
Dokuzuncu Hariciye Ward, yirminci yüzyılın önemli Türk yazarlarından biri olan Peyami Safa’nın unutulmaz eserlerinden biridir. Roman, küçük bir çocuğun kemik tüberkülozuna sahip olduğunu öğrendikten sonra hayata yapışmayı derinden çalışan bir başyapıt. Safa’nın muhteşem kaleminden çıkan bu roman, okuyucuyu etkileyici bir yolculuğa çıkarır ve umut ve sevginin gücünü ortaya çıkarır. Bu bizim içeriğimizde, 9 Yabancı Koğuş Özeti Ve Peyami Safa’nın edebi ustalığını daha yakından inceleyeceğiz.
9. Yabancı Koğuş
9. Hariciye koğuşu, genç bir adamın 1. tekil kişinin ağzından mücadelesini anlatıyor.
9. Yabancı Koğuş Bu açıdan psikolojik bir roman. Anlatı otobiyografiktir. Bunun nedeni, hikayenin 1. tekil kişinin ağzından açıklanmasıdır. Çalışma, çocuğun yaşadığı çevrenin hastalığı ve ilişkileri ile mücadelesinin hikayesinin hikayesine dayanmaktadır.
Roman, çocukluğundan beri yazarın devam eden hastalığı ile başlar ve annesiyle birlikte terk edilmiş bir evde yaşadığı zorlu koşulları ortaya çıkarır. Bu süreçte, kahramanımız uzak bir akrabalı bir Paşa’nın kızına yaklaşıyor. Ancak zamanla, Nüzhet’in başka biriyle evlenmesi gerektiğini öğrenir. Bu, hem hastalık ve etrafındaki insanlarla ilişkiler arasındaki gerilimlere yol açar.
9. Yabancı koğuşun ana fikri
9. Yabancı koğuşun ana fikriBu noktada, okuyucuya önemli bir mesaj iletir: İnsan, hayallerini doğasındaki savaşlarla başa çıkmak ve başkalarının deneyimlerini hesaba katmak için gerçekçi bir şekilde değerlendirmelidir. Hikayede verilen çocuğun olgunlaşma süreci, ilişkilerin karmaşıklığı ve tavsiyenin değeri romanın temel unsurları arasındadır.
Bu çalışma şüphesiz okuyucuyu insan doğasının derinliklerine bir yolculuğa çıkarır ve bize unutulmaması gereken bir gerçeği hatırlatır: hayallerimizin farkına varırken, iç savaşlarımızın üstesinden gelmemize ve kaybetmemizi sağlayanların tavsiyelerini dikkate alarak.
9.Moriciye Ward İnsanları ve Özellikleri
Romanda, birçok karakter ayrıntılı olarak ele alınır.
9. Romanın temalarını, zorluklarına karşı mücadeleleri ve ilişkileri açısından derinleştirir ve okuyucuları etkiler. Hadi birlikte 9. Yabancı Koğuş Karakterleri Ve kişisel özelliklerine daha yakından bakın.
Hasta Çocuk (İsim)
Dokuzuncu yabancı koğuşun karakteri hasta bir çocuk. Romandaki fiziksel ve ruhsal özellikleriyle dikkat çeken bir karakter. Bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bacağından muzdarip kahramanımız, hastanedeki hayatını umutla sürdürüyor. Acı çeken bu genç, bazen rüyalar alanında koşarak umut bulmaya çalışır.
Nezhet
Dokuzuncu Hariciye koğuşunun canlı ve aktif genç kızı Nüzhet, kahverengi saçları ve fındık gözleriyle dikkat çekiyor. Edebi kitaplara olan ilgisiyle bilinen Nüzhet’in genellikle heyecan verici bir yapısı vardır. Çocukluğunu hastalığı nedeniyle konakta geçiren kahramanımızla zaman geçiriyor.
