Erteleme Hastalığı Nedir? Erteleme Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Erteleme, belirli zamanlarda yetiştirilmesi ve ertelenmeye devam etmesi gereken işi ertelemeye devam eden insanlar tarafından yaşanan gelişmiş bir sağlık sorunu olarak bilinir. Erteleme boyutu, işlerinin sürekli ertelenmesi ve gerekli işi ve insanların hayatını yapmak yerine mazeret bulmakla artar. Bazı durumlarda, çevresel faktörlerin ertelenmeyi ortaya çıkardığı görülebilir. Her koşulda, erteleme sorunu insanların yaşamını olumsuz etkileyecektir. Peki, bilimsel olarak ertelenme hastalığı nedir ve ertelemeyi nasıl tedavi edecektir? Erteleme hastalığının tüm detaylarını makalemizde bulabilirsiniz…

Ertelemenin tanımı

Erteleme hastalığı, bir kişinin belirli bir süre içinde tamamlaması gereken iştir; Gerekli koşullara sahip olmasına rağmen, bir veya birkaç kez ertelenmek anlamına gelir. Bu süreçte, özellikle kişi yapması gereken işi yapmaktan kaçınırsa veya enerjisini farklı alanlara aktararak işi bozarsa. Zaman içinde farklı sorunlarla karşılaşmak için belirtilen dönemlerde yapmaları gereken işleri erteleyen insanlar için mümkündür. İşe ulaşılacak süre içinde tamamlanmazsa, belirlenen zaman yaklaştıkça stres ve anksiyete artar. Artan kaygı ve stres, öfke bırakarak çeşitli psikolojik sorunlara neden olabilir. Süreklilik durumunda, kendine güven eksikliği ve stres bozukluğu gelişir. Bu nedenle, yapılan çalışmalarda bakım yavaş yavaş azalmaktadır. Sorunların devam etmesi durumunda, profesyonel destek almak kaçınılmaz olacaktır.

Hastalık kimdir?

Bazı insanlar ertelemeye daha kolay yakalanabilir.

Modern yaşam tarzını benimseyen toplumlarda genellikle erteleme hastalığına rastlanır. Hastalık tüm cinsiyet ve yaş aralığında görülebilir. Erteleme hastalığı olan insanlar genellikle toplumda farklı algılanabilir. Bu durumda, erteleme sorunları olan insanları sıkı ve rahat olarak tanımlamak yaygındır.

Ertelemenin genellikle motivasyon eksikliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. İş sürekli ertelenirse, işler ilgi alanının dışında veya yetersiz olması da mümkündür. Erteleme hastalığının oluşumunu aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:

Motivasyon eksikliği, mükemmeliyetçi olmak, niteliksiz çalışma, kötü zaman yönetimi, kişinin yüksek belirleme standartları, başarısızlık korkusu, aşırı düşünme başka bir psikolojik sorun, çevresel faktörlerin neden olduğu olumsuzluklar.

Ertelemenin belirtileri nelerdir?

Erteleme hastalığı olan kişilerin genellikle verilen işi yapmayı erteledikleri ve bu tekrarlandığı görülmektedir. Gün boyu zamanları olan bir kişinin çalışmasını tamamlamak için, tamamlamak için ayarladığı saat diliminde diğer işleri ertelemeye devam edebilir. İşi daha sonraki bir saate erteleyen kişi, ayarladığı süreyi ertelediğinde. Bu süreç, kişinin zamanının daraltıldığı ve teslimat sürecinin yaklaştığı ana kadar ertelenir. Spor veya diyetle ilgili aynı süreçleri deneyimlemek mümkündür. Haftada veya hafta sonu sürekli ertelenen iş kalıcı hale gelir ve bu sürekli tekrarlanır ve kronik hale gelir. Kronik erteleme problemi de ciddi bir hastalıktır.

Kronik erteleme sorunu

Erteleme hastalığının gelişimi, sürekli tekrarlanan süreçlerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Durumun sürekli tekrarlanması kronik erteleme problemini ortaya koymaktadır. Bu sürekli devam eden durum ciddi bir sorun yaratır. Genellikle çocuklukta başladığı bilinen bu sorunun otoriter ailelerden kaynaklandığı görülmektedir. Bazı durumlarda, çocuklar üzerindeki hayati olayların tüm ağırlığını yok eden aile profili bu soruna neden olabilir. Her durumda, erteleme hastalığı ciddi bir tedavi gerektiren ciddi bir boyuta ulaşabilir. Kronik erteleme problemleri olan bireylerin bu durumunun nedenleri aşağıdaki koşullara dayanabilir:

Mükemmeliyetçi ebeveynler, yetişkinlikte çocukluklarını idare edemeyen insanlar, yetişkinlikte bu durumu ifade eder, katı kuralların yapıldığı ailelerde büyür, ailenin tüm sorumluluklarının çocuğa uygulandığı durumlar, kendilerini sürekli kanıtlama ve takdir edilmeme çabası.

Erteleme nasıl ele alınır?

Ertelemeden kurtulmak için motivasyona sahip olmak önemli olacaktır.

Ertelemenin tedavisi için tedavi edilecek ilk şey, hastalığın teşhisi ve kabulüdür. İş motivasyonunu önleyen durumları tespit etmek ve not etmek büyük önem taşımaktadır. Başlamayı önleyen ve ertelemeyi tetikleyen unsurlar tek tek ortadan kaldırılmalıdır. Tüm süreçler kontrol edilmeli ve zaman yönetimi verimli bir şekilde tasarlanmalıdır. Erteleme problemini aşağıdaki gibi çözmek için yapılması gerekenleri listeleyebiliriz:

Konsantrasyon -Gufrupting elemanları alınmalıdır. Ereksiyona neden olan sorunlar ve nesneler tanımlanmalıdır. Notlarda belirlenen şey tek tek reddedilmelidir. Yerel yere yerleşebileceği yer için istikrar son derece önemlidir. Bir kişi şeklinde psikolog desteği almak gerekebilir. Son olarak, kişinin kendini bir makine olarak görmemesi ve insan koşullarını değerlendirerek denemesi önemlidir.

Bu şekilde, kalkınma için daha uygun bir çalışma süreci elde edilebilir.

Bu şekilde, erteleme hastalığı hakkında dikkate alınması gereken unsurlar çoğaltılabilir. Gerekirse, erteleme problemleri olan kişilerin çalışma ortamını değiştirmesi çok etkili bir hareket olabilir.

Dikkatinizi toplamak için güçlü bir şekilde çiziyor musunuz? Öyleyse farkındalık nedir? Nasıl uygulanır? Makalemize bir göz atabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*