Davranış Problemi Olan Öğrencilere Neler Yapılabilir?

“Davranışsal sorunları olan öğrencilere ne yapılabilir?” Soru, hem öğretmenlerin hem de ebeveynlerin zihinlerini yapan bir sorudur. Her birey kendi içinde benzersiz olduğundan, her öğrencinin tepkileri ve hareketleri birbirinden farklıdır. Bu noktada, ceza sistemini uygulamadan öğrencinin kişilik haklarını anlamak ve yönlendirmek gerekir.

Öğrencilerde Sık Davranış Sorunları

Öğrencilere davranış sorunları ile nasıl yaklaşılacağını öğrenmeden önce, bu davranışsal sorunların ne olduğunu bilmek gerekir. Sıklıkla karşılaşılan sorunlar aşağıdaki gibidir:

Uygunsuz davranışlar: öğrenci; Sınıfta veya okulda yemin edebilir, yerlere tükürebilir, arkadaşlarıyla hem sözlü hem de fiziksel kavgalara girebilir. Antisosyal davranışlar: öğrenci; İletişimde değil ve arkadaşlarınızla ve öğretmenlerle temas halinde değil. Dersler için kapalı ve uyuyabilir ve okula yalnız hissettiği için okula gelmek istemeyebilir. Haysiyet ve hiperaktivite bozukluğu: öğrenci davranma ve düşünme eğilimi; Zaman zaman bir zulüm olabilir. Kursu anlayamayan ve anlayamayan öğrenciler, kursun barışını kurstan yoğun ve bağımsız soruları etkileyecek şekilde bozabilirler. Dikkat çekmek için uyarılacağını bilse de, kendisine, çevreye ve agresif davranışları olan diğer öğrencilere zarar verebilir.

Öğrencilerin ortak davranış sorunları bilindiğinde, bu bozukluklar için tek bir çözüm yoktur. Her öğrenci için her durum ve ayrı yöntemler izlenmelidir.

Sorunlu davranış geliştiren öğrenciye nasıl yaklaşılmalıdır?

Davranış sorunları olan öğrenciler için farklı yaklaşımlar gelişir.

İlk olarak, öğrencinin davranış sorunlarının nedenlerine dayanmak ve bunları doğru yönlendirmek mümkün değildir. Bu nedenle, öğrencinin gözlemleneceği ve yol haritasının yayınlanacağı süreçte, tamamen olmasa bile öğrencinin davranışını kontrol etmek gerekir. Sorunları azaltma yöntemleri ile problem davranış iyi davranışlara çevrilmelidir.

Örneğin; Öğrenci ders sırasında konuşursa ve kursu konuşma hakkı olmadan ayırırsa, öğrenci onu bunu yapmadan genellikle kursa dahil edecek sorulara ve yorumlara tabi tutmak için gereklidir. Bu şekilde, öğrencinin harcanması ve kendiliğinden yönetilmesi gerekir. Konuşma hakkı kendisine verildiğinde, hala diğer öğrencileri kesintiye uğratmaya devam ettiğinde, başkasının zamanını işgal etmemesi gerektiği söylenmelidir ve sonra tekrar vaat edilmelidir.

Öğrencilerin davranış sorunları; Bunlar, öğrenciler, ebeveynler, rehberlik öğretmenleri ve hatta bazen psikologlarla işbirliği içinde çözülmesi gereken sorunlardır. Bununla birlikte, bu uzun bir süreç olacağından, öğrenciyi bu davranışlara götüren durumlar iyi huylu durumlara geri döndürülmelidir.

Yarattığı sorunlar için öğrenciyle cezalandırma, tercih edilmemenin bir yoludur çünkü onu sorundan çıkarmak yerine onu öğretmeninden çıkaracaktır. Çünkü öğrenciye sorunlara neden olmak, öğrenciye sorunlara neden olacak bir alan vermek anlamına gelir.

Çocuk hastalıklarına karşı önlemler için makalemize bir göz atabilirsiniz!

Öğrencilerde davranışsal bozuklukların nedenleri

Davranışsal bozuklukları gördükten ve öğrenciye yaklaştıktan sonra, nedenlerle bükülme zamanı. Öğrencilerin yaşadığı sorunların nedeni; Aileden insanlar, öğretmenler, akranları, örnekleri örnek olabilir.

Aile tabi sorunlar

Öğrencinin ailesi çok sıkı bir tutum olabilir. Böyle bir tavırla, öğrenci kapatılabilir, yalan söylemeye başvurabilir ve çok kısır olabilir.

