Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir? – Yazbuz.com

Sosyal Anksiyete Bozukluğu veya insanlar arasında bilinen isimle Sosyal Fobi; Sosyal yaşam, yanlış davranışlardan kaçınma eğilimi olarak açıklanmaktadır, şüphesiz etkileşimlerinde ve yaşam alanlarında davranışları veya varlıkları. Bu makalede birlikte sosyal kaygı bozukluğunu, nasıl semptomları ve nedenleri verdiğini öğrenelim.

Sosyal anksiyete bozukluğu belirtileri

Sosyal anksiyete bozukluğunun dikkate alınması gereken semptomlar vardır.

Sosyal anksiyete bozukluğu belirtileriİnsanların davranışlarına çok duyarlı olduklarını söylediğimizde düşünmeniz gereken ilk durum. Bu duyarlılık zamanla değişebilir ve sosyal bir kaygıya dönüşebilir. Kişi bu durumu kendi görüşünü savunurken veya kendi görüşünü savunurken çok fazla özür dileyerek bu durumu belirtiyorsa, kişinin hastalığın giriş aşamasında olduğunun bir göstergesidir.

Gelecekteki zamanlarla, kişi sosyal ortamlarda yemek yemek, fikri söylemek, çalışma veya yazma, toplulukta soru sormak, halka tuvaletlere gitmemek ve telefonla konuşmamak gibi kişinin başlangıcından başlayarak yavaşça ilerler. Bu durumda, kendine güven eksikliği ve normalde başarılı olduğu işlere karşı güvensizlik duygusu hakim olmaya başlar.

Sosyal Anksiyete (Fobi) Bozukluğunun Nedenleri

Bu, tıpkı diğer fobiler gibi üç ana nedenden oluşabilir; Biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörler. Biyolojik nedenler en az görünür tiptir. Bunun üstesinden gelmek için psikiyatride hem terapi hem de ilaç uygulanabilir.

Çevrenizde veya kendinizden bu durumdan şüphelendiğiniz bir durum varsa, en yakın sağlık kurumundan randevu almalı ve durumu açıklamalısınız.

Psikolojik nedenler, belirli bir trajedi veya fiziksel bozuklukların neden olduğu faktörlerden kaynaklanarak ilerleyebilir. İnsanların eksik hissettikleri veya ağır bir travma sosyal fobiye dönüşebilir. Örneğin, kişi aşırı kilosu nedeniyle eksik hissedebilir ve sosyal ortamlarda olmamaya çalışabilir. Başka bir örnek, daha önce sosyal bir ortamda etkileşime girmeye çalışan kişinin, kişinin benzer sosyal ortamlarda tekrar konuşma hakkını almasını engelleyebileceğidir.

Sosyal nedenler, kişinin sosyal bir ortamda veya kendi başına bir olay sonucunda sosyal normlarla yaptırımlar almış olmasından kaynaklanabilir. Bazı insanlarda, çocuklukta yaşadıkları trajediler de sosyal fobinin gelişimine neden olabilir.

Sosyal kaygı bozukluğu nasıl yenilenir?

Sosyal anksiyete bozukluğunun tedavisi için önemli yöntemler vardır.

“Sosyal fobi nasıl tedavi edilir?” Ne yazık ki, soruya kapsamlı bir cevap yok. Bir öncelik olarak, hastalığa neden olan durum ortaya çıkmalıdır. Bu amaçla, hastanın geçmişi hem fiziksel hem de ruhsal olarak incelenir. Buna göre, fiziksel ve psikolojik testler uygulanır. Sosyal Fobi Testi Daha sonra tedavi, hastalığın nedenine göre uygulanır. Ülkemizde en çok kullanılan tedavi yöntemi bilişsel-davranışçı terapiDir.

Davranış terapisinin terapisi ile, kişi sosyal yaşamını etkileyen kötü unsurlardan çıkarılır ve çalışmalar tekrar sosyal yaşama uyum sağlamak için yapılır. Terapi ile hastalığa neden olan durum zamanla bastırılır ve bunun sosyal yaşamı etkilemediği gösterilmiştir.

Ülkemizdeki ortak psikolojik bozuklukları öğrenmek için Türkiye’deki en yaygın psikolojik hastalıklarımızı okuyabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*