İnkretin Nedir? Diyabet Tedavisinde Rolü Nedir?

Son yıllarda dünyada artan diyabet için tedavi yöntemleri ,, “Senin inkretin nedirTedaviyi nasıl etkiler? “Bağırsakların ve sindirim sisteminin işleyişinde önemli bir rolü olan teşvik hormonu, BT soruları getirdi.

Yemeklerden sonra ve kan şekerinin yükselmesinden dolayı salınan insülin hormonu, yüksek oranda inkretin etkisi ile uyarılır. Diyabet hastalarında düşük insülin seviyeleri, artışın hormonu ile ilişkilidir.

Diyabet tedavisinde kullanılan inkretin, hem hastanın kilo kaybında hem de hormon seviyelerinin kontrolünde etkilidir. “Senin inkretin nedir? “Soru, vücuttaki görevler ve içeriğimizdeki tedavinin etkileri ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz.

Inkretin’iniz nedir?

Inkretin bağırsak hormonudur.

Bağırsak hormonlarından biri olan Inkretin, kan şekerini kontrol eder ve sindirimi düzenler. İlk olarak, 1932’de, akşam yemeğinden sonra salgılanarak ve insülin dengesinin düzenlenmesi üzerinde bir etkisi ile tanımlandı. Glikoz oral olarak tüketildiğinde, sindirim sistemi yanıt olarak inkretin üretir. Glikoza göre çalışan bu hormonların insülin üretimi üzerinde büyük bir etkisi vardır. Yıllar boyunca klinik çalışmaların bir sonucu olarak, inkar hormonunun iki temel hormondan oluştuğu sonucuna varılmıştır.

Inkretin hormonları nelerdir?

Inkretin; GIP (mide inhibitörü peptidi) ve GLP-1 (peptit gibi glukagon) iki temel hormondur. Her ikisi de glikoz tüketimi nedeniyle vücutta üretilir.

Septer: Bağırsaklarda, kalp, yağ dokusunda, hipofiz bezlerinde ve beynin çeşitli bölgelerinde bulunur. En yoğun ince bağırsağın ilk bölümünde bulunan kasa, yemeklerden sonra artar. Karbonhidrat tüketimi ile artan hormon seviyesi insülin sekresyonuna yol açar. Glp-1: En yoğun ince bağırsağın son kısmında bulunan GLP-1, kan şekerinin düzenlenmesinde etkilidir. Kan şekeri insülin yükselirken yanıt olarak salgılar. Gıda tüketimi sonrası karaciğer tarafından salgılanan şekerin azalmasını ve midede besin maddelerinin uzun vadeli sindirimini etkiler.

GIP ve GLP-1 olarak ayrılan devrimin hormonu, vücudun farklı bölgelerinde çalışır. Her ikisinin de aynı görevi var.

Devrimin görevleri nelerdir?

Inkretin, diyabet tedavisinde farklı şeylerde kullanılır.

Yemekten sonra, sindirim sistemi tarafından atanan reddetme hormonu serbest bırakılır. Midenin kan şekerini kolayca sindirmesi ve dengelemesi için çalışan devrimlerin görevleri aşağıdaki gibidir:

Akşam yemeğinden sonra, yiyeceklerin mideden bağırsaklara geçişini yavaşlatarak tokluğun geçişini yavaşlatır. Kan şekerini dengeli bir şekilde arttırmada etkilidir. Yemekten sonra insülin seviyelerini yükseltir. Yarattığı tokluk hissi ile gıda tüketimini azaltır. Mide asidini azaltmada etkilidir. Glikoz ve mide asidi üretimi azalır.

Devrimin hormonu görevini yerine getirmezse, birçok hastalık, özellikle diyabet gelişebilir. Devrimin en önemli görevlerinden biri, tebrik hissi olmadığında kişinin kilo almasıdır.

Diyabet tedavisinde devrimin rolü nedir?

Tip 2 diyabet; İnsülin seviyelerinin eksikliğinden ve insülin hormonu üretiminde azalmanın neden olduğu bir hastalıktır. Hastalığın ilerlemesi olan hastaya insülin ve ilaç uygulanır. Tedavi zamanla yetersizken birçok yan etki ortaya çıkabilir.

Diyabet hastaları üzerine yapılan çalışmalar doğrultusunda; Inkretinin hormon hormonunun üretiminde ve vücudun etkisinde bir azalma gözlenir. Bu amaçla, reform tedavisi glikozu kontrol etmek ve hücre fonksiyonlarını düzenlemek için vücuda uygulanır. Devriminin diyabet tedavisindeki rolü aşağıdaki gibidir:

Tedavide tüketilen glikoz ve karbonhidratlara yanıt olarak, insülin vücudun normal seviyelere ulaştığını salgılar. Hormonların glikoza karşı reaksiyonunun büyük bir kısmı devrimine aittir. GIP ve GLP-1 hormonu, pankreastaki beta hücrelerinden insülin salınımını uyarır. Diyabet tedavisinde kullanılan GLP-1 bazlı tedaviler glisemik kontrolü düzenler. Inkretin tedavisi ile hemoglobin nedeniyle kan şekeri azalır ve tokluk hissi meydana gelir. Kilo verme sürecini uygulayarak iştah ve açlıktaki azalmayı etkiler.

Diyabet problemleri olan hastaları tedavi etmek için insülin salınımı normal seviyelere ulaşmalıdır. Bu bağlamda, sığınağın diyabet tedavisine uygulanması önemlidir.

Deny tedavisinde kan şekerini nasıl kontrol eder?

Inkretinin hormonlarından biri olan GLP-1, vücudun her yerinde bulunur. Kan şekeri ve hemoglobin seviyelerini kontrol altında tutmak için aşağıdaki gibi çalışır:

Kan şekeri arttığında, pankreas tarafından salgılanan insülin seviyesi artar. Bu şekilde kan şekerini azaltır. Sudaki insülin duyarlılığını arttırır. Enerji için gerekli glikozu kaslara taşır. Böylece, kan şekeri düşer.

Kan şekerinin normal seviyelere reaksiyonu ile hastanın insülin salınımı dengelenir. Doygunluk hissine ek olarak, yiyecek tüketme ihtiyacı azalır. Hastanın kilo verme süreci üzerinde olumlu bir etkisi vardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*