Ailenin düşük eğitim seviyesi de aileye dayalı sorunlardan biridir. Bu sorun aynı zamanda nesiller arasındaki çatışmayı genişletir, çünkü öğrenci her şeyin hızla olduğu teknoloji çağında büyürken, ebeveynleri onun arkasında kalır. Bu, iç çatışmalara neden olur.

Öğretmen tabanlı sorunlar

Öğretmenin sosyal becerilerinin düşük veya öğretmek için yeterli olmaması önemli sorunlardır. Öğretmen öğrenci ile empati kuramadığında, bir öğrenci olduğunu görmezden gelebilir ve hatalarına rağmen desteğe ihtiyaç duyabilir. İletişim ve hoşgörüsüzlük eksikliğinden kaynaklanan bu sorunlarda, öğrencinin diyaloğu kesintiye uğradı.

Öğretmenin öğretim becerileri yeterli olmadığından, öğrenciler genellikle dersleri anlamazlar ve öğretmen ve öğrencilerde okula yönelik bir döküm gelişir. Dersleri anlamayan öğrenciler de öğretmenden uzaklaşır ve sorunlu davranışlar sergilerler.

Akranla ilgili sorunlar

Yaş gruplarının öğrencilerinin onları tedavi etmek sonucu olarak ortaya çıkar. Öğrenciler arasında zorbalık; Giysiler, dış görünüm, konuşma bozuklukları, başarısızlık ve başarıdan kaynaklanabilir.

Birbirleri arasında inşa ettikleri hiyerarşik sırayla, öğrenciler bazen kırılacak, öfke ve hatta travma için birbirlerine zarar vermeye çalışabilirler. Öğrenciler arasında sağlanamayan barış ve saygı neredeyse hepsine yayılır. Hiyerarşik sırayla, bazıları zulüm, bazıları zorbalığa maruz kalır.

Örnek problemleri taşıyor

Teknoloji çağında olduğumuz için, öğrencilerin herkese ve her şeye erişimi var. Teknoloji çağında olmayan bu sorunların yaşımızda önlenmesi daha zor hale geldi. Öğrenciler sık ​​sık internet, televizyon ve sosyal medya gibi alanlarda örnek almaması gereken insanlara maruz kalırlar. İçlerinde gördüklerini taklit eder.

Olumsuz öğrenci davranışlarının çözümleri

Olumsuz davranışları olumlu bir şekilde dönüştürebilirsiniz.

Öğrencinin sorunlu davranışını ve nedenini belirledikten sonra, bu davranışların çözümünün uygulanmasına bağlıdır. Olumsuz öğrenci davranışını iyileştirmek Süreçte öğretmen; Sınıf kontrolü sağlamak için tutarlı, empatik, öğretici ve örnek bir tutum sergilemelidir.

Davranışsal bozukluğa neden olan koşulların tespiti üzerine problemlerin çözülemediği konusunda bir sınıflandırma yapılmalıdır. Örneğin; Öğrencinin ailesinin eğitim durumu düşükse, bu tamamen ortadan kaldırılabilecek bir sorun değildir.

Sorunun kesin bir çözümünün olmadığı durumlarda, sorunu hafifletmek için en azından adımlar atılmalıdır. Aile ile bir toplantıda olmak, rehberlik öğretmeninden destek almak, akranları kontrol altında tutmak, gerekirse psikologa danışmak, hem öğrencinin hayatı hem de geleceğin sorununu hafifletmek.

Sık sorulan sorular

Davranışsal bozukluk nasıl giderilir?

Davranışsal bozuklukları ortadan kaldırmanın tek yolu olmasa da, çözülmez. Bir bozukluğu olan kişiyi anlamak, sorunların nedenini bulmak ve çözüm geliştirmek kişiye yardımcı olacak ve davranışsal bozuklukların düzeltilmesine yardımcı olacaktır.

Çocuğumda okulda çok huysuz ne yapabilirim?

Çocuklar okullarında kendilerini güvende hissetmeyebilir, evde olduklarında farklı davranabilirler. Bu durumda, öğretmenle temas halinde olmak, ileri problemlerde psikologlardan destek almak için yararlı olacaktır.

Sınıf sırasını bozan öğrenciler için ne yapılabilir?

Sınıf düzenini bozan öğrencilere ceza ve utanç olmadan yaklaşılmalıdır. Doğru davranış sergileyen öğrenciler ödüllendirilmeli ve emri bozan öğrencilerle anlama odaklı iletişimin anlaşılmasını anlamalıdır. Bu şekilde, emri bozan öğrenci dışlanmış hissetmez ve onunla öğretmeni arasında bir duvar inşa etmez.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*