Paşa
Dokuzuncu Hariciye koğuşunun yaşlı bir karakteri olan Paşa, daha ağır ve genellikle uyuyor. Kahkahalarını hatırlayan ve onları duymak için garip romanlar okumaktan hoşlanan Paşa, zekası ve hayırseverliği ile öne çıkıyor.
Doktor Ragık
Dokuzuncu Hariciye koğuşunun doktor karakteri olan Ragık, uzun, sarı saçlı ve sağlıklı bir görünüme sahip bir adam. Zekası ve mavi gözleriyle dikkat çeken Dr. Ragık’ın yaramaz bir kişiliğe sahip.
Mithat Bey
Dokuzuncu Hariciye koğuşundaki hasta çocuğa yardım etmek için elinden geleni yapan ve onunla zaman geçiren yararlı bir karakter olan Mithat Bey, fedakarlığı ile bilinir.
Paşa’nın karısı
Paşa’nın karısı, romanın konağının hanımı, hasta çocuğunu kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Mutluluğu için çabalayan anlayış ve sevgi dolu bir kadın. Her insanla sevgi ve saygıyla tanışarak insanları anlamak ve desteklemek için önem vermektedir.
Hasta çocuğun annesi
Hasta çocuğun annesi, çocuğundan daha fazlasını ve acısını hisseden bir karakterdir. Hayatını çocuğuna adayan, her dilekle tanışmaktan çekinmeyen ve her zaman onu destekleyen sadık bir anne.
Modernist hikaye özellikleri için makalemize göz atın.
9. Yabancı Koğuş Özeti
9. Ana karakterin ömrü, hastane koridorlarının ve doktor uygulamalarının geçmesiyle başlar. Sınavların bir sonucu olarak, “kemik tüberkülozu olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu, çocuğun yaşamına ve bacağına mal olabilecek ciddi bir hastalıktır. Doktorlar, doğru beslenme, sessiz yaşam ve yüksek moral gibi faktörlere bağlı olarak iyileşme olasılığının olduğunu göstermektedir.
Çocuğun ailesi fakir olduğundan, doktorlar tarafından önerilen rahat bir hayat mümkün değildir. Bu nedenle, uzak akrabaları olan bir Paşa, onunla birlikte çocuk konağı alır. Çocuk, uzun zamandır arkadaş olan ve ondan dört yaş büyük olan Paşa’nın kızı Nüzhet’e aşık olur. Bu aşk karşılıksız değil. Ancak, isteyen Nüzhet’i. Ragık adında bir doktor da var. Aile, Nüzhet’i bir doktora vermeyi kabul edemez.
Paşa’nın karısı, çocuğun ve Nüzhet’in yakınlaşmasını fark eder. Çocukların hastalığının mikrobiyal ve bulaşıcı olduğunu söyleyerek onları ayırmayı planlıyor. Bu konuşmayı şans eseri duyan çocuk derinden etkilenir.
Bir akşam, Dr. Ragık ve çocuğun annesi akşam yemeğine geliyor. Akşam yemeğinde çocuk doktor ve Paşa’nın fikirlerine karşı çıkıyor. Bunun bir sonucu olarak Paşa ile açılır. Sonra felaketler birbiri ardına gelir. Çocuğun moralinin bozulmasıyla hastalık tekrar kötüleşir. Sonunda, bacağın dizden ameliyatı ve kesilmesi gündeme gelir.
Sık sorulan sorular
9. Hariciye Ward kaç sayfa?
9. Yabancı koğuş 112 sayfadır.
9. Hariciye koğuşunun yazarı kim?
9. Peyami Safa, Hariciye Ward’ın yazarıdır.
Nurefşan ve Bahçivan’ın işte hangi özellikleri var?
Nurefşan, sadık bir şekilde hizmet eden ve her türlü zorluğa rağmen bağlılıkla çalışan bir kadındır. Bahçıvan, dikkatli çalışan, doğayı ve bahçeyi seven huzurlu bir insan olarak tasvir edilir.
Bir yanıt bırakın