2 Yaş Sendromu Nedir? Nasıl Baş Edilir?

2 -Genellikle yaklaşık 18 ay başlayan ve çocuk 3 yaşına ulaşana kadar devam eden yıllık sendrom, çocuk gelişiminde sıklıkla karşılaşılan bir aşamadır. Çok fazla ebeveyn “2 yaş sendromu nedir?” sorunun cevaplarını arar. Bu dönemde çocuklar bireyselleştirme sürecinin ilk adımlarını atarlar. 18 ila 30 ay arasında başlayan ve üç yaşına kadar sürebilen bu dönem, çocukların kendilerini bireysel olarak tasvir etmeye çalıştıkları bir süreçtir. Öfke tutkers ve meydan okuma davranışları normal kalkınma aşamalarının bir parçasıdır.

Bu dönemde çocuklar; Motor becerilerinde, entelektüel seviyelerinde büyük sosyal ve duygusal değişiklikler yaşarlar. Neyin konuşulduğunu anlayabilirler, ancak kendilerini tam olarak ifade edemezler. Bu, kontrolsüz duygulara ve sinir nöbetlerine neden olur. 2 -Sold Sendromu yaşayan anneler Ve babaların bu süreçte sabırlı olmaları ve sakin kalması önemlidir. Böyle bir dönemde, çocuklar oyuncaklarını paylaşmak istemeyebilir ve diğer çocuklarla etkileşim kurma konusunda isteksiz olabilirler. Ancak, bu dönemin geçici olduğunu bilmelisiniz.

2 yaş sendromunun belirtileri nelerdir?

2 yıllık bir kriz olarak da bilinen bu durum, çocukların ilk ergenliği olarak öne çıkan bir aşamadır. Bu dönemde çocuklar sınırlı deneyime ve kelime bilgisine sahiptir. Daha fazla şey algılıyor olsalar da, kendilerini tam olarak ifade etmeyi zor buluyorlar. Dileklerini tamamen aktaramayabilirler. Bu genellikle onları zorlar. İlk etapta 2 Yaş Sendromu Ağlama Krizi ile ortaya çıkar. Daha sonra, “hayır” ve “istemiyorum” gibi kelimeler sık ​​sık duyulur. 2 yaş sendromu belirtileri Aşağıdakiler arasında:

Entelektüellere nöbetlere zararlı ağlayan eylemler

Bu işaretlere ek olarak 2 Yaş Sendromu Uykusu Ayrıca kendini sırayla gösterir. Çocuk uyumak istemiyor ve bu yüzden asi olabilir. Bu aşamada, aileler aşırı koruyucu davrandıklarında aşırı tepki verme eğilimindedir. İstenenler yerine getirilmediğinde, kendini yere atabilir, kafasına bir yere vurabilir, nesneleri eline atabilir, ağlayabilir ve çığlık atabilir. Normalde, aktivite yapmaktan kaçınabilir.

Çocuğa 2 yaşındaki bir krizle nasıl davranılır?

Aileler, 2 yıllık krizle başa çıkmak için bir çocuk psikologundan destek alabilirler.

2 yıllık kriz çocuk gelişiminin doğal bir parçasıdır. Her aile için farklı zorluklar içerir. Bu dönemde, çocuğun algısı ve tolerans seviyesi olaylara nasıl tepki verileceği konusunda belirleyici bir rol oynamaktadır. Bazı ebeveynler bu süreci daha kolay yönetirken, diğerleri son derece zor olabilir. Ne yapacağını bilmeyen ailelerin bir çocuk psikologundan yardım alması önerilir. Psikolog bu dönemi nasıl yöneteceğine rehberlik ediyor. Varsa, yanlış tutumları düzeltmeye yardımcı olur.

Bu aşamayla başa çıkmak için en önemli noktalardan biri, sürecin normal olduğunu kabul etmek ve sınırlar belirlemektir. Ancak, çocuk “hayır” ve “yapım” gibi kelimeleri hemen öğrenemez. Bu sınırları birçok kez test etmek isteyebilir. Bu noktada sabırlı olmak önemli bir önemdir. Çocuklar öğrenme sürecinde oldukça hızlı bir şekilde değişir ve bildiklerini unuturlar. Bu süreçte, ebeveynlerin tutumları büyük önem taşımaktadır. Ebeveynler arasındaki uyum eksikliği, sınırların daha da zorlamasına neden olabilir. Bu nedenle, herkes aynı disiplin anlayışını benimsemeli ve tutarlı olmalıdır.

Unutulmaması gereken bir nokta, 2 yıllık krizin bir hastalık olmamasıdır. Bu dönem, çocuğun kendisini ve çevresini keşfettiği ve kendisini oluşturmaya başladığı bir süreçtir. Ailesiyle inatla olabileceği, isteklerinin kabul edilmek istediği ve kendi başına hareket etmeye çalıştığı bir aşamadır. Bu nedenle, süreci bir tür “ön -ön -ön.

2 Yaş Sendromu Nasıl Alınır?

2 yıllık kriz, çocuğun duygusal ve davranışsal değişiklikler yaşadığı geçici bir süreçtir. Peki, 2 Yaş Sendromu Nasıl Alınır? Her şeyden önce, ailelerin bu süreci doğal bir gelişmenin bir parçası olarak kabul etmeleri çok önemlidir. Bu dönemde, ebeveynler kendi duygularını kabul etmelidir. Duygusal deneyimleri için çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalı ve açık alan olmalıdırlar.

Enerjisini tahliye etmek için, bu sürecin yönetimine, çocukla yeni ve sağlıklı faaliyetleri araştırmak, kısıtlama yerine tutarlı sınırlar koymak ve istenen davranışlarını sağlıklı bir şekilde ifade etmek için sağlıklı bir şekilde katkıda bulunur. Çocuğun anlayabileceği bir dil kullanarak iletişim kurmak, dolaylı iletişimi önlemek ve güven vermek de çok önemlidir. Aileler çocukları için uygun bir rol modeli olmalıdır. Kendilerini güvende, kabul edilmiş ve anlaşılmış hissettirmelidirler.

2 yaş sendromu ne zaman biter?

2 yıllık sendrom, çocuğun 36. ayı ile sona erer.

“2 yıllık sendrom ne zaman bitiyor?” Sorunun cevabı, çocukların kişisel gelişim seviyesine göre değişir. 2 yıllık kriz ortalama 36 ay sona erer. Ancak, son zaman dilimini belirlemek mümkün değildir. Bu süreç, ebeveynlerin çocuklarıyla nasıl ilgilendiğine bağlı olarak değişebilir.

Çocuklarıyla etkili bir şekilde iletişim kuran ve onlara doğru davranışları öğreten ebeveynler bu sürecin daha hızlı bir şekilde üstesinden gelebilir. Psikolojik gelişme ve ailenin tutumu bu aşamayı etkiler. Bu nedenle, bazı durumlarda, 2 yaşın krizinin 4 yaşına kadar uzanabileceği görülebilir.

İçeriğimizi seviyorsanız, “En çok çocuğunuz nedir?” Makalemizi de beğenebilirsiniz!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*