabak tohumu için en iyi zaman genellikle bahar, sonbahar ve yaz mevsimleridir. Ek olarak, sebzelerin büyümesinde; Tohum kalitesi, hasat verimliliği ve ekim şekli de etkilidir. Makalemize balkabağı tohumu ne zaman ekiliyor? Bakım ipuçları nelerdir? Nasıl daha verimli olabilir? Hasat zamanı nedir? Bu tür konular hakkında ayrıntılar verdik. Size hoş bir okumalar dilerim.

“Avokado ne zaman ekiliyor?” Makalemizle de ilgilenebilirsiniz.

Kabak tohumu nedir?

Kabak, hem yenilenmiş hem de süs eşyaları olarak kullanılabilen bir tür sebzedir. Birçok farklı tür var. Bu çeşitler aşağıdaki gibi listelenebilir:

Bal Su Giriş Sakız Süs Asmakaradol

Kabak türleri kendi aralarında tatlı ve tuzlu olarak ayrılır. Tüm kabak çeşitleri tohumdan yapılmıştır. Kabak tohumları, bitkinin iç kısmındaki tohumlardır.

Kabak tohumu nasıl ekilir?

Kabak tohumu ekimi belirli noktalara dikkat edilmelidir.

Pumpkin ekiminde ekim işlemini doğru bir şekilde yerine getirmek çok önemlidir. Hem balayı balkabağı hem de yeşil kabak dikiminde, tohum tohum için fideler yapmak yerine doğrudan toprağa daha doğrudur. Dikimden önce, özel taş ocağı adı verilen çukurlar toprakta açılır. Tohumlar bu sobalara yaklaşık 10 cm derinlikte ekilmelidir.

Kabak dikimi de önemli bir noktadır. Dikimden önce açılan çukurlara organik gübre dökülmelidir. Bununla birlikte, toprak sıcaklığı en az 10-20 derece olmalıdır. Ek olarak, toprağa yerleştirilen tohumlar arasında en az 30 cm mesafe bırakılmalıdır. Bu, balkabakların daha iyi gelişmesini sağlayacaktır.

Kabak tohumu Çimlenme zamanı nedir?

Kabak tohumu doğru koşullara ekildiğinde, çimlenme bir hafta içinde olacaktır. Bu dönem mevsimsel duruma ve hava sıcaklığına bağlı olarak 10 güne kadar uzanabilir.

Kabak tohumu kaç gündür?

Kabak tohumu ekildikten sonra, toprak sürekli olarak nemli tutulmalıdır. Ancak aşırı sulama bitkide bozulmaya yol açar. Tohumu sulama zamanını anlamak için sabah ve akşam çıkan yapraklar kontrol edilmelidir. Yapraklar söndürüyor veya sarkıyorsa, bitkinin suya ihtiyacı var. Hava koşulları dikkate alınarak sulama her 3-4 günde bir yapılmalıdır.

Kabak nasıl hasat edilir?

Kabak tohumu bir hafta içinde olgunlaşır.

Kabak tohumları büyüdükten sonra fideler haline gelir. Bu fidelerin doğru bakımı yapıldığında, kabaklar 4-8 gün içinde görülmeye başlayacaktır.

Büyüyen balkabakların hasadı sabah veya akşam yapılmalıdır. Bu süre uzatılırsa, bitkide yaşlı yapraklar oluşur ve bakım zorlaşır.

Kabak hasadı yağıştan önce yapılır.

Hasat ve sap parçaları koparılmaması durumunda bıçak kullanılmalıdır. Koleksiyon tamamlandıktan sonra kuru dallar ve çiçekler toplanır. Kalitesiz ürünler ayrılmıştır. Toplanan balkabaklar serin ve kuru yerlerde saklanmalıdır.

Saklanan konumun sıcaklığı 10-20 derece arasında olmalı ve nem oranı %50-60 arasında olmalıdır. Ayrıca, hasat edilen ürünler üst üste istiflenerek saklanmamalıdır. Bu, ürünün yumuşamasına ve çürümesine yol açacaktır.

Sık sorulan sorular

Kaç günlük kabak çekirdeği?

Kabak tohumu ortalama 10 gün içinde meydana gelir.

Türkiye’de balkabağı hangi bölgede büyüyor?

Kabak bitkisi çoğunlukla Türkiye’nin merkezinde anadolu bölgesinde büyür.

Kabak güneşi seviyor mu?

Kabak bitkisi bir güneş alanına dikilmelidir. Bu şekilde, daha fazla verim elde edilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*